085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Natuurlijk hebben jullie veel vragen nu jullie uit elkaar gaan.
De keuze om uit elkaar te gaan, of dat nou door jou of je partner is gedaan, is vaak een emotioneel besluit geweest. Waarschijnlijk komt er nu veel op je af en weet je even niet zo goed meer wat de eerste stappen zijn. Daar ga ik jullie bij helpen. Ook zal je waarschijnlijk enorm de behoefte hebben aan duidelijkheid en rust. Wat je hiervoor nodig hebt zijn afspraken. Ook hier begeleid ik jullie in.

Vragen die vaak als eerste in mensen opkomen zijn; Hoe regelen we een eerlijke zorgverdeling en straks de vakanties voor de kinderen?  Wie kan er straks blijven wonen en kan ik dan de hypotheek of huur betalen? Wat betaal of ontvang ik straks aan Partner/Kinderalimentatie? Wie kijkt er fiscaal en juridisch naar?

Al dit soort vragen pak ik zorgvuldig met jullie op. De eerste stap is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Na het eerste gesprek is er dus al veel meer duidelijk en dat geeft gelijk al duidelijkheid en rust.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Chris van Diest

Ik ben MfN Registermediator en Scheidingsbemiddelaar in de regio Den Haag/Katwijk. In mijn vrije tijd ben ik graag samen met mijn twee kinderen op pad en ben ik actief in de paardensport.

Als kind uit een gescheiden gezin heb ik ervaren dat duidelijkheid, aandacht en rust van essentiële waarde zijn in en vooral na een scheidingsproces. Nu ikzelf gescheiden ben, zijn dat ook dingen waar ik dus zeer bewust mee omga.

Chris van Diest

Waar kan ik jullie mee helpen?

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie bij het maken van een plan waarin rekening wordt gehouden met gezamenlijke belangen voor nu en voor in de toekomst. Waarin respect voor elkaar en ruimte voor emotie voorop staan. Met heldere afspraken waar jullie je beide in kunnen vinden en waarmee jullie tevreden kunnen terugkijken op de periode die jullie samen afsluiten. Met jullie inbreng maak ik het scheidingsproces overzichtelijk en help ik jullie bij iedere stap en beslissing die gemaakt moet worden.

De kinderen

Als er kinderen betrokken zijn in het scheidingstraject is het belangrijk om goede afspraken te maken waarbij de kinderen centraal staan en er een goede basis ontstaat voor de toekomst. Jullie gemaakte afspraken worden op de juiste wijze opgenomen in het ouderschapsplan.
Zelf spreek ik ook graag met de kinderen. Onze visie is dat een Ouderschapsplan pas echt optimaal is, als alle leden van het gezin gesproken en bevraagd zijn. Indien er meer nodig is voor jullie kind, omdat er bijvoorbeeld heel veel verdriet is, dan zorg ik ervoor dat er binnen enkele dagen contact wordt opgenomen met jullie door een kindercoach.

Het is steeds weer verbijsterend om te zien wat plezier en rust met kinderen doet. Met die visie zal ik jullie begeleiden in het opstellen van het Ouderschapsplan.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

ADHD / PDD-NOS / Autisme / Hooggevoeligheid / PTSS / Narcisme

Het is mensenwerk, dus dat houdt in dat er afspraken op maat gemaakt moeten worden. Ook als er bij de kinderen of bij jullie als volwassen sprake is van een stoornis of hooggevoeligheid/hoogbegaafdheid, zullen er afspraken gemaakt moeten worden die voor iedereen haalbaar zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de mogelijkheden en de onmogelijkheden van alle leden van het gezin.

Lees meer over:
Scheiden en ADHD/Autisme

Eigen woning en hypotheek

Natuurlijk is de eigen woning en hypotheek een zorgenpunt. Dit zullen we uitvoerig bespreken. Ook op dit punt is duidelijkheid over de mogelijkheden zeer belangrijk. Ik zal na ons eerste gesprek jullie in contact brengen met een financieel adviseur met expertise inzake de mogelijkheden. Iedereen ervaart het als zeer prettig om eerst te horen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, voordat ze daar afspraken over maken. Achteraf geen teleurstellingen.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Zelfstandig ondernemers

Een eigen bedrijf brengt extra vragen met zich mee. Ik zal samen met jullie in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn. Vaak zijn mensen bang dat ze hun bedrijf niet meer kunnen houden, echter is dit in de meeste gevallen niet aan de orde. Zoals met alles binnen het scheidingstraject gaat het om geven en nemen en elkaar iets gunnen en dan komen jullie er wel.

Lees meer over:
Scheiden met een eigen bedrijf

55+/Pensioen

Jullie zijn lang samen geweest en nu gaan jullie uit elkaar. De kinderen zijn inmiddels volwassen. Misschien zijn er al kleinkinderen. Ook daar zal ik met jullie bij stil staan.

Vanaf een bepaalde leeftijd is het onderwerp pensioen van groot belang. Daar zijn heel veel afspraken over te maken. En voordat je daar een beslissing over kan nemen, moeten jullie weten wat de mogelijkheden zijn. Verevening? Niet verdelen? Scheef verdelen? Ik zal het jullie allemaal uitleggen.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Vrijblijvende kennismaking

Ik maak graag kennis met jullie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze gesprekken vinden plaats op mijn kantoor of bij jullie thuis. Indien wenselijk in de avonduren.

Vragen?  Of willen jullie een afspraak maken? Neem gerust contact op, of vul het contactformulier in. Ik neem dan spoedig contact met jullie op.  Zorgzaam Scheiden hanteert een vast tarief ongeacht het aantal gesprekken dat nodig is, dit betekent: Geen extra kosten of verrassing achteraf.

Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Scheiden zonder rechter is in Nederland niet mogelijk. De rechter moet namelijk de scheiding officieel bevestigen via een beschikking. Maar dat betekent niet dat je altijd voor de rechtbank hoeft...
lees verder
Als scheidingsbemiddelaar leg ik heldere afspraken vast, welke de ouders in het belang van de kinderen samen hebben gemaakt. Omdat ieder kind recht heeft op het uiten van zijn of haar gevoel en...
lees verder

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Den Haag/Katwijk:
Den Haag, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Rijswijk, Westland.

Mijn kantoren

  • Den Haag: Raamweg 4, 2596 HL
  • Den Haag: Statenkwartier, Pres. Kennedylaan 19, 2517 JK

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken