Contact Afspraak maken

Mijn naam is Arno

Toen ik begon als scheidingsbemiddelaar was ik de vijftig gepasseerd. Ik realiseerde mij dat ik aan het begin van mijn carrière meer aandacht voor mijn werk had dan voor mijn gezin. En als vader van drie, inmiddels volwassen, zoons weet ik welke aandacht en verantwoordelijkheid er komt kijken bij het opvoeden van kinderen. Behalve als scheidingsbemiddelaar ben ik al heel wat jaren werkzaam als trainer/coach in communicatie en persoonlijke ontwikkeling. In deze laatste rol heb ik mij vooral verdiept in de onderlinge verhoudingen in families. Voor iedereen die besluit uit elkaar te gaan geldt dat je, zeker via kinderen, altijd verbonden blijft. Dat kan goed nieuws zijn, maar voor sommige mensen ook slecht nieuws. Wat het voor jou ook betekent, het is een feit dat je verbonden blijft, zelfs als je uit elkaar bent. Ik vind het een uitdaging er samen voor te zorgen dat je niet gebonden blijft. Dat kunnen we regelen. Zowel financieel als emotioneel!

Over verlies nemen en weer verder gaan

Topsporters groeien ermee op. Verlies nemen en zo snel mogelijk weer doorgaan. Er is immers geen keus. Als je topsport wil blijven bedrijven, moet je steeds weer jezelf (her)pakken en doorstarten. Ook mensen die regelmatig afscheid nemen kennen het fenomeen. Ik ken het persoonlijk uit mijn interim tijd. Iedere klus wordt afgesloten met een afscheid en er volgt iedere keer weer een nieuwe klus. Zo gaat het ook als jullie je relatie verbreken. In het proces van scheiden is het belangrijk, de cirkel van verbinding naar afscheid geheel af te ronden om weer verder te kunnen.  Goed afronden betekent dat je kan doorstarten. Dan ben je ongebonden verbonden met je ex en heb je je je eigen nieuwe leven. Hoe lang dat duurt? Geen idee! Dat is voor de één een maand of misschien wel een uur, en voor de ander een jaar, of nog langer. Ik weet veel van verlies, maar belangrijker; ik weet nog meer over doorstarten, over altijd andere mogelijkheden zien. En als we met zijn drieën bereid zijn andere mogelijkheden te vinden, dan kunnen we alle drie verder …

Hoe gaan de kinderen om met verlies?

Want hoe goed je het ook allemaal samen regelt, het is ook voor de kinderen of misschien zéker voor de kinderen een verlies, wanneer pappa en mamma niet meer samen bij jullie in huis wonen … Dus zeker voor de kinderen geldt, dat ze hun verlies op een goede manier verwerken om door te kunnen gaan in hun leven met mamma en papa apart. 

Je eigen zaak

Gaan jullie uit elkaar en heeft een van jullie (of misschien beiden) een eigen bedrijf of werk je als ZZP’er, dan komen er bij de scheiding nog wat andere zaken die je goed wilt regelen. Uit elkaar gaan is al vervelend genoeg. Dan is het voor je eigen toekomst en die van je kinderen wel van belang, dat je bedrijf zo goed mogelijk door kan blijven draaien. 

Verwerken kost tijd. De scheiding zelf kan snel

Je denkt nu misschien, dat dit allemaal wel heel lang zal duren. Zoals eerder gezegd; hoe lang jij of jullie kinderen doen over het verwerken van verdriet, dat weet ik niet. Ik weet wel dat, als alle randvoorwaarden snel geregeld zijn, je hoofd eerder ruimte heeft om te beginnen met het verwerken van je verlies. En daar kan ik jullie bij helpen. Alle praktische zaken zo soepel mogelijk regelen, zodat er ruimte is om je allebei met de niet-materiele dingen bezig te houden. Kortom, om goed uit elkaar te gaan, voor een mooie doorstart. 

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op via het invullen van het contactformulier, email of telefoon. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Mijn kantoren

  • Soest: Birkstraat 91-1, 3768 HD
  • Zeist: Utrechtseweg 133, 3702 AC

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Amersfoort / Soest / Zeist:
Amersfoort, Soest, Zeist, De Bilt, Leusden, Ermelo, Nijkerk, Putten, Barneveld.

Ook ben ik werkzaam in de regio Kesteren/Wanroij:
Gennep, Milsbeek, Rijkevoort, Wanroij, Cuijk, Mill, Langenboom, Wilbertoord, Uden, Volkel, Venhorst, Elsendorp, Gemert, Nistelrode, Vinkel, Lith, Teeffelen, Oss, Berghem, Oijen, Appeltern, Maasbommel, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Deest, Druten, Echteld, Ochten, Kesteren, Wamel, IJzendoorn.

Tel:   06 2291 5562
Email:   arno@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.