Contact Afspraak maken

Het Corona virus / Covid-19

Hoe gaat Zorgzaam Scheiden hiermee om?

We volgen de richtlijnen van de RIVM op de voet:

  • Regelmatig de handen wassen met zeep (minimaal 20 seconden) en afdrogen met een papieren handdoek
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, maar nog liever in een papieren zakdoek
  • Papieren zakdoeken gebruiken en deze na 1x weggooien
  • Geen handen schudden
  • Werk zoveel mogelijk thuis 
  • Hou 1,5 meter afstand van andere mensen
  • Pas social distancing toe, alleen als het echt nodig is in contact komen met andere mensen

Kunnen er nog afspraken gemaakt worden?

Ja, dat kan. We kunnen mensen nog steeds helpen bij de scheiding. Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen er nog steeds fysieke afspraken gepland worden. Uiteraard houden we dan rekening met de geadviseerde afstand van 1,5 meter en zullen we geen handen schudden. Kort voor de afspraak zal de scheidingsbemiddelaar telefonisch contact met jullie opnemen om te bespreken of jullie en hij/zij zelf geen symptomen hebben. 

In deze tijd merken we dat veel mensen het prettig vinden om juist een afspraak via beeldbellen te maken, dat doen we de laatste tijd dan ook veel. Beeldbellen is in deze tijd een prima alternatief voor een fysieke afspraak. Jullie kunnen met de scheidingsbemiddelaar bespreken hoe jullie de afspraak willen invullen. 

Rechtbankprocedure

Als jullie het convenant en/of ouderschapsplan hebben getekend, dan sturen we alles naar de rechtbank. De rechtbanken zijn gesloten voor zittingen, maar schriftelijke procedures vinden wel doorgang. Een voordeel voor een scheiding door middel van onderling overleg met een scheidingsbemiddelaar. Wellicht dat dit iets langer duurt dan normaal, maar het ligt gelukkig niet stil. We krijgen nog gewoon beschikkingen binnen van de rechtbank.

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.