Contact Afspraak maken

Jullie hebben besloten te gaan scheiden. En nu?
Bij een scheiding komt veel op jullie af. Naast de emoties moet er veel geregeld worden. Wanneer jullie door de bomen het bos niet meer zien is alles gauw teveel. Hierdoor raken jullie ook eerder gefrustreerd. Het is daarom verstandig om een duidelijk plan te maken, maar hoe doe je dat? Ik neem jullie bij de hand en zorg ervoor dat alles wat geregeld moet worden ook geregeld wordt. Dit zal een behoorlijke last van jullie schouders nemen.

Mijn naam is Dorith

Ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Hoeksche Waard en Zeeland. Daarnaast ben ik getrouwd en hebben wij drie pubers in huis. Als lifestyle-coach heb ik veel ervaring opgedaan met het helpen van mensen naar hun beoogde doel. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie is daarbij van groot belang. Alleen dan kunnen we samen toewerken naar de beste uitkomst voor iedere partij. Daarbij zullen eventuele kinderen in het gezin voor een groot deel centraal staan. Hoe vaak gebeurd het niet dat bij scheidingen de kinderen de dupe worden? Vanuit mijn ervaring als scheidingsbemiddelaar heb ik tevens al ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van stellen waarbij 1 van de 2 partners of allebei de partners een Autisme Spectrum Stoornis heeft(ASS). Dit vergt een andere op maat gemaakte aanpak. Samen gaan wij werken aan een plan waarbij iedereen zich goed zal voelen. 

Scheiden met Autisme of ADHD

Vanuit mijn ervaring als scheidingsbemiddelaar heb ik al ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van stellen waarbij 1 van de 2 partners of allebei de partners een Autisme Spectrum Stoornis heeft(ASS). De communicatie is dan een groot mankement, waardoor vele huwelijken kunnen stranden. En wat nu als binnen het huwelijk één of meerdere kinderen betrokken zijn met dezelfde diagnose Autisme Spectrum Stoornis?

Kinderen ervaren een echtscheiding tussen beide ouders als een enorme ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben grote moeite om gedachten, gevoelens en emoties van anderen te begrijpen of te signaleren. Bij een echtscheiding zal dit nog ingrijpender zijn, omdat het hier gaat om beide ouders; ouders die hen vanaf hun geboorte begrip, geborgenheid, structuur, regelmaat, regels, veiligheid en vertrouwen hebben gegeven. De basis die elk kind – maar zeer zeker een kind met ASS – nodig heeft, maar dan ineens weg valt.

Wat betreft de zorgverdeling is het daarom van groot belang om goede en duidelijke afspraken te maken en te zorgen voor structuur. Ik zal jullie begeleiden in het opstellen van een op maat gemaakt Ouderschapsplan dat zal zorgen voor de duidelijkheid en structuur wat zo hard nodig is voor jullie kind(eren).

Wat kan ik voor jullie betekenen

Het is wellicht een beetje een open deur. Maar het helpt hoe dan ook om altijd goed te blijven communiceren. Dit voorkomt een hoop problemen. Vaak willen jullie allebei best met elkaar overleggen, maar zijn er toch een hoop emoties die dit kunnen verstoren. Ik zal jullie helpen om de gesprekken in goede banen te leiden en zorgen dat jullie emoties niet de overhand krijgen.

Alle praktische, financiële en juridische vraagstukken zal ik met jullie bespreken, waarbij ik jullie zal helpen om goede overwegingen te maken. Ik zal jullie onder andere vertellen over de veranderingen qua belasting en ook zal ik jullie scheiding regelen met de gemeente. Hoe zit het met jullie huis? Is het een koophuis? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden. Hoe zal jullie financiële situatie eruit komen te zien?  Hierin ga ik jullie inzicht geven zodat jullie beide weer een goede start kunnen maken voor de toekomst. Kortom: Ik neem alles uit handen in deze emotionele rollercoaster. 

Bekijk deze video voor een weergave van het scheidingstraject:

Kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan gaan wij samen een ouderschapsplan maken. Dit ouderschapsplan wordt samen met het verzoek tot scheiding bij de rechtbank ingediend. In dit plan gaan wij afspraken vastleggen zoals:

  • de manier waarop jullie de zorg- en opvoedtaken verdelen 
  • de manier waarop jullie elkaar informeren en raadplegen over belangrijke gebeurtenissen voor de kinderen
  • de kosten van de verzorging en opvoeding van de minderjarige kinderen

Belangijker nog is wat jullie scheiding doet met de emoties van de kinderen. Hoe kun je ze het beste vertellen dat papa en mama apart gaan wonen? Stel er is of komt een nieuwe partner in het spel. Hoe wordt hiermee omgegaan in de toekomst? Jullie kinderen zullen vol met vragen zitten. Vragen die jullie als ouders op dit moment ook niet kunnen beantwoorden. Het is allemaal verwarrend. Daarom ga ik jullie hier, indien gewenst, ook bij helpen. 

Waar gaan jullie wonen

Een scheiding heeft grote gevolgen, niet in het minst voor jullie woonruimte. Van één huis naar twee huizen heeft in praktisch opzicht al veel impact, maar financieel ook, zeker als het gezamenlijke huis een koopwoning is. Wie blijft in het huis wonen? Of moet het worden verkocht? Kan er een nieuw huis gekocht worden? En als je al een huis koopt vóórdat de scheiding is voltrokken, waar moet je dan op letten? Allemaal vragen waarbij ik ga helpen om te zoeken naar de beste antwoorden en oplossingen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Graag nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in 1 van onze kantoren of misschien vinden jullie het prettiger als ik bij jullie thuis kom. Samen gaan wij jullie situatie bespreken en neem ik met jullie door hoe ik jullie kan helpen om alles op de rit te krijgen, zodat jullie zo snel mogelijk weer verder kunnen met jullie leven, apart van elkaar. 

Mijn kantoren bevinden zich in Numansdorp, Barendrecht, Spijkenisse, Brielle en Sommelsdijk.

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Mijn kantoren

  • Businesspoint HW, Edisonstraat (bedrijventerrein Middelsluis), Numansdorp
  • Het Coachhuis, Bijdorp-Oost 5, 2992 LA Barendrecht
  • Ondernemershuis, Hofweg 1, 3208 LE Spijkenisse
  • Geuzenstaete Full Business Centre, Krammer 8, 3232 HE Brielle
  • Kleinhandelsgebouw, Sint Joris Doelstraat 7-9, 3245 BA Sommelsdijk

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Hellevoetsluis/Barendrecht:
Brielle, Rockanje, Hellevoetsluis, Numansdorp, Spijkenisse, Poortugaal, Rhoon, Barendrecht, Zwijndrecht, Oostvoorne, Vierpolders, Zwartewaal, Heenvliet, Abbenbroek, Geervliet, Simonshaven, Oudenhoorn, Zuidland, Hekelingen, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Goudswaard, Piershil, Westmaas, Heerjansdam, Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek, Strijen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Herkingen, Nieuwe-Tonge, Middelharnis, Oude-Tonge, Den Bommel, Achthuizen, Ooltgensplaat.

Tel:   06-50843341
Email:   dorith@zorgzaamscheiden.nl

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.