Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?

"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"


Contact
Afspraak maken

Zorgzaam Scheiden is jullie mediator bij scheiding, met aandacht voor de kinderen

Als de beslissing is genomen om te gaan scheiden, roept dit vaak veel vragen op. Deze vragen gaan vaak samen met allerlei emoties. 

De meeste mensen gaan dan op zoek naar informatie op internet en zullen al snel tot de conclusie komen dat via mediation door een mediator, de scheiding op een respectvolle wijze met elkaar geregeld kan worden.

Jullie zullen veel vragen hebben over zaken zoals de kinderen, de financiën en het verdelen van jullie pensioen. Deze zaken worden besproken in de mediation. De mediator zal jullie vertellen waar afspraken over gemaakt moeten worden. Het is de taak van de mediator om jullie de verschillende opties met jullie te bespreken en welke consequenties hieraan vastzitten. Mediation gaat om het samen bespreken van mogelijkheden. De mediator begeleid jullie in dit proces en zorgt ervoor dat de afspraken in het ouderschapsplan en het convenant worden beschreven. De mediator toetst bij jullie of het uitvoerbaar is voor het hele gezin.

Scheiden is niet niks

De scheiding mediator kijkt niet alleen naar wat wettelijk de rechten en plichten zijn. Het gaat er bij mediation om wat jullie nodig hebben en op welke wijze jullie het prettig vinden om het met elkaar te regelen. Binnen de mediation gaat het over respect voor elkaar en het respect naar de relatie toe.

Extra activiteiten

Zorgzaam Scheiden wil graag helpen en om die reden ondernemen we een aantal activiteiten die voor de deelnemers kosteloos zijn, maar wel veel impact hebben. De meest bekende is ons Zomerkamp voor kinderen van gescheiden ouders. Lees meer over onze extra activiteiten.

Aandacht voor de kinderen

Vaak hoor je dat een scheidingsmediation gemiddeld 4 tot 9 maanden duurt. Bij onze mediators niet. Onze mediators plannen langere afspraken en kort op elkaar. Vaak horen we dat als de beslissing is genomen, mensen graag op korte termijn willen weten waar zij aan toe zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor de kinderen, het geeft iedereen rust. Onze mediators zijn er voor iedereen. Onze mediators zijn opgeleid om stellen met kinderen waarbij extra aandacht nodig is, te begeleiden. De mediators hebben kennis over Autisme, PDD-NOS, ADHD, PTSS en hooggevoeligheid.

Gratis scheiden

Indien mensen een zeer laag inkomen hebben, zullen onze mediators de mediation gratis doen. De eigen bijdrage die de Raad voor Rechtsbijstand vraagt, zullen wij voor onze rekening nemen.

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.

Nieuwste
Blog ArtikelNaar alle blogs
De eerste vraag die ik aan ouders stel als we starten met het maken van het ouderschapsplan is: Willen jullie co-ouderschap of niet? Ouders kijken mij dan aan en vragen vaak: wat betekent dat? En waar kunnen we dan uit kiezen? De meeste ouders bij mij aan tafel maken zich zorgen over hun rol...
lees verder
Wanneer doe je het goed als ouder na de scheiding?

Wij werken samen met

MEE IJsseloevers Amanda Leurink Photography

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge