Contact Afspraak maken

Scheiden is niet niks, ik begeleid jullie tijdens dit proces.
Ik heb jaren met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. In een klas met kinderen zijn veel verschillende invalshoeken, omdat kinderen op verschillende manier informatie tot zich nemen. 

Als leerkracht basisonderwijs heb ik veel gezien op het gebied van ouders die gaan scheiden. Ondanks dat een scheiding een ingrijpende gebeurtenis is, hoeft het niet schadelijk te zijn voor de kinderen. De manier waarop jullie uit elkaar gaan en alles bespreekbaar maken, is hierin leidend. Tijdens de bemiddeling zal ik met jullie bespreken hoe kinderen kunnen reageren en wat in hun belang is. Jullie zijn expert over jullie kind. Ik hoor dus graag van jullie wat voor type kind jullie hebben en hoe jullie kind reageert op bepaalde situaties. Dit kan ik ook bieden bij ouders die uit elkaar gaan. Ik heb veel ervaring met ADHD, Autisme, HSP of PTSS. Het is fijn als er een deskundige ingeschakeld wordt die verstand heeft van verschillende manieren van aanpak. Vraag er gerust naar tijdens een kennismaking.

Mijn naam is Carola

En ik ben scheidingsbemiddelaar in regio Doetinchem. 

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven. Een heel scala van emoties en gedachten komt voorbij. Als er kinderen bij betrokken zijn, blijf je na de scheiding samen ouders. Het is belangrijk om dat samen te gaan vormgeven. 

Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik jullie in deze periode langs alle aspecten die bij een scheiding komen kijken. Aan het einde van de bemiddeling, staat er precies op papier hoe jullie scheiding duurzaam geregeld is.

Ervaringsdeskundige

Ik weet als ervaringsdeskundige dat het belangrijk is om de regels en afspraken goed op papier te zetten. Zo voorkom je een hoop ellende achteraf. 

Naast alleenstaande moeder van een zoon van negen ben ik ook betrokken in het leven een meisje van 13. Zij is de halfzus van mijn zoon. Door ingrijpende familieomstandigheden, heeft zij een periode bij ons gewoond. In die tijd is er een hechte onderlinge band ontstaan. Na een half jaar is ze bij familie van haar gaan wonen. Omdat we een goede afspraken hebben gemaakt, zien we elkaar regelmatig. In de zomervakanties gaat ze altijd met ons mee op vakantie en tussendoor zien we elkaar ook zo vaak mogelijk. 

Het proces

Ik vind het belangrijk dat de ouders handvatten krijgen, om ondanks de pijn en het verdriet, toch rustig de overstap te maken naar de nieuwe realiteit. Alles wat zeker was, wordt onzeker. Door met jullie in gesprek te gaan over de kinderen, over de toekomst en door voor jullie een nieuw financieel plaatje te maken, kan ik snel duidelijkheid scheppen over de mogelijkheden die er zijn. Die duidelijkheid geeft rust. Rust zorgt ervoor dat je weloverwogen beslissingen kan nemen.

Samen met jullie maak ik een ouderschapsplan en een scheidingsconvenant. Hierin worden alle afspraken over de zorg voor de kinderen en afspraken over pensioen, verzekeringen, vermogen, schulden en belastingdienst netjes vastgelegd. Ook verzorg ik de juridische afwikkeling en de inschrijving bij de gemeente.

Kosteloos kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Gedurende dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie en zal ik uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen. Bij Zorgzaam Scheiden werken wij met een vast tarief voor de gehele scheiding. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie te horen welk tarief dat is. Dit is namelijk afhankelijk van jullie situatie. Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier of door mij te bellen op 06 1307 3765. Graag tot ziens!

Mijn kantoren

Doetinchem: Louise de Colignystraat 11 en 11b, 7001 GD
Winterswijk: Beatrixpark 22, 7101BN
Lochem: Haalmansweg 42, 7241CP

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Doetinchem:
Doetinchem, Ruurlo, Zeddam, Ulft, Dinxperlo, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen, Haaksbergen, Rijssen, Holten, Epse, Lochem, Steenderen, Hummelo, Wehl, Zelhem.

Tel:   06 1307 3765
Email:   carolapeer@zorgzaamscheiden.nl
Carola Peer

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.