085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden. En nu?
Scheiden is een moeilijke beslissing die je niet zomaar maakt. Op het moment dat jullie hebben besloten te gaan scheiden komt er heel veel op jullie af. Er volgt een heftige, emotionele periode waarbij het soms moeilijk is om te communiceren met elkaar zonder telkens in de strijd terecht te komen. Er moet heel veel geregeld worden en er komen veel zorgen en vragen bij kijken. Hoe moet het nu financieel? Wie gaat waar wonen? Hoe gaat het met de kinderen en hoe zorgen jullie ervoor dat zij er zo min mogelijk schade aan overhouden? Ik zal jullie helpen om rust en duidelijkheid te creëren, zodat jullie met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Denise

En ik ben echtscheidingsbemiddelaar in de regio Barneveld / Veenendaal. Ik ben zelf moeder van drie en met de twee jongens van mijn partner erbij hebben we een druk maar vooral gezellig samengesteld gezin. Door mijn eigen ervaring weet ik hoe zwaar en emotioneel een scheiding kan zijn en hoe het is om je zorgen te maken over de gevolgen voor de kinderen. Maar ik weet daardoor ook dat een scheiding niet altijd hoeft te betekenen dat er alleen maar ellende is en dat de kinderen ook zonder schade deze periode kunnen doorkomen.

Dat is dan ook mijn grootste motivatie als echtscheidingsbemiddelaar, want ik weet als moeder zijnde dat je het allerbeste met je kinderen voor hebt. Daarom wil ik jullie helpen om met wederzijds respect en vertrouwen, goede en realistische afspraken te maken. Want de impact van een scheiding is groot, maar hoeft niet altijd negatieve gevolgen te hebben.

Denise de Koning

Kinderen en de scheiding

Het is heel normaal dat jullie vragen en zorgen hebben over de kinderen en de toekomst. Hoe gaat het nu met school, vriendjes en sportverenigingen? Hoe vertellen jullie het aan de kinderen en hoe gaan ze reageren? Hoe kun je ze helpen om te wennen aan de nieuwe situatie? En misschien wel de belangrijkste vraag, hoeveel tijd breng je door met je kinderen na de scheiding? Jullie zijn niet langer partners, maar jullie blijven samen de ouders van jullie kinderen. Daarom is het extra belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan en te zorgen dat jullie op een goede manier blijven communiceren met elkaar, ook na de scheiding. Jullie kennen jullie eigen kinderen het beste. Ik ga jullie helpen om een ouderschapsplan op te stellen dat helemaal op jullie is afgestemd. Ik zal jullie begeleiden bij het maken van keuzes, die het best bij jullie passen. Ieder kind is anders, dus ik hoor graag van jullie wat voor karakter jullie kind heeft en wat het belangrijk vindt.

Voor kinderen is het moment dat zij horen dat ouders gaan scheiden meestal een zeer ingrijpend moment. Ze zullen veel vragen hebben zoals waar ga ik wonen? Kan ik nog wel met mijn vriendjes blijven spelen? Blijf ik papa en mama allebei zien? Soms kan het zo zijn dat het voor kinderen lastig is om deze vragen te bespreken met hun ouders. Ouders hebben zelf veel emotie, ze zijn verdrietig en gespannen. Dit maakt het voor kinderen ingewikkeld om hun eigen vragen en gevoel bespreekbaar te maken, doordat er een loyaliteitsgevoel ontstaat. Ieder kind reageert anders, de één wordt boos en opstandig, de ander wordt verdrietig en juist heel rustig. Juist voor kinderen is het belangrijk dat zij ook mogen praten over de scheiding en wat dit met hen doet. Ze mogen aangeven wat ze nodig hebben, waar ze bang voor zijn en welke vragen ze hebben. Als jullie dit fijn vinden, zal ik dan ook met de kinderen in gesprek gaan. Dit kan helpen om ze te leren omgaan met de scheiding.

Soms kan het ook helpen als de kinderen mee kunnen beslissen over de afspraken die er gemaakt worden, zodat hun wensen kunnen worden meegenomen in het opstellen van het ouderschapsplan. Het is immers een plan voor jullie allemaal.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen met Autisme, ADHD of HSP.

