085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden; en nu?
Een scheiding brengt veel emoties en onzekerheden met zich mee. Het roept veel vragen op. Hoe gaan jullie het regelen met de kinderen? Wat doen jullie met het huis, blijft een van jullie in het huis wonen? Hoe gaat het met pensioen, de inboedel? Kortom; hoe ziet jullie toekomst eruit?

Jullie willen alles samen goed regelen en dat is een hele klus. Daarbij is het best lastig om uit de strijd te blijven. Vanaf het allereerste gesprek alles goed en in goed overleg regelen, daar kan ik jullie bij helpen. Daardoor worden ook jullie kinderen ontzorgd en kunnen zij kind zijn en blijven ondanks jullie scheiding. En kan de aandacht uit gaan naar jullie toekomst, gescheiden van elkaar en samenwerkend als ouders waarin er gezorgd is voor jullie kinderen en jullie zelf.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Else

En ik ben scheidingsbemiddelaar in de Gooi en Vechtstreek, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. Als moeder van inmiddels drie volwassen zoons weet ik, dat je altijd het beste wilt voor je kinderen, hoe de situatie ook is en wat er ook gebeurt. Als gezinscoach heb ik veel kinderen gezien die gedeukt en gekrast uit de scheiding van hun ouders kwamen. Dat willen ouders eigenlijk niet. Ouders willen hun kinderen gelukkig, vrij en blij zien.

In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in begeleiding van hooggevoeligheid, ADD en ADHD. Wanneer een van jullie kinderen hiermee te maken heeft is het bij het opstellen van een ouderschapsplan belangrijk hiermee rekening te houden, ik kan jullie vanuit mijn expertise helpen.

Er zijn veel mogelijkheden, om ook in een lastige situatie als die van een scheiding op een goede manier in gesprek te zijn met elkaar en zaken goed te regelen en te laten verlopen. Daar wil ik jullie graag bij helpen!

Else van Malland

Scheiden, een emotionele beslissing.

Nadat jullie jarenlang alles met elkaar hebben gedeeld en er toch voor kiezen om beiden een eigen weg te gaan, is dat vaak een hele emotionele beslissing. Zeker als jullie samen kinderen hebben opgevoed en als gezin veel hebben meegemaakt. Goed afsluiten is dan heel belangrijk, om beiden een nieuwe start te kunnen maken. Dan kunnen jullie er samen zijn en blijven voor jullie kinderen als samenwerkende ouders. Kinderen hebben beide ouders nodig in hun leven om zich gezond te kunnen ontwikkelen en op te groeien.

Waar gaan jullie wonen?

Een scheiding zorgt voor veel onzekerheden op financieel gebied. Kan een van jullie in het huis blijven wonen? En hoe regelen jullie de hypotheek? Kunnen alle kosten nog wel betaald worden? Vragen die niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn.

Tijdens het kennismakingsgesprek zorg ik ervoor, dat jullie inzicht krijgen in jullie situatie na de scheiding. We kijken naar de mogelijkheden welke er zijn en maken duidelijke afspraken. In het convenant zullen we de zaken dusdanig beschrijven, dat er ook een plan B op papier staat. Op die wijze wordt voorkomen, dat jullie opnieuw samen om de tafel moeten, indien de uitvoering van de hypotheek toch anders blijkt dan verwacht.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik jullie bij het opstellen van het ouderschapsplan waarin jullie alle afspraken maken over jullie kinderen. Alles wordt uitgebreid beschreven en maatwerk gemaakt voor jullie toekomstige gezinssituatie. Jullie leggen afspraken vast in het ouderschapsplan over onder andere; hoe communiceren jullie met elkaar en over welke onderwerpen, hoe verdelen jullie de zorgtaken, hoe voeden jullie jullie kinderen samen op, welke afspraken maken jullie over de verdeling van de kinderkosten en welke afspraken maken jullie over vakanties, verjaardagen en feestdagen.

Tevens zorg ik ervoor dat alle praktische, financiële en juridische vraagstukken met jullie zijn besproken, zodat jullie de goede keuzes kunnen maken. Al deze besluiten leg ik vast in een duurzaam scheidingsconvenant. Zodat jullie beiden, met respect voor elkaar, een nieuw leven kunnen beginnen, samen met jullie kinderen.

Het hele traject van kennismaking tot afwikkeling is kort. Wel zo prettig wanneer jullie met een nieuwe toekomst willen starten!

Een scheiding met hooggevoeligheid, AD(H)D of autisme

Het opvoeden van een kind met hooggevoeligheid, ADD, ADHD of autisme is sowieso een klus. Deze kinderen vragen een andere benadering en aandacht. Wanneer je als stel uit elkaar wilt, is dat voor deze kinderen extra lastig. Ze houden niet van veranderingen, zijn erg gevoelig voor het verdriet of de boosheid van anderen en werken vaak hard om het goed te maken. Of de kinderen pakken juist de strijdbare emoties op en reageren dwars.

Het opstellen van het ouderschapsplan vraagt een andere benadering om de wensen en verwachtingen van deze kinderen te honoreren. En hoe leg je als ouders aan deze kinderen uit, dat je uit elkaar gaat? Hoe vertel je ze, dat ook hún toekomst er anders uit gaat zien?

Mogelijk is juist een van júllie hooggevoelig, heeft ADD, ADHD of autisme; hoe pak je het dan aan in het hele proces van scheiden? Het nemen van beslissingen en opstellen van het ouderschapsplan en convenant vraagt dan echt een andere aanpak.

Als gezinscoach heb ik veel kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen en ouders met hooggevoeligheid, ADD, ADHD en autisme. Daarbij help ik jullie graag.

Voorkomen van ouderverstoting

In een scheiding is vaak één van de grootste angsten van ouders dat ze hun kinderen moeten missen. Wanneer deze gevoelens bij een van de ouders te sterk worden kan ouderverstoting ontstaan. Kinderen komen dan in een loyaliteitsconflict en hebben het gevoel te moeten kiezen. En ze nemen vaak uit medelijden voor een van de ouders dan een rol op zich die te groot en te zwaar is. Kinderen zijn hier het slachtoffer, het verdriet over het missen van een van hun ouders is groot en dat gun je geen enkel kind. Terwijl kinderen beide ouders nodig hebben in hun leven om zich gezond te kunnen ontwikkelen en groot te groeien. Ik kan jullie helpen om ouderverstoting te voorkomen door al bij het samenstellen van het ouderschapsplan jullie inzicht te geven in welke impact bepaalde beslissingen en keuzes hebben op jullie kinderen. Moeilijke gespreksonderwerpen ga ik niet uit de weg en verschillende mogelijke toekomstige situaties zal ik met jullie doornemen. Zodat jullie hier nu alvast over kunnen nadenken en dit met elkaar bespreken zodat toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.

Scheidingstraject

Bekijk deze video voor een weergave van het scheidingstraject:

De kinderstem tijdens een scheiding

Hoe en waarom hoort Zorgzaam Scheiden de kinderstem? Else van Malland en Myrthe van der Zanden leggen uit.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

De stappen in het scheidingsproces

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
 • Convenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
  Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Kennismakingsgesprek

Jullie zijn van harte welkom voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek geef ik inzicht in jullie nieuwe situatie. Zorgzaam Scheiden werkt met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie exact weten waar jullie aan toe zijn.

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kan dit via het invullen van het contactformulier, email of telefoon. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op!

Naar het contactformulier

Een extra aanbod

Mijn ervaring en kennis als gezinscoach bied ik jullie graag aan in de vorm van een extra gesprek, over hoe om te gaan met jullie kinderen rondom de scheiding en de periode daarna. Vragen zoals wat een scheiding met de kinderen doet, hoe je het vertelt aan je kinderen en wat je als ouder kan doen en betekenen voor je kind. De handvatten daarvoor kan ik jullie geven.

Soms vragen ouders mij een gesprek met hun kinderen te hebben, dat is ook een mogelijkheid. Kinderen hebben soms goede ideeën over de scheiding van hun ouders en het is zonde deze niet mee te nemen in het ouderschapsplan.
Ik luister naar de stem van het kind, ik vind hun stem belangrijk.
Dit gesprek is een extra service, geheel vrijblijvend en zit inbegrepen in mijn vaste tarief.

Mijn artikelen

Scheiden met piepjonge kinderen
Piepjonge kinderen en toch uit elkaar? Jullie zijn misschien echt net ouders geworden en komen er dan achter dat het niet lekker loopt tussen jullie. En één van jullie toch echt...
lees verder
Scheiden van een narcist is complex
Scheiden van een narcist is vaak en extra uitdaging. Aan tafel kom ik het regelmatig tegen dat één van de partijen narcistische kenmerken heeft. Wat ik dan merk is dat de ander...
lees verder
Terug van vakantie. En nu?
Laatst belde mij iemand met het volgende verhaal: “Voor de vakantie had ik al mijn twijfels. Maar ik dacht dat het misschien wel goed zou komen als we allebei even rust hebben en in...
lees verder
Zomervakantie 2020 voor kinderen van gescheiden ouders
Voor bijna iedereen zal de zomervakantie dit jaar anders verlopen dan andere jaren. Door alle aandacht naar de gevolgen van Corona, vergeten we misschien nog wel eens om wat dichterbij om...
lees verder
“Sorry Else, voor de toestand die mijn ouders hebben veroorzaakt”
Dit hoorde ik laatst van Sofie, de dochter van mensen die ik begeleid in hun scheiding. Er was ruzie geweest en die ruzie was uit de hand gelopen. Met als gevolg dat de buren de politie hebben...
lees verder
Uit elkaar? We wachten tot na de coronacrisis
Dat horen wij vaak de laatste tijd als scheidingsbemiddelaars. Een begrijpelijke reactie. Immers is de toekomst voor veel mensen onzeker. Dat is sowieso al als je gaat scheiden en nu de hele...
lees verder
Wat betekent het Coronavirus voor jullie afspraken over de kinderen?
Juist voor ouders die uit elkaar gaan is vaak het maken van afspraken moeilijk. Luisteren naar elkaar blijkt dan vaak lastig en het komen tot afspraken al helemaal. Toch zijn er afspraken...
lees verder
Ga je scheiden en heb je kinderen met ADHD? Wij helpen.
Een scheiding is voor partners al een impactvolle gebeurtenis. Als jullie kinderen hebben maakt dit de scheiding vaak nog complexer. En als jullie kinderen hebben met ADHD is de impact nog...
lees verder
Wat als je ouders gaan scheiden?
Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat het de laatste tijd niet zo goed ging tussen je ouders. Wellicht maakten ze wat vaker ruzie? Je zult de spanning tussen je ouders vast gevoeld hebben. Jij...
lees verder
In welk huis staat de kerstboom voor de kinderen?
Staat de boom bij papa of bij mama? Of hebben papa en mama ieder een eigen kerstboom? Welke afspraken hebben jullie gemaakt voor de kerst?  Wat kinderen zeggen Wat wij kinderen...
lees verder
Ouderverstoting, wat betekent dat voor de kinderen?
Er is sprake van ouderverstoting als een van de ouders de andere ouder afwijst. Soms gebeurt dit zelfs onbewust. Vanuit een innerlijke houding die misschien wel gevoed wordt door de pijn van de...
lees verder
Hoe versterken scheidingsbemiddeling en relatietherapie elkaar?
Een scheiding is vaak extra emotioneel als er kinderen bij betrokken zijn. Dan heb ik als scheidingsbemiddelaar extra aandacht voor de toekomstige relatie tussen de ex-partners die voor de rest...
lees verder
Hooggevoelige kinderen in een scheiding wat hebben ze nodig?
Als ouders vertellen dat ze gaan scheiden is dat voor alle kinderen een pittige boodschap. En bij hooggevoelige kinderen komt deze boodschap extra heftig binnen. Waarom? Deze kinderen verwerken...
lees verder
Ouderverstoting daar wil jij toch niet aan meewerken?
In een scheiding denken sommige ouders een leven zonder kinderen niet aan te kunnen. Dat wordt in de gesprekken vaak duidelijk. Op zich is het voelen van verantwoordelijkheid voor je kinderen...
lees verder
Waarom vind ik het vak van scheidingsbemiddelaar zo mooi?
Mensen vragen mij weleens waarom ik dit werk doe en ook of het niet enorm zwaar is. Ja natuurlijk word ik regelmatig geraakt in de gesprekken, ik ben ook maar een mens. Echter wordt er aan tafel...
lees verder
Scheiden en hoogsensitieve kinderen? Een gevoelig onderwerp!
Inmiddels kennen jullie Zorgzaam Scheiden als een organisatie, die aandacht heeft voor kinderen tijdens en na de scheiding. Zo hebben we ook al aandacht besteed aan Autisme, ADHD en PTSS....
lees verder

Mijn kantoren

 • Baarn: Business Centrum Gooi, Baarnschedijk 4-B, Ruimte BG-02, 3741 LR
 • Amstelveen: Startbaan 8, 1185 XR
 • Diemen: Burgemeester van Tienenweg 20, 1111 CW
 • Bussum: Lindelaan 10, 1405 AK
 • Hilversum: Burgemeester Lambooylaan 18, 1217 LD
 • Eemnes: Wakkerendijk 58, 3755 DD
 • Utrecht: Hooghiemstraplein 51, 3514 AX

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Gooi- en Vechtstreek:
Amstelveen, Ronde Venen, Ouderkerk aan de Amstel, Diemen, Weesp, Naarden, Bussum, Muiden, Hilversum, Blaricum, Laren, Huizen, Wijdemeren, Baarn, Eemnes.

Verder ben ik werkzaam in de regio Utrecht.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge