Contact Afspraak maken

Jullie gaan scheiden…
Een heftige, emotionele tijd. Gevoel en verstand strijden om voorrang. Zoveel vragen waar je nooit eerder over na hebt hoeven denken. Het is zo ingrijpend, zeker als er ook kinderen zijn. In gesprek blijven met elkaar kost veel energie. Je vraagt je af hoe het allemaal verder moet. De eerste, goede stap hebben jullie gezet om sámen de scheiding te willen regelen. 

Als scheidingsbemiddelaar breng ik structuur aan in het scheidingsproces, zodat jullie weloverwogen beslissingen kunnen nemen over alle belangrijke zaken. Ik hou jullie tempo aan. Willen jullie de vaart erin houden, dan is dat geen probleem. Even een adempauze is uiteraard ook goed. Samen zorgen we ervoor dat alles goed geregeld wordt voor jullie zelf en de kinderen. Zodoende kunnen jullie weer een toekomst opbouwen, ieder voor zich, maar samen met de kinderen.

Mijn naam is Erwin

Ik ben mediator. Daarnaast ben ik ook actief als buurtbemiddelaar. Als scheidingsbemiddelaar ben ik werkzaam in de regio Zeeland. Ik ben gehuwd met Caroline en de trotse vader van Pim, Ole en Sofie. 

In mijn directe omgeving heb ik ervaren wat een scheiding met partners, maar zeker met de kinderen kan doen. Ik heb vechtscheidingen meegemaakt waarbij er echt alleen maar verliezers zijn, kinderen die moeten kiezen en verstrikt raken in hun loyaliteit. Máár ook scheidingen waarbij de partners hun rol als ouders (want tenslotte blijf je dat wel samen) op een mooie manier invullen. Waar ruimte is voor kinderen om gewoon liefdevol en met respect over hun vader of moeder te praten in het bijzijn van de andere ouder.

Mijn streven is om jullie door deze turbulente en onzekere periode te loodsen op een rustige, daadkrachtige manier met een bijzonder oog voor de kinderen.

Kinderen….handle with care!

Jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan. Ieder zijn eigen weg. Jullie blijven echter aan elkaar verbonden. Tenslotte zijn jullie samen de ouders!

Kinderen kunnen verschillend reageren op het nieuws dat jullie gaan scheiden, boos, verdrietig, bang. Ze trekken het zich aan, zoeken soms de schuld bij zichzelf. Ze begrijpen niet altijd alles, maar zijn heel gevoelig voor de stressvolle, gespannen sfeer die er heerst. Sommige kinderen gaan zich afzetten, anderen trekken zich juist terug. Soms zijn ze ook opgelucht, omdat er niet meer zoveel ruzie is. Kortom er gebeurt veel in zo’n kinderhoofd. 

Voor kinderen breekt er een lastige tijd aan. Kinderen zijn trouw aan hun ouders. Ze hebben het idee dat ze moeten kiezen of juist moeten opkomen voor één van hen. Probeer het dus op te brengen om niet negatief over elkaar te praten. Hoe moeilijk dat ook kan zijn, want je voelt je uiteraard boos, verdrietig, machteloos of een mix van dit alles. Geef je kind de ruimte om op een normale manier over de andere ouder te praten, dat het mag houden van papa of mama. Dat is zo belangrijk in het hele proces en daarna. Een fijne band met beide ouders maakt de kans ook groter, dat de situatie zich na de scheiding weer kan normaliseren.

Het is belangrijk in de periode van de scheiding, dat je veel aandacht aan je kind schenkt. Wees liefdevol, open en eerlijk. Je kunt niet vaak genoeg benadrukken dat het geen schuld heeft aan de scheiding. Vertel ze niet te veel over het waarom van jullie scheiding, maar leg wel uit wat het gaat betekenen dat jullie uit elkaar gaan. Geef ruimte aan je kind, laat het meedenken, gevoelens uiten. Schroom ook niet met je kind te praten over zijn of haar gevoelens. Dat kan een fijne uitlaatklep zijn. Voor iedereen is dat eigenlijk zo, nietwaar? 

Kortom, wees ervan bewust wat een scheiding met je kind doet. Daarom besteden we ook extra aandacht aan het ouderschapsplan.

ADHD, Autisme, PDD-NOS, PTSS en hooggevoeligheid

Wij zijn in het scheidingstraject extra alert als er sprake is van ADHD of autisme. In die gevallen is het nog meer van belang, dat er rust en duidelijkheid wordt gecreëerd. Rust uitstralen, in korte zinnen praten en de vragen eenvoudig houden zijn een aantal zaken waar wij op letten, zodat het kind niet (nog meer) overprikkeld raakt. Sámen bespreken we hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Jullie zijn tenslotte de echte deskundige als het over je eigen kind gaat.

Uiteraard geldt bovenstaande ook, als één van de partners ADHD of autisme heeft. Dat vraagt ook een andere benadering.

Zijn er tijdens het traject zaken die om extra specialistische kennis vragen, dan voorzien wij daar ook in. Zorgzaam Scheiden heeft ook kindercoaches aan ons gekoppeld. Dit om nog beter de stem van het kind te horen. Ik leg jullie graag uit wat hier de meerwaarde van is. In overleg met jullie, kan een kindercoach ingezet worden.

Het traject

Een scheiding zorgt voor veel onzekerheden, zo veel vragen en nog zo weinig antwoorden. Als scheidingsbemiddelaar loods ik jullie op een rustige en betrokken manier langs alle praktische en financiële zaken. De verdeling van de zorg voor de kinderen is hierbij een belangrijk onderdeel. We brengen samen structuur aan en zorgen ervoor dat jullie weer overzicht krijgen. Dat geeft rust en nieuwe energie. 

Al jullie beslissingen leggen we vast in een overeenkomst, het zogenaamde echtscheidingsconvenant. Tevens stellen we een ouderschapsplan op. Ik draag zorg voor de juridische afwikkeling. De bescheiden worden, via een advocaat, ingediend bij de rechtbank en zodra de beschikking er is, regel ik de afwikkeling bij de gemeente. Op dat gebied ontzorg ik jullie dus helemaal.

De kosten

Bij Zorgzaam Scheiden houden we van duidelijkheid, we werken daarom met een vast tarief voor de gehele scheiding. Het tarief is afhankelijk van jullie specifieke situatie. In het kennismakingsgesprek kan ik jullie vertellen wat de scheiding gaat kosten. 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Graag nodig ik jullie uit voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Dit kan bij jullie thuis of op kantoor. We bespreken dan jullie persoonlijke situatie en ik maak inzichtelijk hoe het traject eruit gaat zien. 

Mochten jullie vragen hebben of al een afspraak willen maken, dan kunnen jullie contact met mij opnemen via het contactformulier, e-mail of telefoon. Ik zal jullie verzoek dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Mijn kantoren

  • Middelburg: Het Coachhuis, Lange Noordstraat 48 4331 CE
  • Goes: De Koploper, Stationsplein 21 4461 HP
  • Vlissingen: Dockwize, Edisonweg 41 B 4382 NV
  • Kamperland: Ondernemersbron Zeeland, Noordstraat 1A 4493 AE
  • Terneuzen: M2GO City, Stadhuisplein 3 4531 GZ
  • Bergen op Zoom: De Melkfabriek, Bruinevisstraat 32 4611 HJ
  • Bergen op Zoom: De Suikerfabriek, Zuidzijde Haven 39a 4611 HC

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Zeeland van Brouwershaven tot Philippine, van Westkapelle tot Bruinisse.

Verder onder andere in:
Zierikzee, Ouwerkerk, Nieuwerkerk, Oosterland, Bruinisse, Dreischor, Brouwershaven, Kerkwerve, Scharendijke, Renesse, Serooskerke, Burgh-Haamstede, Middelburg, Arnemuiden, Veere, Serooskerke, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Koudekerke, Zoutelande, Vlissingen, Yerseke, Krabbendijke, Kapelle, Kwadendamme, Borsele, Nisse, Nieuwdorp, Goes, Kattendijke, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kamperland, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Breskens, Biervliet, Sluis, Terneuzen, Sluiskil, Hoek, Philippine, Hulst, Clinge, Axel, Zuiddorpe, Terhole, Kloosterzande, Walsoorden, Ossenisse.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamscheiden.nl
Erwin van den Berg

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.