"Harmonie is de levensader voor een kind"

085 130 18 11
Afspraak maken
Blog overzicht

Harmonie is de levensader voor een kindje

Cora Kombrink

Heel regelmatig heb ik ouders aan tafel die zich zo schuldig voelen omdat de scheiding onvermijdelijk is. Zo hard hebben ze hun best gedaan. In gesprek, weer in gesprek, afspraken vastgelegd, relatietherapie niet geschuwd. En toch... ze kijken te verschillend tegen zaken aan en dat botst. De scheiding is een feit.

Mijn eerste stap is om deze soms heel erg verdrietige of soms boze ouders gerust te stellen. Harmonie is de levensader voor een kind. Als dat niet samen in een huwelijk kan, dan liefdevol als team buiten het huwelijk. Heel vaak is dat de reden voor ouders om voor zorgzaam scheiden te kiezen. Het horen van de kinderstem staat centraal. Ik hoor dat de zo belangrijke boodschap echt doorklinkt in alle informatie. Het belang van het kind staat voorop en dat is zo!

Samen kijken we naar de wensen. Daar waar dat soms botst onderzoeken we waarom. Als er goede afspraken zijn is het toch prima als een kind de verschillende leefwerelden ziet van de ouders. Ze hoeven alleen maar het beste uit beide werelden te pakken. Als jullie als ouders maar over de voor jullie belangrijke levenswaarden goede afspraken hebben kunnen maken en elkaar vertrouwen dat dit gerespecteerd wordt door de ander. Soms kost dat wat tijd en gaan emoties druk over tafel. Dat mag! Het valt soms ook niet mee.

De uitspraken van een jong meisje vorige week: “ mama en papa zijn nu zoveel vrolijker. We hebben gisteren samen koffie gedronken bij mama en heel erg gelachen toen ik vertelde dat ik papa gisterenavond finaal heb ingemaakt met mens erger je niet. We hebben een super weekeind gehad. En mama? Die vond het hartstikke leuk voor mij. “

De ouders vertrokken en ik borg mijn spullen op in de tas. Op weg naar de volgende afspraak. Maar heel even heb ik mijmerend naar buiten gekeken. Deze ouders hadden het super moeilijk met de beslissing en wat zijn ze ver gekomen. Het lukt niet altijd en wat is er soms verdriet of onderling onbegrip. Maar het is deze toppers gelukt. Hoezo is een scheiding erg? Wat ben ik trots op deze ouders.

Zij hebben oprecht dit mooie meisje centraal en zijn tot het uiterste gegaan. Met resultaat!!

Wil jij weten hoe jullie dat ook kunnen? Neem eens contact op. Ik sta altijd open om advies te geven.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken