Contact
Afspraak maken

Jullie gaan uit elkaar, daarbij hebben jullie hulp nodig.
Een scheiding is een verwarrende en ingrijpende gebeurtenis in je leven. Je hebt meestal geen idee waar je moet beginnen. Zoveel vragen over de kinderen, de woning, het spaargeld en noem maar op. Je hele leven staat op de kop en alles gaat veranderen. Je vindt het belangrijk om jullie scheiding respectvol en zorgvuldig te regelen.

Ik ben Helma Overeem (1976)

Ik heb jarenlang ervaring als scheidingsbemiddelaar en ben MfN-Registermediator met een specialisatie in familiezaken. De afgelopen jaren hebben mij geleerd dat het met mediation bijna altijd mogelijk is om de scheiding in goed overleg te regelen. Dit bereik ik door mijn grote vakkennis te combineren met aandacht voor jullie emoties en een praktische aanpak. Zo lukt het bijna altijd om een vechtscheiding te voorkomen.

Ik ben getrouwd en heb drie dochters. Wonachtig en werkzaam in de prachtige provincie Groningen. Van andere mensen hoor ik terug dat ik rustig en nuchter ben en dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelen. 

Het kind centraal

Het is belangrijk dat kinderen na de scheiding kind kunnen blijven en opgroeien in een liefdevolle omgeving. Ik help jullie om het voor de kinderen na de scheiding zo makkelijk mogelijk te maken. Ieder kind is anders en ieder kind reageert ook anders op een scheiding. Daarom maken we een ouderschapsplan dat helemaal op jullie kinderen is afgestemd. De kinderstem vind ik erg belangrijk. Ervaring heeft geleerd dat als kinderen betrokken zijn in het opstellen van het ouderschapsplan, de uitvoering meer soepel verloopt dan als dit niet het geval is. Ik praat dan ook met de kinderen, indien de kinderen dit willen en jullie als ouders mij daar toestemming voor geven.

Autisme, PDD-NOS, ADHD, ADD PTSS en hooggevoeligheid

Voor kinderen en ouders met Autisme, PDD-NOS, ADHD, ADD PTSS en hooggevoeligheid is een scheiding extra heftig. Dit vraagt om een specifieke aanpak. Door mijn expertise weet ik hoe ik jullie hierbij goed kan begeleiden. 

Wat kan ik nog meer voor jullie doen?

Het regelen van jullie scheiding van begin tot eind en het inzichtelijk maken wat er moet gebeuren. Onder mijn begeleiding maken jullie de afspraken die het beste bij jullie passen. Daarbij zoeken we naar creatieve oplossingen. Dit gaat met een traan en soms ook een lach. Met begrip en respect. Ik kijk uitgebreid naar jullie financiële situatie, zodat jullie daar ook duidelijkheid over krijgen. Daarnaast zal ik de juridische procedure naar de rechtbank verzorgen en de inschrijving bij de gemeente.

Jullie scheiding kan al binnen drie maanden helemaal afgerond zijn. Zo kunnen jullie straks allebei een nieuwe start maken. 

Kosteloos kennismakingsgesprek

Jullie zijn van harte welkom voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Jullie kunnen je vragen stellen en ik kan jullie uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen. Uit de praktijk blijkt dat de gesprekken over de scheiding beter verlopen als die op neutraal terrein gevoerd worden. Vandaar dat de gesprekken bij voorkeur plaatsvinden op één van mijn kantoren.

Binnen Zorgzaam Scheiden werken we met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie niet achteraf voor financiële verrassingen komen te staan. 

Contact opnemen kan door het contactformulier op deze pagina invullen. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Groningen.
Groningen, Midden-Groningen, Veendam, Stadskanaal, Pekela, Oldambt, Westerwolde, het Hogeland, Eemsdelta, Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze.

Mijn kantoren

  • Groningen, Peizerweg 132A, 9727 AN
  • Veendam, Beneden Oosterdiep 42, 9641 JE
  • Appingedam, Fivelpoort 10, 9902 SR
Tel:   06 53 42 76 76
Email:   helma@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Helma Overeem

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.