"Pas scheiden na corona?"

085 130 18 11
Afspraak maken
Blog overzicht

Arno JanssenElse van MallandOverwegen jullie uit elkaar te gaan, maar wacht je toch liever met scheiden tot na corona? Dan ben je niet de enige. Als scheidingsbemiddelaars horen wij dat vaker de laatste tijd. Een begrijpelijke reactie. Deze tijd - de hele wereld die in bijzondere omstandigheden verkeert - en de toekomst voelen voor veel mensen onzeker. Hebben we straks nog werk? Hoe gaat de huizenmarkt zich ontwikkelen? Hoe lang hebben we nog met corona en lockdowns te maken?

Het zijn vragen waar niemand hét antwoord op heeft en waar wij als mediators geen houvast in kunnen bieden. En we snappen heel goed dat een scheiding het leven nu extra onzeker maakt. Dus dat je liever wilt scheiden na corona, wanneer je voor je gevoel weer meer zicht hebt op de toekomst.

Lees verder onder de introductievideo

Scheiden na corona | Stel je de scheiding nog uit? - Zorgzaam Scheiden

Wat betekent scheiden na corona voor jezelf en de kinderen?

Loopt je relatie niet lekker, dan heeft dat op jullie als ouders een grote impact. Helemaal in deze onzekere tijd. Maar hoe is dit voor de kinderen? Hoe is de sfeer in huis als één van de ouders overweegt of misschien al heeft aangegeven niet verder te willen? Lopen de spanningen op nu jullie meer thuis zijn en bepaalde activiteiten buiten de deur niet of minder mogelijk zijn? Wat doet dat met jullie en hoe reageren de kinderen hierop?

Scheiden na corona geeft langer stress en onzekerheid voor de kinderen

We snappen jullie overweging om te wachten met het aanvragen van de scheiding tot na corona. Echter, betekent dit dat ook de kinderen tot na de corona-crisis moeten wachten op duidelijkheid. Wat doet het met hen wanneer ze voortdurend te maken hebben met de spanningen die er zijn tussen hun ouders? Hoe voorkom je dat kinderen zich schuldig en somber gaan voelen over de situatie? Hierbij kunnen we jullie helpen!

Laat kinderen weten dat zij niet de oorzaak van spanningen zijn

Uit ervaring weten we maar al te goed dat veel kinderen denken dat zij de oorzaak zijn van de spanningen tussen hun ouders en van de scheiding. Hoe eerder er duidelijkheid is voor de kinderen over wat er speelt en dat het allemaal niet aan hen ligt, hoe minder belastend deze periode voor hen is. Duidelijkheid helpt de kinderen om de schuld niet bij zichzelf te zoeken.

Wij luisteren naar de kinderstem tijdens een scheiding.

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij helpen jullie graag

Hoe kan Zorgzaam Scheiden jullie nu al helpen?

Ook al willen jullie pas scheiden na corona, jullie hebben misschien nu al vragen die onrust opleveren. We kunnen vaak al veel vragen beantwoorden, wat onnodige onrust wegneemt. Voor jullie en voor de kinderen.

Hoe kan mediation je helpen?

Op de eerste plaats bieden we een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Om te kijken of het klikt. Een van de voordelen van mediation is dat je in ieder geval weer met elkaar in gesprek bent. Met hulp van de mediator ontstaan er vaak wederzijds nieuwe inzichten. Over de drijfveren waarom de ander iets wil of juist niet wil. Gesprek en nieuwe inzichten leiden vaak tot meer begrip voor elkaar. Daardoor nemen spanningen af en ontstaat er meer rust. En meer rust thuis is een groot goed, wanneer je het liefst pas wilt scheiden na corona.

Twijfel je nog of je wel of niet wilt scheiden na corona?

In een gesprek met een mediator van Zorgzaam Scheiden is er aandacht voor jullie, jullie problemen en ook voor de kinderen. Wij praten mét de kinderen en luisteren ook naar hun zorgen, onzekerheden, twijfels en emoties die spelen. Twijfel je nog of je wel of niet wilt scheiden? Dan kan een mediator het gesprek tussen jullie begeleiden en ervoor zorgen dat jij of jullie samen helder krijgen hoe jullie verder willen met de relatie. Neem contact met ons op om een kennismaking in te plannen! We zijn er graag voor jullie.

Zoek je een ervaren scheidingsbemiddelaar?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Scheiden na corona | Stel je de scheiding nog uit?
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Meer artikelen over "Corona"

Laatst sprak ik een broertje en zusje van 12 en 10 jaar oud. Zij vertelden dat hun vader hen had laten vaccineren. Ze dachten dat ze naar school gingen, maar opeens reden ze op de snelweg. Ze...
lees verder
Juist voor ouders die uit elkaar gaan is vaak het maken van afspraken moeilijk. Luisteren naar elkaar blijkt dan vaak lastig en het komen tot afspraken al helemaal. Toch zijn er afspraken...
lees verder
Afspraak maken