085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden. Wat nu?
Een scheiding is een periode met heftige emoties en heel veel onduidelijkheid. Hoe regelen jullie het voor de kinderen? Wie gaat waar wonen? Hoe staat ieder van jullie er financieel voor na jullie breuk? Ik loods jullie graag door dit proces, zodat jullie snel zoveel mogelijk rust en duidelijkheid hebben.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Ik ben Carola

Ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Zuid-Hollandse Eilanden en een deel van West-Brabant. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Spijkenisse. Als moeder weet ik dat alle ouders het beste willen voor hun kinderen. Als scheidingsbemiddelaar en kindercoach kan ik ouders helpen om, ondanks alle emoties rondom de breuk, de kinderen op één te zetten en duurzame afspraken te maken. Immers, dat papa en mama onvoorwaardelijk van het kind houden is soms de enige zekerheid die een kind tijdens een scheiding heeft.

Scheiden met autisme, AD(H)D,PDD-NOS, PTSS en hooggevoeligheid

Een scheiding is altijd spannend, maar bij gezinnen waarin AD(H)D, ASS, PDD-NOS, PTSS, hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid speelt zijn de spanningen extra groot. Ook vergt dit iets extra’s bij het opstellen van het ouderschapsplan en/of het convenant. Met mijn specifieke expertise op dit vlak kan ik jullie ondersteunen bij het behapbaar(der) maken van de scheiding. Zo beperken jullie de negatieve gevolgen van de scheidingsstress, zoals overprikkeling, woede-uitbarstingen en angstklachten zoveel mogelijk.

Hoe werkt mediation?

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie als neutrale partij bij het afhechten van het partnerschap en het maken van afspraken over ouderschap, de woning, het inkomen en het vermogen. Ik help jullie om te komen tot eigen oplossingen. Jullie gaan over de inhoud, ik begeleid jullie proces. Indien ouders dit wenselijk vinden, voer ik ook met de kinderen een gesprek over de scheiding. Ouders kunnen de wensen en behoeften die tijdens zo’n kindgesprek naar voren komen meenemen in het ouderschapsplan. Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister voor mediators (MfN-register) en gecertificeerd kindercoach.

Scheiden en eigen woning

Banken en hypotheekadviseurs geven vaak aan dat zij pas duidelijkheid kunnen geven over de woning na het overleggen van een getekend scheidingsconvenant, waarin de afspraken over de verdeling van vermogen, schulden en partneralimentatie zijn opgenomen. Jullie willen de afspraken die jullie maken hoogstwaarschijnlijk juist graag afstemmen op de woonsituatie en hebben daarvoor behoefte aan financiële duidelijkheid. De woonsituatie is cruciaal voor het maken van afspraken rondom de kinderen. Daarom voorziet een van de financieel adviseurs waar we mee samenwerken jullie direct in het begin van het scheidingstraject van advies. Zo vergroten we de kans dat jullie wensen rondom de eigen woning uitgevoerd kunnen worden en hebben jullie snel duidelijkheid.

Scheiden voor ondernemers

Een scheiding is financieel complexer als er sprake is van een eigen bedrijf. Als het bedrijf verdeeld moet worden, is het is voor jullie beiden van belang dat dit goed geregeld wordt. Fiscaal zitten daar nogal wat haken en ogen aan. Onze financieel adviseur helpt jullie overzicht te krijgen met oog voor de continuïteit van het bedrijf en de gevolgen van de verdeling voor andere financiële afspraken, zoals partneralimentatie.

Scheiden op latere leeftijd

Als jullie jarenlang lief en leed hebben gedeeld en het nu jullie ouder zijn toch niet meer gaat, gaat dat gepaard met veel verdriet en onzekerheid over de toekomst. De droom van gelukkig samen oud worden is definitief voorbij. Met respect voor jullie verleden, begeleid ik jullie bij het verkennen hoe jullie je leven in willen richten zonder de ander. Waarschijnlijk hebben jullie veel vragen over jullie woning, pensioen, inkomen, spaargeld, inboedel, kapitaalverzekeringen en lijfrentes. Een van onze in scheiden voor 55+ers gespecialiseerde financieel adviseurs biedt jullie helderheid over de mogelijkheden.

Huisdieren en scheiden

Ook huisdieren scheiden mee. Als jullie en jullie kinderen van een huisdier houden, is het een pijnlijk idee om het dier na de scheiding te moeten missen. Huisdieren moeten bovendien ook na de scheiding dagelijks verzorgd worden, kosten geld en het kan zijn dat jullie verschillen in opvattingen over wat goed is voor het dier. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken over huisdieren. Indien gewenst kan ik jullie helpen met het maken van een huisdierenplan, waarin jullie afspraken vastleggen over de zorgverdeling, dagelijkse verzorging, kosten, beslissingsbevoegdheid in noodsituaties en dergelijken.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Scheiden bij een huwelijk in het buitenland

Als jullie in het buitenland zijn getrouwd en het huwelijk niet in Nederland is gelegaliseerd, moet je meestal ook scheiden in het buitenland. Ik regel de scheiding voor jullie in Nederland en vertel jullie wat jullie moeten doen om ook in het land waar jullie getrouwd zijn te scheiden. Sommige consulaten werken goed mee aan het doorvoeren van Nederlandse scheidingen in het land van herkomst, andere landen werken minder goed mee. Hebben jullie een asielstatus en geen mogelijkheid om de scheiding in het land van herkomst te regelen? Dan regelen we de scheiding op basis van de gegevens van de eerste gemeente waar jullie in Nederland gevestigd zijn.

Scheiden bij een islamitisch huwelijk

Willen jullie de scheiding graag afwikkelen met oog voor de islamitische scheidingsregels? Rondom de bruidsgave (Mehir/Mahr), de alimentatie en het gezag en de voogdij over kinderen levert dit nogal eens discussies op. Het islamitische recht heeft geen rechtspositie in Nederland. Als jullie naast jullie islamitische huwelijk (Nikah) geen burgerlijk huwelijk hebben, dan zijn jullie voor de Nederlandse wet samenwoners. Wel kan ik rekening houden met jullie islamitische huwelijk tijdens jullie mediation en voor jullie bekijken hoe jullie oplossingen passen binnen het Nederlandse rechtssysteem. Mediation kan plaatsvinden in het Nederlands, Turks en Engels.

Het scheidingsconvenant

Tijdens de scheidingsbemiddeling begeleid ik jullie bij het verkennen en afwegen van mogelijke afspraken voor de toekomst. Ik voorzie jullie van alle informatie die jullie nodig hebben om de praktische, juridische, financiële en fiscale consequenties van afspraken te overzien. Jullie maken weloverwogen keuzes die rust en duidelijkheid bieden na de scheiding. De duurzame afspraken die jullie maken leg ik vast in een (echt)scheidingsconvenant. Het gaat hierbij om afspraken over partneralimentatie, de eigen woning, verdeling van vermogen en bezittingen (inboedel, aandelen, kapitaalverzekeringen, lijfrentes, schenkingen en erfenissen) en indien van toepassing de onderneming.

Ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben onder de 18 jaar, bevat het scheidingsconvenant ook altijd een ouderschapsplan met afspraken rondom de zorgverdeling, kinderalimentatie, dagelijkse verzorging, opvoedstijl, communicatie wanneer het kind bij de andere ouder is, wat jullie doen in noodgevallen, wanneer de andere ouder overlijdt, een van jullie een nieuwe partner krijgt et cetera.

Bindend

De afspraken in het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan worden bindend verklaard door de rechter. Situaties kunnen in de toekomst veranderen en om nieuwe afspraken vragen, bijvoorbeeld als jij of je ex verhuist, gaat samenwonen of inkomen verliest. Het wijzigen van een scheidingsconvenant is vrij lastig en duur. Daarom bevatten onze scheidingsconvenanten altijd een plan B: passende afspraken voor een gewijzigde situatie. 

Afronding

We willen dat alles goed is geregeld. Daarom doet onze advocaat altijd nog even een juridische check voor hij het scheidingsconvenant indient bij de rechtbank. De scheiding is rond wanneer de advocaat de scheidingsbeschikking heeft ingeschreven bij de gemeente. In het geval van samenwoners hoeft de scheiding niet via de rechtbank, maar is het als minderjarige kinderen betrokken zijn raadzaam om via de notaris of rechtbank een executoriale titel te laten plaatsen op de afspraken over kinderalimentatie. Alleen dan zijn die afspraken opeisbaar. 

Kennismakingsgesprek

Willen jullie weten wat ik voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met mij op via ons contactformulier, stuur een e-mail of bel. Ik kom graag bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek of ontvang jullie op een van mijn werklocaties. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, stellen we vast hoe jullie scheidingstraject er ongeveer uitziet en wat jullie scheiding kost. We werken met vaste tarieven voor scheidingen, die afhankelijk van de complexiteit van de situatie verschillen. Bij ons weten jullie dus vooraf waar jullie aan toe zijn en wat jullie eraan kwijt zijn.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Werkgebied

Ik werk op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Tholen, in een deel van West-Brabant en een aantal gebieden van Rotterdam. Het gaat om Stavenisse, Halsteren,Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Tholen, Oud-Vossemeer, Sint Philpsland, Nieuw-Vossemeer, Lepelstraat, Steenbergen (NB), Kruisland, Dinteloord, Fijnaart, Heijningen, Noordhoek, Oudemolen (NB), Willemstad, Klundert, Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg en alle kleinere dorpen en steden in dit gebied.

Ontvangstlocaties

De meeste mensen vinden het prettig als de scheidingsbemiddeling thuis plaatsvindt, in de discretie van de eigen vertrouwde omgeving. Soms voelt dat niet fijn, bijvoorbeeld als een van jullie al een tijd niet in de echtelijke woning is geweest en het lastig vindt om daar te zijn. In dat geval kunnen jullie terecht op een van de volgende ontvangstlocaties:

Regio Spijkenisse:
2nd Office, Curieweg 5, 3208 KJ Spijkenisse

Regio Oostvoorne:
De Lichternis, Langeweg 39. 3233 LM Oostvoorne

Regio Brielle:
Geuzenstaete, Krammer 8,  3232 HE Brielle

Regio Rozenburg:
Huis van de Wijk De Lekstraat, Lekstraat 2-4 3181 EG Rozenburg

Regio Heijplaat:
Kantoor Avant Sanare, Directiekade 15, 3089 JB Rotterdam

Regio Middelharnis:
Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7, 3241 GA Middelharnis

Regio Steenbergen:
Ondernemerscentrum Het Bastion, Molenweg 52, 4651 CM Steenbergen

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge