Contact Afspraak maken

Jullie gaan uit elkaar, ik zal jullie helpen.
Een scheiding is een moeilijke periode in je leven, en soms wordt het nog moeilijker als jullie kinderen hebben. Onzekerheid en vragen over de toekomst spelen een grote rol. Wat betekent het voor de kinderen? Hoe moet het met de woning? Wat kunnen we met ons spaargeld en de pensioenen? Alles lijkt soms tot een conflict te leiden waarin het lijkt alsof jullie tegenover elkaar staan, terwijl jullie het eigenlijk zorgvuldig en netjes willen afhandelen. 
Je hebt eigenlijk geen idee waarmee je moet beginnen.

Ik ben Henny Bos (1963) 

En al jarenlang ondernemer. Met de kennis en ervaring wilde ik iets gaan doen wat meer voor mij betekent. Vanuit mijn persoonlijke ervaring lag de keuze voor scheidingsbemiddeling voor de hand. Inmiddels ben ik al weer bijna 10 jaar scheidingsbemiddelaar. Natuurlijk heb ik de opleiding tot MfN registermediator gevolgd en heb mij gespecialiseerd in familiezaken en financieel echtscheidingsadvies. De praktische kant van een scheiding in combinatie met de menselijke kant maakt bemiddelen voor mij een vak waarin ik echt iets kan betekenen voor jullie. 

Bij mij thuis hebben we een klein informatiecentrum over ooievaars en een aantal ooievaarsnesten. In het voorjaar en de zomer komen veel ouders met hun kinderen op bezoek, en telkens realiseer ik mij dan weer hoe belangrijk het is dat de band tussen een ouder en kind nooit verloren mag gaan. Ik kan mij dus goed voorstellen dat je je zorgen maakt over de gevolgen van een scheiding voor je kind. Kun je de kinderen na de scheiding nog wel zien? Wees gerust, natuurlijk komen alle vragen over wat goed is voor jullie kinderen zeer uitgebreid aan de orde.

Jullie kennen jullie kind het beste

Om tot een goed ouderschapsplan te komen waar alle leden van het gezin zich in kunnen vinden, wil ik graag van jullie horen over jullie kinderen. Wat vinden jullie kinderen belangrijk? Wat is hun karakter? Hoe kunnen jullie het de kinderen zo makkelijk mogelijk maken in jullie scheidingssituatie? Ieder kind is anders en ieder kind geeft een andere reactie op een scheiding. Daar houden we natuurlijk rekening mee tijdens het opstellen van het ouderschapsplan.

Autisme, ADHD, ODD, PPD-NOS, PTSS en hooggevoeligheid

Een kind opvoeden met ADHD, PDD-NOS, ODD of een andere vorm van Autisme, vraagt vaak wat extra aandacht. Dus hier moeten we ook zorgvuldig mee omgaan tijdens jullie scheidingsprocedure. Ons ouderschapsplan is hierop ingericht en ik zal jullie hierin begeleiden.

Maar misschien heeft één van jullie wel ADHD of Autisme. Dit vergt een andere aanpak dan gemiddeld en hier zal ik jullie in begeleiden.

Wat kan ik nog meer voor jullie doen?

Ik schep orde in al de problemen en zaken van jullie scheiding en maak het inzichtelijk. Door stapje voor stapje door alles heen te gaan wordt die enorme berg waar jullie tegenop zien begaanbaar. Samen met jullie kijken we naar de mogelijkheden en oplossingen. Als jullie uiteindelijk met respect voor elkaar goede afspraken hebben gemaakt, die recht doen aan de belangen van jullie beiden en waardoor er een juiste balans ontstaat, dan geeft dat mij een gevoel van voldoening. Jullie afspraken zal ik in een uitgebreid convenant beschrijven en deze samen met jullie doornemen.

Jullie kunnen dan op een goede manier een nieuwe periode van je leven ingaan met voldoende tijd en aandacht voor de kinderen. 

Kosteloos kennismakingsgesprek

Zorgzaam Scheiden hanteert een vast tarief passend bij jullie situatie. Door mijn lange ervaring als mediator heb ik alle kennis in huis om jullie te helpen. Uit de praktijk blijkt dat de gesprekken over de scheiding beter verlopen als die op neutraal terrein gevoerd worden. Vandaar dat de gesprekken bij voorkeur plaatsvinden bij mij op kantoor of op een van onze gesprekslocaties. 

Graag wil ik jullie uitnodigen voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Dan kan kunnen jullie je vragen stellen en kan ik uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen. Het belangrijkste doel van dit gesprek is vast te stellen of er een klik tussen jullie en mij is. Dat is de basisvoorwaarde om jullie goed te kunnen helpen.

Je kunt contact opnemen door het contactformulier op deze pagina invullen. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mijn kantoren

  • Rhee: Asserstraat 203, 9486 TD 
  • Drachten: Stationsweg 58a, 9201 GP
  • Emmen: Businesscentrum MM, Hooggoorns 14, 7812 AM
  • Veendam: Kantoor van Brust, Beneden Westerdiep 7-9, 9641 GD
  • Hoogeveen: Brinkstraat 36-38, 7901 LA
  • Sneek: Koperslagersstraat 76, 8601 WP
  • Lemmer: Industrieweg 1, 8531 PA
  • Leeuwarden: B360, Polluxweg 20, 8938 AZ
  • Assen: Overcingellaan 17, 
9401 LA

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Drenthe:
Emmen, Klazienaveen, Valthermond, Zwinderen, Hollandscheveld, Noordscheschut, Hoogeveen, Staphorst, Rouveen, Meppel, Ruinerwold, Uffelte, Dwingeloo, Bovensmilde, Hoogersmilde, Tiendeveen, Zwiggelte, Schoonloo, Grolloo, Nooitgedacht, Assen, Zeijerveen, Zeijerveld, Zeijen, Zuidlaren, Midlaren, Noordlaren, Exloo.

Tel:   06 51792900
Email:   henny@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Henny Bos

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.