Contact Afspraak maken

Jullie gaan scheiden, en nu….
De beslissing is genomen, jullie gaan scheiden. Ergens natuurlijk zeer spijtig want jullie hielden van elkaar en het zou ‘voor altijd’ zijn. Nu jullie niet samen verder gaan kan dat veel onzekerheid, zorgen en emoties met zich meebrengen. Het is begrijpelijk dat het hierdoor moeilijker is om goed met elkaar te blijven communiceren, om goede keuzes te maken en daadkrachtig alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken. Want hoe moet het nu verder, hoe gaat de toekomst er uitzien? Als scheidingsbemiddelaar bied ik jullie graag structuur en ondersteuning zodat jullie weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Hierbij hebben we aandacht voor jullie eigen belangen en staan we bovenal ook stil bij de belangen van jullie kinderen. Hoe mooi zal het zijn om na het beëindigen van jullie relatie als partners nog respectvol met elkaar om te gaan zodat jullie vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan?

Mijn naam is Annemarie

Ik ben MfN-registermediator met familie mediation als specialisatie en werkzaam als scheidingsbemiddelaar in de regio Twente. Ik ben moeder van twee prachtige kinderen, een volwassen zoon en dochter. Als ervaringsdeskundige weet ik welke invloed een echtscheiding op alle facetten van je leven en dat van je kinderen kan hebben. Ook weet ik uit eigen ervaring dat een echtscheiding niet alleen maar ellende hoeft te betekenen. Het is ook een kans om met creativiteit en ‘denken in oplossingen’ je leven opnieuw in te richten. Ik ben altijd oplossingsgericht, denk graag in mogelijkheden en sta daardoor positief in het leven. Natuurlijk kan een situatie uitermate vervelend zijn, maar het streven moet altijd zijn om er het beste van te maken. Mensen in hun kracht zetten zodat ze zin krijgen in de toekomst, dat is mijn sterke kant. 

Ik ben scheidingsbemiddelaar en familiemediator geworden omdat ik omwille van de kinderen mensen wil behoeden voor een vechtscheiding. Het leven is voor ex-partners maar vooral ook voor kinderen zo ontzettend veel prettiger als er nog wederzijds respect en vertrouwen is. Kinderen zijn erbij gebaat om respect te hebben voor beide ouders en openlijk te mogen praten over liefde voor beide ouders. Dit gun je toch ieder kind.

De kinderen; misschien wel jullie grootste zorg

Als er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding dan krijgt het proces van scheiden een extra emotionele lading. Als ouders kun je wel rationeel bedenken dat een scheiding de beste optie is maar voor kinderen ligt dat vaak net iets anders. Als kind raak je je vertrouwde plekje in het gezin kwijt en niet alleen in het gezin maar misschien ook wel het vertrouwde plekje op school of in de buurt waar je woont, misschien zijn er ook vriendjes die je moet missen. Er zijn maar weinig kinderen die blij zijn met de scheiding van hun ouders. Daarom besteden we graag extra zorg aan het ouderschapsplan, maar ook; wanneer en hoe worden de kinderen ingelicht? Dit zijn spannende gebeurtenissen die je graag in één keer goed doet.

Kinderen met Autisme of ADHD

Natuurlijk hebben alle kinderen behoefte aan een goede begeleiding in het traject van de scheiding van hun ouders, maar heeft één of meerdere van jullie kinderen een autisme spectrum stoornis of ADHD dan weten jullie natuurlijk als geen ander dat er een specifieke aanpak gewenst is. Voorzichtigheid is geboden. Bij Zorgzaam Scheiden hebben we hier veel kennis van en aandacht voor kinderen met andere karaktereigenschappen. Ik bied graag dat stukje extra zorg.

Financieel gaat er veel veranderen

Het echtscheidingsproces, er moet van alles geregeld worden. Financiële vraagstukken moeten beantwoord worden en vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant. Kan of wil één van jullie beiden blijven wonen in jullie huis of gaan jullie allebei verhuizen? Moet je dan uitkijken naar een huurwoning of behoort een koopwoning ook nog tot de mogelijkheden? Hoeveel gaat de alimentatie bedragen en wat gebeurt er met het pensioen? Er zijn heel veel mogelijkheden met allemaal weer andere consequenties. Voor jullie beiden is dit waarschijnlijk onbekend terrein en kun je hier vreselijk tegenop zien. Jullie mogen van mij verwachten dat ik jullie onpartijdig en gestructureerd door dit proces loods.  

Het Juridische hoofdstuk

In de wet is veel vastgelegd, er zijn veel regels waar partners die uit elkaar gaan zich aan dienen te houden, maar er zijn ook veel mogelijkheden. Als jullie met behulp van mijn expertise, een solide ouderschapsplan en convenant hebben opgesteld, dan draag ik zorg voor de juridische afwikkeling. Ik zorg ervoor dat het geheel door de advocaat wordt ingediend bij de rechtbank en zodra de beschikking er is, zal ik zorgen voor de afwikkeling bij de gemeente. Zo is uw hele scheiding van A tot Z geregeld.

Kosteloos kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat we kunnen zien of jullie dit proces met mij aandurven. Dit gesprek kan bij jullie thuis maar indien gewenst ook op kantoor. Tijdens dit eerste gesprek bekijken we jullie persoonlijke situatie en krijgen jullie alvast inzicht in het traject. Bij Zorgzaam Scheiden houden we van duidelijkheid, we werken met vaste tarieven, zo kunnen we ook direct al laten zien wat het regelen van jullie scheiding gaat kosten.

Contact

Mochten jullie vragen hebben of al een afspraak willen maken dan kunnen jullie contact met mij opnemen via onderstaand contactformulier of via mail of telefoon. Ik zal jullie verzoek dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Mijn kantoren

Oldenzaal: Check-in, Lossersestraat 2, 7574 AE
Hengelo: Business Center Twente, Molenstraat 20, 7551 DC 
Hengelo: Lansinkveste, Lansinkesweg 4, 7553 AE

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Twente:
Enschede, Hengelo, Almelo, Dinkelland, Oldenzaal, Losser, Tubbergen, Borne, Denekamp, De Lutte, Overdinkel, Deurningen, Ootmarsum, Geesteren, Langeveen, Vriezenveen, Weerselo, Haaksbergen.

Tel:   06 13 01 60 99
Email:   annemarie@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Annemarie Nolte

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.