085 130 18 11
Afspraak maken

Ik stelde voor om dit tijdens het kennismakingsgesprek voor te bereiden. Zo gezegd zo gedaan. Ze spraken af om het de kinderen op zondagochtend samen te vertellen. Niet op een van de slaapkamers van de kinderen, maar in de woonkamer. Zo zou hun slaapkamer de veilige plek blijven van hun kinderen.

Het zou ook een boodschap van hen samen zijn aan hun kinderen. Ze bespraken wie wat zou gaan zeggen en de manier waarop. Ze zouden benadrukken dat de liefde voor hen altijd zou blijven bestaan en dat zij niets te maken hadden met de beslissing van hun ouders om te gaan scheiden. De nadruk wilden ze beiden leggen op het feit dat ze geen partners meer van elkaar zouden zijn, maar altijd hun ouders zouden blijven.

De rest van de dag bleven ze met zijn allen thuis. De kinderen zouden dan ook genoeg ruimte hebben om eventueel vragen te stellen, of zich terug te trekken, of verdrietig te zijn. We hebben samen het gesprek een keer geoefend. Dit was best emotioneel om te doen.  Afgelopen zondag was het zover. Tijdens mijn wandeling met de hond heb ik nog wel aan ze gedacht. Hoe zou het zijn gegaan? Toen ik zondagavond mijn mail opende las ik een mailtje van moeder. Ze hadden het die ochtend verteld. Samen met de kinderen was er ruimte voor verdriet en veel vragen. Hoewel dit het ergste was dat ze ooit met hun kinderen hadden moeten bespreken, was ze blij dat ze dit samen met haar aanstaande ex-partner had gedaan. Deze stap hadden ze achter de rug. Op naar de volgende.

Wil jij ook weten wat Zorgzaam Scheiden voor jullie kan doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken