085 130 18 11
Afspraak maken
Blog overzicht
Milena Prochazka

We willen uit elkaar maar zijn het oneens – wat nu?
Soms nemen partijen contact met ons op met de vraag of mediation wel mogelijk is in hun situatie? Of ze niet beter naar een advocaat kunnen gaan? De partij die belt geeft in dat geval aan dat ze het over veel zaken oneens zijn. Vaak leidt dit tot extra spanningen. De gedachte aan ‘dan maar een advocaat’ komt dan op.

Gelukkig worden in Nederland bijna alle scheidingen ondersteund door een mediator. Het belangrijkste verschil met een scheiding aanvragen via een advocaat is dat partijen bij mediation zelf de regie hebben over hun afspraken. In geval van een scheiding via advocaten is, dat de rechter dan de uitkomst bepaalt, en daar ben je dan samen aan gebonden.

Natuurlijk zijn de kosten ook hoger via een advocaat, maar het gaat om jullie toekomst en hoe jullie de te maken afspraken het beste passen, toch?

En ja, mijn rol is om jullie te ondersteunen met het maken van afspraken, die rol is belangrijk. Ik als mediator beslis niets, ik ben geen (scheids)rechter, jullie bepalen de uitkomst.

De ervaring leert gelukkig dat een middenweg mogelijk is, hoe verschillend jullie ook over bepaalde onderwerpen denken. Waarschijnlijk ‘onderhandelden’ jullie ook al tijdens de relatie, alleen deed soms de één water bij de wijn, en soms de ander. Nu jullie belang in het behoud van de relatie is veranderd of verdwenen, lijkt de opgave om tot een oplossing te komen soms onmogelijk. En precies daar is de rol van Zorgzaam Scheiden: om dat belang helder op tafel te krijgen. Dat geldt voor de afspraken rondom de verdeling van jullie huis, bezittingen, verzekeringen en pensioenen, want ook over twee jaar wil je hierover een goed gevoel hebben. En al helemaal wanneer er kinderen in het spel zijn, want jullie relatie als partners stopt, maar jullie relatie als ouders blijft.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken