Contact Afspraak maken

Helaas gaat het leven niet altijd zoals je graag had gezien dat het zou gaan. Ik begeleid stellen die op een goede manier afspraken met elkaar willen maken; voor de kinderen, elkaar of allebei met als doel dat iedereen verder kan.

Wie ben ik

Mijn naam is Claire en ik ben MfN-registermediator en scheidingsbemiddelaar in de regio Capelle aan den IJssel. Sinds 2012 ben ik actief als coach, mediator en conflictbemiddelaar voor uiteenlopende conflicten. 

Ik ben mij in scheidingsbemiddeling gaan specialiseren omdat ik in zowel mijn werk als in mijn omgeving zag hoe veel er mis kan gaan bij een scheiding en hoe belangrijk het is om je kind een stabiele basis mee te geven. Na de geboorte van mijn dochter, kwam ik nog meer tot het besef dat je kind het meest belangrijk is en dat iedereen de intentie heeft om het voor je kind goed te doen, ook al heb je daar soms hulp bij nodig.

Ik heb van dichtbij de gevolgen gezien voor kinderen waar deze basis niet stabiel was en die in een vechtscheiding terecht zijn gekomen. Ik vind dat het anders kan en moet en zet mij daarom in voor stellen met en zonder kinderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om op een goede manier uit elkaar te gaan.

Wat doe ik

Ik begeleid jullie bij het maken van het convenant en indien jullie kinderen hebben, het ouderschapsplan. De begeleiding in het maken van afspraken zal voor rust zorgen. Ik kan, afhankelijk van jullie situatie helpen om het gesprek te openen en overzicht te krijgen in wat er gedaan moet worden om de scheiding af te wikkelen. 

Daarnaast maak ik een alimentatieberekening en bespreek met jullie de rechten en plichten, maar vooral ook jullie wensen. Alle afspraken die jullie met elkaar maken, stel ik op in een convenant. Wanneer jullie allebei tevreden zijn over de gemaakte afspraken, kunnen jullie de stukken tekenen. Ik zal vervolgens zorg dragen dat de advocaat het indient bij de rechtbank, dat jullie de beschikking ontvangen en dat dit ingeschreven wordt bij de gemeente, indien nodig. 

Ik laat jullie daarna echter niet los. Mochten jullie naderhand vragen hebben, ben ik natuurlijk bereikbaar om jullie te woord te staan.

Oog voor jullie kind(eren)

Scheiden is voor zowel jullie kinderen, als voor jullie zelf, een zware en emotionele tijd. Voor mensen waarbij prikkels sterker binnen komen kan deze periode helemaal overweldigend overkomen. Als ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit kan ik jullie helpen met bruikbare tips hoe je ook je kinderen hier het beste in kunt begeleiden. 

Daarnaast heb ik door mijn werkzaamheden als coach veel ervaring met het omgaan met autisme, PDD-NOS, ADHD en PTSS bij kinderen.

Eigen onderneming

Als telg uit een echte ondernemersfamilie weet ik hoe complex zaken kunnen worden wanneer jullie samen een onderneming hebben. Ik kan jullie helpen om ook deze kant van de scheiding inzichtelijk te maken en goed af te wikkelen. 

Ook kan ik jullie helpen inzicht te krijgen betreffende zaken als pensioenen, verzekeringen en verkopen of overnemen van jullie woning. Zodat jullie samen een weloverwogen beslissing hierover kunnen nemen om ook jullie scheiding op dat gebied goed te regelen.

Kosten

Wij werken met vaste tarieven, deze zijn afhankelijk van jullie situatie. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek geef ik graag inzicht wat voor jullie de kosten zijn, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn, voordat we het traject starten.

Mijn kantoren

Capelle aan den IJssel: Rivium Boulevard 301, 2909LK
Schoonhoven: Haven 67, 2871CL

Indien jullie het prettiger vinden dat ik bij jullie thuis kom, kan dit uiteraard ook.

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de volgende plaatsen; Alblasserdam, Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Bleskensgraaf, Brandwijk, Capelle aan de IJssel, Gouderak, Goudriaan, Groot-Ammers, Haastrecht, Kinderdijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Langerak, Lekkerkerk, Molenaarsgraaf, Moordrecht, Nieuwpoort, Nieuw Lekkerland, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan de IJssel, Ottoland, Oud-Alblas, Ridderkerk, Schoonhoven, Stolwijk, Streefkerk, Vlist, Waal.

Contact

Graag nodig jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan ik jullie uit leggen wat ik voor jullie kan betekenen.
Je kunt mij bereiken via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Tel:   06-53238913
Email:   claire@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.