Heeft één van jullie kinderen ADHD, ADD, Autisme, PDD-NOS, PTSS of is er een hoog sensitief kind in het gezin aanwezig, dan heeft dit speciale aandacht en zorg nodig. Vanuit mijn achtergrond, werkervaring maar ook persoonlijke ervaring binnen mijn gezin, weet ik wat dit voor ouders betekent maar ook wat het voor kinderen kan betekenen.  Juist rust, regelmaat en structuur zijn belangrijk. Bij kinderen valt bij een scheiding de basis weg en juist deze kinderen hebben die zo hard nodig, daarom kan dit voor het kind voor veel onrust zorgen. Tijdens onze gesprekken kijken we samen naar wat jullie kind nodig heeft en we houden rekening met zijn of haar behoeften. Ik help jullie om de scheiding voor de kinderen makkelijker te maken door te werken naar een passend ouderschapsplan, waarin we rekening houden met jullie gezinssituatie.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

Wat als één van jullie een eigen bedrijf heeft?

Bij een scheiding moeten er veel dingen geregeld worden, maar heeft één van jullie beiden een eigen bedrijf, dan speelt er nog veel meer mee. Moet de waarde verdeeld worden na de scheiding? Hoe wordt die waarde bepaald? Hoe zit het met je inkomen en alimentatieberekening? Alle vragen zullen aan bod komen, zodat ook daar goede afspraken over op papier komen en er rust in gevonden kan worden.

Lees meer over:
Scheiden met een eigen bedrijf

Een eigen woning/hypotheek.

Als jullie een eigen woning bezitten kan het goed zijn dat één van beide in de woning wil blijven wonen. Maar het kan ook zijn dat er besloten moet worden om de woning te verkopen. Er zullen vragen zijn over de hypotheek, het pensioen en wat er allemaal mogelijk is. De financieel adviseur waarmee ik samenwerk, helpt jullie graag met jullie vragen, zodat er een weloverwogen besluit kan worden genomen.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen woning

65+ en besluiten om te gaan scheiden

Ook als jullie al jarenlang samenzijn kunnen jullie besluiten om te gaan scheiden. Er zijn dan vaak geen jonge kinderen meer die thuiswonen, maar het verdriet en het rouwproces is er niet minder om. Er moet veel geregeld worden wat betreft o.a. de pensioenrechten, het huis en de hypotheek. Graag sta ik jullie bij in deze moeilijke periode en begeleid ik jullie om de opties hiervoor te bekijken.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

De stappen in het scheidingsproces

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
  • Convenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
  • Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?
Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Dit is een beslissing die niet makkelijk is en veel zorgen en vragen met zich meebrengt. De afgelopen tijd heb ik meerdere stellen geholpen waarbij dit het geval was. De grootste zorgvraag die ik...
lees verder

Mijn kantoren

Vaak vinden mensen het prettig als ik bij hen thuis langskom voor de gesprekken. Mochten jullie het toch fijner vinden om op een onafhankelijke locatie af te spreken, dan is dat ook mogelijk. Op onderstaande locaties heb ik ook een kantoor;

Ede: Galvanistraat 1, 6716 AE
Ede: Bennekomseweg 41, 6717 LL
Veenendaal: Stationsplein 14, 3901 ES

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Barneveld/Veenendaal:
Achterveld, Amerongen, Barneveld, Beneden-Leeuwen, Bennekom, Bergakker, Boven-Leeuwen, De Glind, De Klomp, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Druten, Echteld, Eck en Wiel, Ede, Ederveen, Elst, Harskamp, Horssen, Ingen, IJzendoorn, Kesteren, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Lunteren, Maarsbergen, Maurik, Maarn, Langbroek, Leersum, Lienden, Ochten, Ommeren, Otterlo, Overberg, Renswoude, Rhenen, Rijswijk, Scherpenzeel, Stroe, Terschuur, Veenendaal, Voorthuizen, Wageningen, Wekerom, Woudenberg, Zwartebroek.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken