Afspraak maken
Terug naar blog overzicht

We gaan scheiden. Kan ik in de woning blijven?

 02 mrt 2020      Samyra Gorissen
 

Samyra GorissenAls jullie hebben besloten om te gaan scheiden, dan zitten jullie waarschijnlijk met veel vragen.
Hoe gaan we het regelen? Bij wie blijven de kinderen wonen? Wie van ons wil er in de woning blijven en is dit financieel haalbaar?
 
Bij het allereerste gesprek wat we met onze klanten voeren komen deze vragen vaak naar voren. Als er kinderen in het spel zijn, dan hebben ouders veelal de wens dat er één van hen in de woning kan blijven met de kinderen. Heel begrijpelijk dat jullie op korte termijn duidelijkheid willen over wie er in de woning kan blijven. Dat geeft rust en die rust kunnen jullie goed gebruiken.

De financieel adviseur

Als scheidingsbemiddelaars regelen wij jullie scheiding van A tot Z. Dit betekent echter niet dat wij jullie hypotheek kunnen regelen, want dat is echt een vak apart. Wat we wel doen is jullie in contact brengen met de financieel specialisten waarmee wij vanuit Zorgzaam Scheiden nauw samenwerken. Deze specialisten hebben jarenlange ervaring met maatwerk hypotheek vraagstukken in echtscheidingssituaties, waardoor zij echt met jullie mee kunnen denken buiten de standaardoplossingen.

De financieel specialist kan binnen een dag telefonisch contact met jullie opnemen. Aan de telefoon zal hij jullie situatie in kaart brengen en vragen stellen zoals:

  • Wat is de woning waard?
  • Wat is je inkomen en je toekomstige inkomen?
  • Hoe hoog is de huidige hypotheek?
  • Wanneer is de hypotheek afgesloten?

Voor de financieel specialist zal aan de telefoon al duidelijk worden welke mogelijkheden jullie hebben. Deze zal hij ook met jullie of één van jullie bespreken zodat je na dit telefoongesprek antwoord hebt op de belangrijkste vraag: Kan ik in de woning blijven?

Er is meer mogelijk dan je denkt

Onze ervaring is, dat er in echtscheidingssituaties meer mogelijk is dan je denkt. Dat vraagt wel om maatwerk en specialisme en dat is precies de reden waarom wij vanuit Zorgzaam Scheiden maar met een select aantal specialisten samenwerken. Deze specialisten kunnen de kwaliteit bieden die nodig is om passende oplossingen te bieden in echtscheidingssituaties.

Zorgzaam Scheiden

Wij begrijpen dat scheiden een emotioneel proces is. Voor jullie zelf en jullie kinderen. Als ouders wil je het beste voor jullie kinderen en het zo goed mogelijk regelen voor hen. De woonvraag en woonwens is hierbij minstens zo belangrijk om ervoor te zorgen dat jullie allebei en samen met de kinderen een warme veilige plek hebben om te wonen.
 
Hebben jullie vragen over jullie woonwens na de scheiding?
Wij en de financieel specialisten waarmee we samenwerken, denken graag met jullie mee.
Samen kunnen we jullie helpen om zo goed mogelijk door de scheiding heen te komen.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring