Contact Afspraak maken

De beslissing is genomen… jullie gaan scheiden, wat nu?
Met het nemen van de beslissing breekt er een zeer emotionele en vaak moeilijke periode aan. Helaas kan ik dat niet veranderen. Maar ik kan jullie wel bijstaan om deze periode zo goed mogelijk door te komen zodat jullie op een goede en respectvolle manier jullie partnerschap afronden en een nieuwe toekomst apart van elkaar kunnen opbouwen. Het partnerschap kun je beëindigen maar als jullie samen kinderen hebben dan zal het ouderschap jullie blijven verbinden want dat houdt niet op bij een scheiding. Ook daarin kan ik jullie helpen om dat op een manier vorm te geven die bij jullie past en waar het hele gezin zich in kan vinden. Uit ervaring weet ik dat een scheiding een enorme impact op kinderen heeft en mijn insteek is om blijvende emotionele schade bij de kinderen tot een minimum te beperken door hier heel zorgvuldig mee om te gaan. 

ADHD, Autisme, PDD-NOS, HSP

Wanneer er sprake is van ADHD, Autisme PDD- NOS of bijvoorbeeld hooggevoeligheid bij (één van) de kinderen of partner dan is het heel belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden. Dit vergt een speciale aanpak en kennis. Duidelijke communicatie en speciale aandacht voor structuur en rust is dan van cruciaal belang.  Ook hierin kan ik jullie bijstaan zodat we samen een ouderschapsplan opstellen wat passend is voor jullie gezinssituatie en wat toekomstbestendig is.

Mijn naam is Ida Sinke en ik ben scheidingsbemiddelaar in de provincie Zeeland. Naast scheidingsbemiddelaar ben ik ook MfN registermediator in arbeidszaken en paard- en lifecoach. Samen met mijn man en paarden wonen we in het mosseldorp Yerseke en hebben we een dochter die in Amsterdam studeert en woont. 

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in uiteenlopende functies in het bedrijfsleven heb ik in 2017 de opleiding tot mediator gevolgd. In mijn omgeving vroegen mensen mij regelmatig om raad bij problemen in de familiesfeer en wanneer er conflicten waren op het gebied van werk en het gaf mij enorme voldoening wanneer ik mensen daarbij kon helpen. Voor mij was dit de aanleiding om me daar verder professioneel in te verdiepen.  

"Mijn drijfveer om voor dit vak te kiezen is dat ik er energie uithaal om anderen bij te staan in een zeer moeilijke en emotionele tijd.  Je kunt als bemiddelaar echt het verschil maken en van betekenis zijn voor alle betrokkenen."

Samen maar toch apart verder 

Wanneer de beslissing tot echtscheiding is genomen is daar vaak al veel aan vooraf gegaan. De emoties kunnen dan al hoog zijn opgelopen en de communicatie in het gezin is vaak al lange tijd niet meer constructief. Voor ieder gezin waar de partners besluiten om niet samen verder te gaan is het van groot belang dat de situatie niet verder escaleert en uitloopt op een vechtscheiding. Kinderen hebben vaak extra te lijden onder een echtscheiding. Samen de zorg en aandacht voor de kinderen op jullie nemen zou centraal moeten staan in zo’n moeilijke periode. Naast het emotionele komt er ook nog een hoop administratie en regelwerk op jullie af. Zoals de verdeling van het huis, de auto, de gezamenlijke bankrekening, pensioen etc. Met al deze zaken kan ik jullie helpen om overzicht en inzicht te krijgen om alles op een goede en correcte manier af te handelen. 

65 + en besluiten om niet samen van het pensioen te gaan genieten?

Ook kan ik jullie helpen wanneer jullie al jarenlang samenzijn en misschien al verschillende jubilea hebben gevierd en dan toch het besluit nemen om te gaan scheiden. Kinderen zijn dan vaak niet meer thuiswonend maar het rouwproces is er niet minder om. Ik sta jullie graag bij in deze moeilijke periode met het regelen van de boedelscheiding, zoals bijvoorbeeld het eerlijk delen van de pensioenrechten, het huis en hypotheek.  Misschien hebben jullie ook lijfrentes of kapitaalverzekering, deze zullen ook verdeeld moeten worden. Daar zijn verschillende opties voor. Hier zal ik jullie in begeleiden.

Nieuwe toekomst

Mijn inzet is om partijen in een zo goed mogelijke verstandhouding uit elkaar te laten gaan met oog voor het hele gezin. Ik streef ernaar om ook jullie nieuwe relatie namelijk die van “ex-partner” samen toekomstbestendig vorm te geven. Tijdens de mediation/bemiddeling bedenken jullie samen hoe deze toekomst er uit gaat zien. Het doel daarvan is dat je op redelijk korte termijn weer door kunt en aan een nieuwe toekomst kunt bouwen. Dat geeft rust en duidelijkheid aan iedereen. 

In de praktijk betekent dit dat ik jullie help bij:

  • Het berekenen van partner- en of kinderalimentatie
  • Ouderschapsplan
  • Een financieel plan
  • Opstellen scheidingsconvenant
  • Opstellen gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding voor de rechtbank
  • Inschrijving bij de gemeente

Eigen zaak

Wanneer één van de partners of beiden een eigen bedrijf heeft komt er nog meer bij kijken om het partnerschap op een eerlijke en goede manier af te sluiten. Ook bij dit soort vraagstukken kan ik jullie helpen om de weg naar een goede oplossing te vinden. Zodat jullie ook hierin samen de juiste beslissingen kunnen nemen. 

Kennis maken 

Het is belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jullie vertrouwen hebben in mijn werkwijze. Graag nodig ik jullie daarom uit voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek beantwoord ik jullie vragen en bespreken we jullie persoonlijke situatie. Daarnaast informeer ik jullie verder over het verloop van het scheidingsproces en vertel ik wat ik voor jullie kan betekenen. 

Mochten jullie vragen hebben of al een afspraak willen maken, dan kan dat via het invullen van het contactformulier, e-mail of telefoon. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Kantoren:

Yerseke: Grintweg 45, 4401 ND 
Middelburg: Het Coachhuis, Lange Noordstraat 48 4331 CE
Goes: De Koploper, Stationsplein 21 4461 HP
Vlissingen: Dockwize, Edisonweg 41 B 4382 NV
Kamperland: Ondernemersbron Zeeland, Noordstraat 1A 4493 AE
Terneuzen: M2GO City, Stadhuisplein 3 4531 GZ

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de provincie Zeeland van Vlissingen tot Tholen en van Terneuzen tot Bruinisse.  

Verder onder andere in:
Bergen op Zoom, Zierikzee, Ouwerkerk, Nieuwerkerk, Oosterland, Bruinisse, Dreischor, Brouwershaven, Scharendijke, Renesse, Burgh-Haamstede, Middelburg, Arnemuiden, Veere, Serooskerke, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Koudekerke, Zoutelande, Vlissingen, Yerseke, Rilland, Krabbendijke, Kruiningen, Kapelle, Wemeldinge, Kwadendamme, Borsele, Heinkenszand, Tholen, Nisse, Nieuwdorp, Goes, Kattendijke, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kamperland, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Breskens, Sluis, Terneuzen, Sluis, Philippine, Hulst, Axel, Zuiddorpe, Kloosterzande.

Tel:   06 50 62 89 09
Email:   ida@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Ida Sinke

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.