Contact Afspraak maken

Mediator en meer

Wij weten dat wanneer je in scheiding ligt, je hele wereld op zijn kop staat. Ongeacht of je partner het nu heeft besloten of dat jijzelf de beslissing hebt genomen, het lijkt alsof je in een rollercoaster zit. Wij weten ook dat er veel onzekerheden zijn waar je snel antwoord op wilt hebben. Je moet immers verder en beslissingen nemen voor de toekomst van jezelf en de kinderen. Je wilt informatie over de mogelijkheden en je wilt ook weten wat de consequenties zijn van die mogelijkheden. Dit alles natuurlijk zo overzichtelijk mogelijk, zodat er weer wat meer rust komt in je hoofd.

Wat je nodig hebt - die rust weer terug krijgen - lijkt soms onvindbaar. Waar vind je tegenwoordig niet alleen de mogelijkheden, maar ook nog eens de juridische en fiscale consequenties van een scheiding? Dat alles graag in de juiste volgorde, zodat je er nog eens rustig naar kan kijken. En wanneer we dan toch bezig zijn met het opsommen van alles dat we nodig hebben, het goed regelen op een korte termijn zou ook fijn zijn. Al is het in ieder geval het in kaart brengen van de mogelijkheden en consequenties.

Gratis intake met mediator bij scheiding

Wij bieden dit allemaal. Wij zullen als scheidingsbemiddelaar een gratis intakegesprek met jullie voeren om te inventariseren, hoe jullie situatie er nu uitziet en waar jullie beiden – apart van elkaar – graag naar toe willen. Laten we vooral de kinderen hierbij niet vergeten. Misschien hebben zij hier ook wel ideeën over. Daarna kunnen we meteen twee afspraken plannen voor de duur van twee uren, zodat jullie meteen weten wat het tijdsbestek is waarin jullie scheiding is geregeld.

Extra activiteiten

We helpen graag en om die reden ondernemen we een aantal activiteiten die voor jullie kosteloos zijn, maar wel veel impact hebben. Zo hebben we inmiddels al de nodige ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en willen we dit graag voortzetten. Ook willen we graag de scheidende mensen zelf een hart onder de riem steken. Meer over onze activiteiten voor kinderen van gescheiden ouders.

De stappen bij scheidingsbemiddeling

Bij het maken van de afspraak zullen wij een email sturen met de gegevens die wij nodig hebben om jullie scheiding te regelen. Wanneer jullie die gevraagde stukken alvast meenemen naar het intakegesprek, kan er meteen al een duidelijke inventarisatie worden gemaakt van de mogelijkheden voor scheidingsbemiddeling.

Ieder persoon is anders. De één heeft meer tijd nodig dan de ander. Het is mogelijk om bij ons de scheiding binnen twee weken af te ronden, vanaf de intake tot en met het tekenmoment. Scheiden is echter is niet niks. Ze noemen het niet voor niets een levensgebeurtenis. Misschien wil je wat meer ruimte om na te denken over de mogelijkheden en de keuzes die je moet maken. Dat is allemaal mogelijk. Wij houden jullie tijdspad aan.

Ouderschapsplan bij scheiding

Het ouderschapsplan zal na het intakegesprek per email aan jullie worden toegezonden, zodat jullie alvast kunnen doorlezen over welke onderwerpen we het gaan hebben. Dit betekent niet dat jullie het ouderschapsplan thuis al moeten invullen. Hoewel dit wel mag, is het goed om te weten dat wij tijdens de gesprekken onderwerp voor onderwerp met jullie bespreken. Daarmee weten we zeker, dat jullie over alle consequenties hebben nagedacht en gedegen beslissingen kunnen nemen. Het gaat immers wel over jullie meest kostbare bezit; de kinderen. Indien jullie kinderen een gesprek willen met de gezinstherapeut, dan kan dat. De therapeut is gespecialiseerd in kinderen van gescheiden ouders en heeft al heel veel soortgelijke gesprekken gevoerd. Zij is tevens degene die de zomerkampen als ook de sport- en speldagen voor kinderen van gescheiden ouders heeft georganiseerd.  Dergelijke activiteiten zijn nooit eerder in Nederland uitgevoerd, terwijl de kinderen er enorm veel baat bij hebben!

Werken bij Zorgzaam Scheiden - vacature scheidingsbemiddelaar

Een jaar geleden hebben we Zorgzaam Scheiden Franchise BV opgericht en hebben we inmiddels 15 scheidingsbemiddelaars in Nederland. Het lukt ons niet om iedereen te helpen die onze hulp nodig heeft.

Om die reden zijn we op zoek naar collega’s die ons zorgzaam team komen versterken.

Bij Zorgzaam Scheiden zetten we de kinderen centraal.
Daarnaast zijn we gespecialiseerd in Autisme, ADHD, PDD-NOS en Hooggevoeligheid. We begeleiden scholen. We proberen ouderverstoting te voorkomen. En we organiseren ieder jaar een zomerkamp voor kinderen van gescheiden ouders.

De vacature staat open voor de volgende regio’s:

  • Friesland
  • Dordrecht
  • Venlo
  • Roermond
  • Zuid-Limburg

Denk je dat het bij je past en wil je meer informatie? Mail ons dan je CV: contact@zorgzaamscheiden.nl of gebruik het contactformulier.

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.