085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Uit elkaar, scheiden en dan?
Dat is misschien wel één van de moeilijkste vragen waar je ooit tegenaan bent gelopen. Een keuze die je misschien liever nooit gemaakt zou hebben. Maar ja, en nu? hoe gaat het dan verder? Wat komt er allemaal op je af? En hoe doe je dat: goed uit elkaar gaan? Ik help jullie graag om samen met jullie deze vragen te beantwoorden en jullie in dit proces te begeleiden van het begin tot aan het eind. In harmonie scheiden is hard werken, maar het kan!

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Daphne

En ik ben werkzaam als scheidingsbemiddelaar in de regio Arnhem. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe pittig het is om aan de andere kant van de tafel te zitten en hoe belangrijk de juiste begeleiding tijdens de scheiding kan zijn. Zelf ben ik moeder van 4 kinderen. Samen met mijn partner runnen we een druk, hectisch maar erg gezellig samengesteld gezin.

Kijk vooruit

De meeste mensen ervaren scheiden als een emotionele achtbaan waar ze in zitten. Een achtbaan waarbij je de angst hebt er niet meer uit te komen. Het gevoel van controleverlies over de snelheid waarin alles plaatsvindt. Samen met jullie zal ik proberen jullie handvatten te geven zodat je zelf weer grip en controle terug kunt pakken over de situatie.  Om het hele scheidingsproces goed te laten verlopen, is het van belang dat de communicatie tussen jullie goed blijft, soms zijn er nog zaken onuitgesproken of onduidelijk. Waar gaan jullie straks wonen? Welke zaken moeten er verdeeld worden? Wat gebeurt er met het pensioen? Samen met jullie kijk ik naar de mogelijkheden zodat jullie beide een nieuwe start kunnen maken na de scheiding. Een goed plan geeft rust.

Daphne Prins

Uit liefde voor de kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan is het natuurlijk ook van essentieel belang dat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Een scheiding betekent het einde van jullie als partners, maar niet het einde van jullie rol als ouders. Ouders blijven jullie altijd samen! Als ouders uit elkaar gaan, staat de vertrouwde, veilige wereld van hun kinderen op zijn kop. Samen met jullie zorg ik ervoor dat de gemaakte afspraken toekomstgericht en bestendig zijn met het belang van de kinderen voorop. Omdat de stem van het kind ook belangrijk is ga ik (indien gewenst) ook met jullie kind in gesprek.

Kinderen kunnen vaak zelf goed aangeven wat ze willen en vaak vinden ze andere zaken belangrijk dan ouders. Luisteren naar het kind verbetert het ouderschapsplan. In het gesprek kijk ik ook naar zijn of haar wensen en wordt jullie kind gehoord, dit is helpend bij de verwerking.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Ik heb een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Video

Aandacht voor kinderen met ADHD / ADD / Autisme / PDD-NOS / PTSS / Hoog gevoeligheid / Hoogbegaafdheid

Als hulpverlener in de zorg heb ik veel werkervaring met Autisme, PDD-NOS, ADD, ADHD, PTSS en hooggevoeligheid.  Uit ervaring weet ik dat dit vraagt om een andere benadering bij het opstellen van afspraken. In het ouderschapsplan besteden we hier dan ook aandacht aan. Goede afspraken maken als ouders is voor alle kinderen belangrijk.

Ieder kind is uniek en heeft het recht om gehoord te worden tijdens de scheiding.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

Op latere leeftijd scheiden

Als je het grootste deel van je leven samen hebt doorgebracht en samen misschien al verschillende jubilea gevierd hebt dan is het extra pijnlijk als het toch niet meer werkt en je besluit te gaan scheiden. En dan? Als die droom van samen oud worden in duigen valt? Waarschijnlijk hebben jullie veel vragen over jullie woning, pensioen, inkomen, spaargeld, inboedel, kapitaalverzekeringen en lijfrentes. Samen met onze financieel adviseurs biedt ik jullie helderheid over de mogelijkheden.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Een eigen bedrijf, wat nu?

Bij een scheiding moeten er veel dingen geregeld worden, maar heeft één van jullie beiden een eigen bedrijf, dan komt er nog een beetje extra bij kijken. Er moeten o.a. afspraken gemaakt worden over de financiën. Als ondernemer zit je met vragen over je bedrijf. Moet de waarde verdeeld worden na de scheiding? Hoe wordt die waarde bepaald? Alle vragen zullen aan bod komen zodat ook daar rust in gevonden kan worden.

Lees meer over:
Scheiden met een eigen bedrijf

Scheiden en eigen woning

De woonsituatie is cruciaal voor het maken van afspraken rondom de kinderen. Als jullie een eigen woning bezitten dan zou het kunnen dat één van beide in de woning wil blijven wonen. Er moet dan bekeken worden of dit mogelijk is en wat hiervoor nodig is. Of willen jullie het huis liever verkopen? Allemaal keuzes die gemaakt moeten worden waarbij vragen opkomen zetten. Met al deze vragen kunnen jullie terecht bij de financieel adviseur waarmee ik samenwerk.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

De stappen in het scheidingsproces

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
  • Convenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
  • Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Lees meer over:
Het scheidingstraject

Kennismakingsgesprek

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvende kennismaking via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Naar het contactformulier

Scheidingsbemiddelaar Arnhem
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Dierendag. Een dag die in het teken staat van de huisdieren die we hebben. Een dag waarop mensen hun huisdier eens extra verwennen. Een beetje extra aandacht voor het dier die elke dag voor het...
lees verder
In een huwelijk waar een van de partners het syndroom van Asperger heeft, zie je vaak dezelfde patronen tussen partners ontstaan. Problemen waarvan wij zien dat ze helaas regelmatig leiden tot een...
lees verder

Ik ben werkzaam in de regio Arnhem:

Aerdt, Angelo, Arnhem, Babberich, Brummen, Didam, Dieren, Doorwerth, Duiven, Eerbeek, Ellecom, Giesbeek Hall, Heelsum, Heveadorp, Herwen, Huissen, Renkum, Laag-Soeren, Lathum, Leuvenheim, Lobith, Oosterbeek, Pannerden, Rheden, Rozendaal, De Steeg, Spankeren, Spijk, Tolkamer, Tonden, Velp, Warnsveld, Westervoort, Wolfheze, Zevenaar, Zutphen

Mijn kantoren / gesprekslocaties

  • Piet Heinstraat 11, 7204 JN Zutphen
  • Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen (betaald parkeren)
  • Den Heuvel 64, 6881 VE Velp
  • Meander 251, 6825 MC Arnhem

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken