"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen roept extra zorgen en vragen op voor ouders. Wat is de impact van de scheiding op de kinderen? Blijft het wel goed met ze gaan? Zie je ze straks nog wel voldoende om ze goed te kunnen volgen en begeleiden? Wat betekent de scheiding voor de band die je met de kinderen hebt?

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?

Scheiden met kinderen vraagt om extra aandacht voor hen. Wil je de kinderstem écht goed horen, dan moet je met de kinderen praten. Jouw scheidingsbemiddelaar maakt standaard tijd en ruimte voor gesprekken met je kinderen. Zo horen we de kinderstem luid en duidelijk. En we helpen jullie die stem(men) óók te horen!

Waar voelt je kind zich goed bij?

Met de kinderen praten we bijvoorbeeld over waar ze willen wonen en over vakanties. Hoe zij hun verjaardag willen vieren; met beide families tegelijk? Of juist niet? Hoe kijken ze aan tegen het contact met vrienden, opa’s en oma’s, hun sportclub en andere hobby’s? Wat vinden ze fijn en wat juist heel vervelend?

Alle emoties, vragen en onzekerheden van je kinderen die naar voren komen, geven we aandacht. Zo zorgen we dat de scheiding voor kinderen zo soepel mogelijk verloopt.

Scheiden met kinderen: jij kent je kind het beste

Het ene kind gaat makkelijker om met veranderingen dan het andere. Niemand anders weet beter wat de scheiding met jouw kind doet dan jij, want jij kent je kind het beste. Als ouder weet je hoe je kind reageert op veranderingen en onzekere situaties, hoe het zich gedraagt en wat het aankan. Voor het opstellen van een werkbaar ouderschapsplan en goed echtscheidingsconvenant, hebben wij deze informatie van je kinderen én van jou als ouder over de kinderen hard nodig.

Het belang van het kind staat voorop

Wij beseffen dat het lastig kan zijn om gevoelige of pijnlijke informatie over je kind met ons te delen. Toch helpt die informatie om samen de belangen van je kind zo goed mogelijk te behartigen en het scheiden met kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Waarom luisteren naar de kinderstem

  • Je hoort wat je kind bezighoudt
  • Je weet beter wat je kunt doen om het welzijn van je kind te waarborgen
  • Je voorkomt onnodige stress, verdriet en pijnlijke situaties voor je kind
  • Het scheidingsproces wordt makkelijker voor je kind
  • Afspraken voor de toekomst sluiten beter aan bij de behoeften van je kind
  • Je hebt minder zorgen over je kind in de toekomst
  • Het helpt ruzie over de kinderen met je ex-partner voorkomen. Scheiden met kinderen wordt zo makkelijker
  • Je doet alles wat je kunt voor je kind en dat geeft rust

Vind een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Luisteren naar kinderen verbetert het ouderschapsplan

Bij scheiden met kinderen vinden we de kinderstem zo belangrijk dat deze gesprekken een vast onderdeel zijn van ons scheidingstraject. Door de vele gesprekken die wij inmiddels hebben gevoerd met kinderen, weten we hoe deze gesprekken bijdragen aan een werkbaar ouderschapsplan voor het hele gezin.

Wat vinden kinderen belangrijk?

Kinderen kunnen vaak zelf goed aangegeven wat ze willen, is onze ervaring. Vaak vinden ze andere zaken belangrijk dan ouders. Niettemin bepalen jullie als ouders uiteindelijk zelf wat prioriteit heeft en waar jullie samen op willen focussen.

Lees alles over het ouderschapsplan

Scheiden met kinderen
"Het was een eyeopener voor ons wat onze zoon belangrijk vond"

Enkele van onze bemiddelaars

Altijd een bemiddelaar bij jou in de buurt:

Scheiden en kinderen met ADHD, Autisme of HSP

Om een scheiding soepel te laten verlopen voor bijvoorbeeld kinderen met autisme, ADHD of HSP, is het goed hier extra oog voor te hebben. Met de juiste aanpak, communicatie en afspraken, kunnen ook zij goed uit het scheidingstraject komen.

Kindercoach

Is er extra aandacht en zorg nodig, dan schakelen we desgewenst een gespecialiseerde kindercoach in. De kindercoach gaat met je kind aan het werk en luistert zorgvuldig op een manier die goed aansluit bij kinderen met ADHD, autisme of HSP. De informatie die dit oplevert, wordt met de ouders gedeeld. Maar niet zonder toestemming van je kind. De kinderen bepalen welke informatie wel en niet met papa en mama wordt gedeeld, zodat zij zich altijd veilig blijven voelen.

Uitgebreide werkwijze scheiden en kind

Deze uitgebreide werkwijze zorgt ervoor dat niet alleen de ideeën en wensen van de ouders op tafel liggen, maar ook die van je kind. We stemmen alle informatie op elkaar af, wat in de praktijk zorgt voor een beter ouderschapsplan voor alle partijen.

Scheiden en kinderen met ADHD, Autisme of HSP
"Luisteren naar je kinderen leidt tot een beter ouderschapsplan"

Voorkom nadelige gevolgen van scheiden voor kinderen

Er is al veel geschreven over de nadelige gevolgen van een scheiding voor kinderen.  Toch hoeven je kinderen echt geen last te hebben (laat staan houden) van een scheiding. Maak goede en vooral werkbare afspraken en blijf met respect over je ex-partner praten. Dan komen de kinderen zonder kleerscheuren uit de scheiding.

Wij hebben inmiddels al veel stellen begeleid waarbij dit is gelukt. Zij geven een paar jaren later nog aan dat er rust is in het gezin en dat het goed gaat met de kinderen.

Kinderverstoting

Inmiddels nemen jongeren contact met ons op voor advies hoe contact te krijgen met een ouder. Zij hebben het gevoel dat die ouder geen contact meer wil. Dit levert zoveel verdriet op dat soms zelfs hun schoolresultaten eronder lijden.

Lees verder over Kinderverstoting

Meer weten over

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge