Afspraak maken
Terug naar blog overzicht

Waarom Zorgzaam Scheiden samenwerkt met financieel specialisten

 09 apr 2020      Samyra Gorissen
 

Samyra GorissenAls jullie hebben besloten om te scheiden komt er veel op jullie af. Er moet een hoop geregeld worden en daarnaast zitten jullie waarschijnlijk met heel veel vragen. Waar moeten we beginnen? Hoe gaan we het regelen voor de kinderen? Wie wil en kan er in de woning blijven? Wat wordt het hoofdverblijf voor de kinderen? En waar gaat de ander wonen? 

Als scheidingsbemiddelaars helpen we jullie om zo goed mogelijk door de scheiding heen te komen. Wij nemen jullie mee langs alle onderwerpen die geregeld moeten worden. Belangrijk hierbij is dat jullie toekomstbestendige en houdbare afspraken maken. Afspraken waarmee jullie echt vooruit kunnen en die we vervolgens vastleggen in een zorgzaam ouderschapsplan en gedegen convenant. 

Afspraken over de woning na een scheiding

De woning is een onderwerp waar jullie afspraken over moeten maken. Wat is de woning waard? Wie wil er in de woning blijven? En wat betekent dit voor de ander? Maar belangrijker, hoe zou het voor de kinderen zijn als één van jullie in de woning kan blijven? Veel ouders vinden het prettig als één van hen in de woning kan blijven zodat de kinderen hun vertrouwde omgeving behouden. Maar dit moet natuurlijk wel financieel haalbaar zijn. Anders moet de woning wellicht verkocht worden. Heel begrijpelijk dat jullie hier tijdens het scheidingstraject duidelijkheid over willen. 

Financieel specialisten

Als een van jullie de woning wilt overnemen dan leggen we dit vast in het echtscheidingsconvenant. Maar voordat we dit vastleggen, willen jullie natuurlijk weten of deze optie ook echt haalbaar is. Met andere woorden, is het mogelijk dat één van jullie in de woning blijft en de ander ‘uitgekocht’ wordt. 

Het zou zonde zijn als de scheiding straks definitief is en het blijkt dat de geldverstrekker geen akkoord geeft voor een overname van de woning. En als er andere afspraken gemaakt waren, het wel had gekund. Het zou fijn zijn om dit vooraf al duidelijk in beeld te hebben. 

Dit is de reden waarom wij nauw samenwerken met financieel specialisten. Deze specialisten hebben een expertise in het bieden van maatwerk hypotheek oplossingen in echtscheidingssituaties. Dit betekent dat zij écht met jullie mee kunnen denken in een oplossing die aansluit bij jullie wensen en behoeftes. Dit betekent ook dat jullie tijdens het scheidingtraject al antwoord hebben op jullie woonvragen. En die duidelijkheid geeft rust. 

Hierdoor weten we zeker dat de afspraken die we vastleggen in het convenant, ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. Een woonoplossing tijdens de scheiding vraagt om meer expertise dan de standaard woonoplossingen. Wij begrijpen dat als geen ander en daarom werken wij alleen samen met specialisten die aan deze kwaliteitsnorm kunnen voldoen. 

Zorgzaam Scheiden

Wij helpen jullie om zo goed mogelijk door de scheiding heen te komen. We maken samen met jullie duidelijke en toekomstbestendige afspraken voor jullie en de kinderen. Wij praten met de kinderen indien gewenst. Onze financieel specialisten staan voor jullie klaar. Dat is wat wij doen. Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul ons contactformulier in en we zullen snel contact met je opnemen.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring