085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie staan voor een spannende stap na het besluit om te gaan scheiden. Dan moeten er belangrijke beslissingen worden genomen.  Maar wat dan?  Hoe dan? Het helpt als er iemand beschikbaar is die met rust en de nodige kennis alle belangrijke onderwerpen met jullie langs loopt. Het doel is om de juiste beslissingen te maken voor een toekomst na de scheiding. Een toekomst waarin voor jullie gezin zaken duidelijk zijn geregeld.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Cora

Zelf heb ik ook een scheiding achter de rug en kijk achteraf terug op zaken die ik ten voor- of ten nadele (ook voor mijn ex-partner) achteraf zeker anders zou doen. Scheidingsbemiddeling bestond toen nog niet. Het ging standaard naar de advocaat, die achteraf beschouwd heel veel geld gekost heeft. Naast eigen ervaring heb ik ook de juridische kennis, kan ik een gesprek prettig begeleiden en heb in de (jeugd)hulpverlening gewerkt met kinderen die een extra duwtje in de rug nodig hadden. Ik ben dit werk gaan doen omdat ik weet dat het ook anders kan en ook jullie dat beslist gun. Hoe jullie traject met mij als jullie mogelijke scheidingsbemiddelaar er uit kan zien, lees je in mijn persoonlijke pagina.

Cora Kombrink

Een stem voor jullie kinderen

Net als voor jullie, is de scheiding voor de kind(eren) natuurlijk ook een spannende periode.  We gaan daarom snel het vaak lastige, maar ook goede gesprek aan om onduidelijkheden na jullie scheiding te voorkomen.  Daarbij ga ik graag en uiteraard alleen met jullie toestemming, ook in gesprek met jullie kind(eren).  Om dit gesprek voor jullie kinderen zo rustig en veilig mogelijk in te vullen maak ik gebruik van een kaartspel ontworpen door kinderen. Kinderen die een scheiding zelf hebben meegemaakt en op illustratieve kaarten de vragen stellen die zij ook in de scheiding hadden willen stellen.  We weten dan vanaf het begin hoe de kinderen in jullie scheiding staan. Deze informatie deel ik uiteraard met jullie en betrekken we naast jullie keuzes ook in het ouderschapsplan.

Het ouderschapsplan

Hoe ziet een ouderschapsplan er dan uit? In het ouderschapsplan bespreken we onder andere de verdeling in zorg, we gaan bijvoorbeeld ook in gesprek over het brengen/halen van en naar school en hoe jullie graag de vakantie invullen. Hebben jullie voorkeur voor co-ouderschap of liever een meer traditionele bezoekersregeling? Hoe willen jullie invulling geven aan de verjaardagen? Een belangrijk onderwerp om uit te werken is natuurlijk ook de alimentatie. We bekijken een overzicht van relevante kosten, de wet- en regelgeving ten aanzien van kinder- en partneralimentatie en maken aan de hand van jullie financiële informatie de berekeningen die van toepassing zijn.  In het ouderschapsplan maken we bijvoorbeeld ook afspraken hoe jullie betaling van de kosten voor jullie kind(eren) willen gaan regelen.

Het convenant

Naast het ouderschapsplan is er natuurlijk nog veel meer te regelen.  De afspraken die we maken leggen we vast in het convenant. Bijvoorbeeld waar jullie gaan wonen en hoeveel geld daarvoor beschikbaar is. Wat zijn jullie mogelijkheden? We maken een overzicht van jullie persoonlijke situatie en bespreken jullie wensen voor de toekomst. Met deze informatie in beeld maken we een bruggetje naar scenario’s die bij jullie passen.  Als jullie mogelijke scheidingsbemiddelaar kan ik jullie in contact brengen met een op scheiding gespecialiseerd financieel adviseur die dat verder uit kan werken. De keuzes die jullie dan maken werken we uit in het convenant. 

De pensioenverdeling

Misschien geen onderwerp waar jullie (nu) mee bezig zijn, maar wel belangrijk om te regelen. Het reikt te ver om het hele plaatje hier te schetsen. Dan gaat het duizelen.  In ieder geval is er sprake van partnerpensioen die jullie hebben opgebouwd in jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap.  Voor de verdeling daarvan bij ontbinding van dit contract zijn richtlijnen en moeten er keuzes worden gemaakt met bijbehorende voor- en nadelen. Deze breng ik voor jullie in kaart. Inzet is jullie helpen duidelijkheid te verkrijgen en verrassingen achteraf vooral te voorkomen. 

De huisdieren

Naast deze twee grote onderwerpen is er bij het opsplitsen van jullie gezamenlijk huishouden nog veel meer te regelen. Denk bijvoorbeeld ook aan jullie huisdieren. Wat willen jullie daarover vastleggen.   Misschien is de scheiding jouw keuze of is die gemaakt door je partner. In ieder geval ga je in de nieuwe situatie veel missen en wat dan helpt is de aanwezigheid van je hond, kat of misschien wel ander huisdier. Dieren begrijpen je vaak natuurlijk. Wat kunnen we daarover afspreken in het convenant.

Ondernemerschap

Bij een scheiding is al veel te regelen. Maar extra zorg is nodig als er 1 of wellicht allebei de partners een onderneming run(t)(nen). Bij zorgzaam scheiden hebben we extra aandacht voor de ondernemer en help ik jullie om ook daar de juiste stappen te zetten.

Scheiding na langere huwelijken

Het komt steeds meer voor dat stellen na een lang huwelijk toch besluiten elk de eigen weg te gaan. Regelmatig wordt er gewacht tot de kinderen een zelfstandig leven hebben om dan andere keuzes te maken. Soms is het een keuze van samen en soms een keuze van 1 van beiden. In ieder geval is pensioen dan zeker een belangrijke om te regelen. Er is veel opgebouwd. We kijken met de berekeningen alimentatie en pensioen dan welke afspraken fair te maken zijn zodat jullie beiden deze tweede fase van jullie leven financieel gezond in kunnen stappen.

Autisme,  ADD, ADHD, PTTS, Borderline, Schizofrenie, Narcisme, PDD-NOS, hooggevoeligheid/hoogbegaafdheid

Soms is er bij iemand in het gezin sprake van een psychiatrische kwetsbaarheid. Hoe prettig is het dan dat je een evenwichtig persoon naast je hebt die rust en methodisch sturen in het gesprek situationeel kan afwisselen.  Mijn ervaring in begeleiding van mensen die onder spanning staan of in het gesprek gehinderd worden door kenmerken van genoemde kwetsbaarheden, zet ik in de gesprekken die we voeren doelgericht in.  Dat helpt jullie om het overzicht te houden.

Ontzorgen zit in jullie pakket

Na de ondertekening begint voor jullie de volgende fase. Het inrichten van jullie toekomst.  Ondertussen verzorg ik achter de schermen voor jullie de verzending en het verwerken van de rechtbankstukken tot aan het moment dat jullie scheiding definitief is ingeschreven bij de gemeente.  Jullie vragen je wellicht af hoe veel tijd het regelen van de scheiding kost. We regelen jullie scheiding zo snel als mogelijk, maar nemen ook de tijd die nodig is om het zorgvuldig te regelen. Het gaat over jullie toekomst en dat willen we graag goed geregeld hebben.

De stappen in het scheidingsproces

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
  • Convenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
    Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wie ik ben en hoe we jullie scheiding kunnen regelen hebben jullie kunnen nalezen. Misschien is er desondanks toch behoefte aan extra informatie of wil je onderzoeken of je met mij ook de prettige klik hebt. Je gaat weliswaar in de vertrouwelijkheid maar toch hele persoonlijke zaken bespreken met een voor jou onbekend persoon. Daar mag je best kritisch in zijn! Juist daarom is het eerste kennismakingsgesprek vrijblijvend. Meeste mensen voeren dat gesprek graag in de eigen omgeving en als jullie dat willen kunnen we de afspraak zeker ook bij jullie thuis maken.  Als je het contactformulier invult neem ik spoedig contact met je op. 

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Mijn kantoren

Alphen aan den Rijn - Crown Business Center: Leidse Schouw 2, 2408 AE
Bodegraven - Crown Business Center: Tolnasingel 1, 2811 NS
Leiden - Crown Business Center Key-Point: Schipholweg 103, 2316 XC

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Hoogmade, Warmond, Oude Ade, Zoeterwoude, Hazerswoude dorp, Hazerswoude rijndijk, Koudekerk a/d Rijn, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Nieuwebrug, Aarlanderveen, Ter Aar, Zwammerdam, Waddinxveen, Boskoop, Gouda en Reeuwijk.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge