Contact Afspraak maken

Jullie gaan scheiden; en nu?
Een scheiding brengt veel emoties en onzekerheden met zich mee. Het roept veel vragen op. Hoe gaan jullie het regelen met de kinderen? Wat doen jullie met het huis, blijft een van jullie in het huis wonen? Hoe gaat het met pensioen, de inboedel? Kortom; hoe ziet jullie toekomst eruit?

Jullie willen alles samen goed regelen en dat is een hele klus. Daarbij is het best lastig om uit de strijd te blijven. Vanaf het allereerste gesprek alles goed en in goed overleg regelen, daar kan ik jullie bij helpen. Daardoor worden ook jullie kinderen ontzorgd en kunnen zij kind zijn en blijven ondanks jullie scheiding. En kan de aandacht uit gaan naar jullie toekomst, gescheiden van elkaar en samenwerkend als ouders waarin er gezorgd is voor jullie kinderen en jullie zelf.

Mijn naam is Else

En ik ben scheidingsbemiddelaar in de Gooi en Vechtstreek, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. Als moeder van inmiddels drie volwassen zoons weet ik, dat je altijd het beste wilt voor je kinderen, hoe de situatie ook is en wat er ook gebeurt. Als gezinscoach heb ik veel kinderen gezien die gedeukt en gekrast uit de scheiding van hun ouders kwamen. Dat willen ouders eigenlijk niet. Ouders willen hun kinderen gelukkig, vrij en blij zien.

In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in begeleiding van hooggevoeligheid, ADD en ADHD. Wanneer een van jullie kinderen hiermee te maken heeft is het bij het opstellen van een ouderschapsplan belangrijk hiermee rekening te houden, ik kan jullie vanuit mijn expertise helpen.

Er zijn veel mogelijkheden, om ook in een lastige situatie als die van een scheiding op een goede manier in gesprek te zijn met elkaar en zaken goed te regelen en te laten verlopen. Daar wil ik jullie graag bij helpen!

Scheiden, een emotionele beslissing.

Nadat jullie jarenlang alles met elkaar hebben gedeeld en er toch voor kiezen om beiden een eigen weg te gaan, is dat vaak een hele emotionele beslissing. Zeker als jullie samen kinderen hebben opgevoed en als gezin veel hebben meegemaakt. Goed afsluiten is dan heel belangrijk, om beiden een nieuwe start te kunnen maken. Dan kunnen jullie er samen zijn en blijven voor jullie kinderen als samenwerkende ouders. Kinderen hebben beide ouders nodig in hun leven om zich gezond te kunnen ontwikkelen en op te groeien.

Waar gaan jullie wonen?

Een scheiding zorgt voor veel onzekerheden op financieel gebied. Kan een van jullie in het huis blijven wonen? En hoe regelen jullie de hypotheek? Kunnen alle kosten nog wel betaald worden? Vragen die niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn.

Tijdens het kennismakingsgesprek zorg ik ervoor, dat jullie inzicht krijgen in jullie situatie na de scheiding. We kijken naar de mogelijkheden welke er zijn en maken duidelijke afspraken. In het convenant zullen we de zaken dusdanig beschrijven, dat er ook een plan B op papier staat. Op die wijze wordt voorkomen, dat jullie opnieuw samen om de tafel moeten, indien de uitvoering van de hypotheek toch anders blijkt dan verwacht.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik jullie bij het opstellen van het ouderschapsplan waarin jullie alle afspraken maken over jullie kinderen. Alles wordt uitgebreid beschreven en maatwerk gemaakt voor jullie toekomstige gezinssituatie. Jullie leggen afspraken vast in het ouderschapsplan over onder andere; hoe communiceren jullie met elkaar en over welke onderwerpen, hoe verdelen jullie de zorgtaken, hoe voeden jullie jullie kinderen samen op, welke afspraken maken jullie over de verdeling van de kinderkosten en welke afspraken maken jullie over vakanties, verjaardagen en feestdagen.

Tevens zorg ik ervoor dat alle praktische, financiële en juridische vraagstukken met jullie zijn besproken, zodat jullie de goede keuzes kunnen maken. Al deze besluiten leg ik vast in een duurzaam scheidingsconvenant. Zodat jullie beiden, met respect voor elkaar, een nieuw leven kunnen beginnen, samen met jullie kinderen.

Het hele traject van kennismaking tot afwikkeling is kort. Wel zo prettig wanneer jullie met een nieuwe toekomst willen starten!

Bekijk deze video voor een weergave van het scheidingstraject:

Een scheiding met hooggevoeligheid, AD(H)D of autisme

Het opvoeden van een kind met hooggevoeligheid, ADD, ADHD of autisme is sowieso een klus. Deze kinderen vragen een andere benadering en aandacht. Wanneer je als stel uit elkaar wilt, is dat voor deze kinderen extra lastig. Ze houden niet van veranderingen, zijn erg gevoelig voor het verdriet of de boosheid van anderen en werken vaak hard om het goed te maken. Of de kinderen pakken juist de strijdbare emoties op en reageren dwars.

Het opstellen van het ouderschapsplan vraagt een andere benadering om de wensen en verwachtingen van deze kinderen te honoreren. En hoe leg je als ouders aan deze kinderen uit, dat je uit elkaar gaat? Hoe vertel je ze, dat ook hún toekomst er anders uit gaat zien?

Mogelijk is juist een van júllie hooggevoelig, heeft ADD, ADHD of autisme; hoe pak je het dan aan in het hele proces van scheiden? Het nemen van beslissingen en opstellen van het ouderschapsplan en convenant vraagt dan echt een andere aanpak.

Als gezinscoach heb ik veel kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen en ouders met hooggevoeligheid, ADD, ADHD en autisme. Daarbij help ik jullie graag.

Voorkomen van ouderverstoting

In een scheiding is vaak één van de grootste angsten van ouders dat ze hun kinderen moeten missen. Wanneer deze gevoelens bij een van de ouders te sterk worden kan ouderverstoting ontstaan. Kinderen komen dan in een loyaliteitsconflict en hebben het gevoel te moeten kiezen. En ze nemen vaak uit medelijden voor een van de ouders dan een rol op zich die te groot en te zwaar is. Kinderen zijn hier het slachtoffer, het verdriet over het missen van een van hun ouders is groot en dat gun je geen enkel kind. Terwijl kinderen beide ouders nodig hebben in hun leven om zich gezond te kunnen ontwikkelen en groot te groeien. Ik kan jullie helpen om ouderverstoting te voorkomen door al bij het samenstellen van het ouderschapsplan jullie inzicht te geven in welke impact bepaalde beslissingen en keuzes hebben op jullie kinderen. Moeilijke gespreksonderwerpen ga ik niet uit de weg en verschillende mogelijke toekomstige situaties zal ik met jullie doornemen. Zodat jullie hier nu alvast over kunnen nadenken en dit met elkaar bespreken zodat toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.

Kennismakingsgesprek

Jullie zijn van harte welkom voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek geef ik inzicht in jullie nieuwe situatie. Zorgzaam Scheiden werkt met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie exact weten waar jullie aan toe zijn.

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kan dit via het invullen van het contactformulier, email of telefoon. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op!

Een extra aanbod

Mijn ervaring en kennis als gezinscoach bied ik jullie graag aan in de vorm van een extra gesprek, over hoe om te gaan met jullie kinderen rondom de scheiding en de periode daarna. Vragen zoals wat een scheiding met de kinderen doet, hoe je het vertelt aan je kinderen en wat je als ouder kan doen en betekenen voor je kind. De handvatten daarvoor kan ik jullie geven.

Soms vragen ouders mij een gesprek met hun kinderen te hebben, dat is ook een mogelijkheid. Kinderen hebben soms goede ideeën over de scheiding van hun ouders en het is zonde deze niet mee te nemen in het ouderschapsplan.
Ik luister naar de stem van het kind, ik vind hun stem belangrijk.
Dit gesprek is een extra service, geheel vrijblijvend en zit inbegrepen in mijn vaste tarief.

De kinderstem tijdens een scheiding

Hoe en waarom hoort Zorgzaam Scheiden de kinderstem? Else van Malland en Myrthe van der Zanden leggen uit.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Mijn kantoren

  • Amstelveen: Startbaan 8, 1185 XR
  • Diemen: Burgemeester van Tienenweg 20, 1111 CW
  • Baarn: Baarnschedijk 4D, 3741 LR
  • Bussum: Lindelaan 10, 1405 AK
  • Hilversum: Burgemeester Lambooylaan 18, 1217 LD
  • Eemnes: Wakkerendijk 58, 3755 DD

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Gooi- en Vechtstreek:
Amstelveen, Ronde Venen, Ouderkerk aan de Amstel, Diemen, Weesp, Naarden, Bussum, Muiden, Hilversum, Blaricum, Laren, Huizen, Wijdemeren, Baarn, Eemnes.

Tel:   06 5477 2358
Email:   else@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.