Afspraak maken
Terug naar blog overzicht

Uit elkaar? We wachten tot na de coronacrisis

 24 apr 2020      Arno Janssen en Else van Malland
 

Arno JanssenElse van MallandDat horen wij vaak de laatste tijd als scheidingsbemiddelaars. Een begrijpelijke reactie. Immers is de toekomst voor veel mensen onzeker. Dat is sowieso al als je gaat scheiden en nu de hele wereld in bijzondere omstandigheden verkeert, al helemaal. Hebben we straks nog werk? Hoe gaat de huizenmarkt zich ontwikkelen? Hoe lang moeten we nog thuisblijven? Het zijn vragen waar niemand antwoord op heeft en waar wij als mediators ook geen houvast in kunnen bieden. 

En de kinderen dan?

Voor ouders is een scheiding al zeer impactvol, zeker in deze onzekere tijd. En hoe is dit voor de kinderen? Want hoe is de sfeer in huis als één van de ouders heeft gezegd niet verder te willen? Lopen de spanningen op? Hoe reageren de kinderen? Jullie verblijven nu immers fulltime in huis; misschien hadden jullie ieder je eigen activiteiten om te ontladen, helaas is dat nu niet mogelijk. Dat doet iets in jullie gezin. 

“We wachten tot na de coronacrisis” betekent dat de kinderen ook tot na de coronacrisis moeten wachten op duidelijkheid. En zeker in deze periode fulltime leven in de spanningen tussen hun ouders.

Wij weten dit en kunnen jullie helpen. Hoe eerder duidelijk is wat er speelt en dat het allemaal niet aan hen ligt zal de kinderen helpen om niet de schuld bij zichzelf te hoeven zoeken. Dat, weten wij uit ervaring, is namelijk wat veel kinderen doen; denken dat zij de oorzaak zijn van alle ellende. En dat is wat ouders over het algemeen niet willen voor hun kinderen.

Hoe kan Zorgzaam Scheiden helpen?

Ook al willen jullie de scheiding nog niet inzetten, jullie hebben misschien al heel veel vragen die onrust opleveren. We willen de onrust weghalen voor de kinderen. Om die reden zijn wij voor jullie bereikbaar om jullie vragen te beantwoorden. We bieden een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Ook voor mensen die nog niet zeker weten of ze willen scheiden. Een van de voordelen van mediation is dat je met elkaar in gesprek bent. Onder begeleiding van de scheidingsbemiddelaar kom je vaak tot inzicht over de drijfveren van de ander om iets te willen of juist niet te willen. Inzicht geeft begrip en begrip leidt tot rust. En als je nu toch nog een tijdje bij elkaar in huis moet blijven is rust een groot goed geworden. 

In een mediationtraject bij Zorgzaam Scheiden is aandacht voor jullie, jullie problemen en ook voor de kinderen. Wij praten met de kinderen en luisteren naar de kinderstem. Neem contact met ons op om een kennismaking in te plannen! We zijn er graag voor jullie.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring