Contact Afspraak maken

Veel kennis en ervaring
Ik ben moeder van een groot gezin en in mijn vrije tijd een fanatiek hardloopster. Mijn achtergrond is een rechtenstudie met specialisatie personen- en familierecht. Ik heb veel ervaring op het gebied van echtscheidingen en hecht waarde aan een oplossing, die alle betrokkenen recht doet. Met name als er kinderen, zijn betekent een respectvolle afsluiting een goed en nieuw begin voor alle gezinsleden.
Mijn motto: onder persoonlijke en deskundige begeleiding naar een oplossing met duidelijke afspraken.

Mijn naam is Irene

En ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Noord-Holland Noord. 
Voorts ben ik MfN registermediator en jurist, gespecialiseerd in familie mediation. Als scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam scheiden begeleid ik stellen om in goed overleg uit elkaar te gaan. Dit doe ik vanuit mijn praktijk in Bergen Noord-Holland. 

Scheiden is lijden

Helaas is dit waar. Als mediator en ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om in scheiding te liggen en waar je tegenaan loopt bij het regelen van een scheiding. Als je besloten hebt om te scheiden, dan betekent het dat er veel emoties loskomen. Zowel bij jezelf, je partner als bij jullie kinderen. Je vraagt je af hoe het nu verder moet. Emoties zorgen ervoor, dat het soms lastig is om met elkaar te communiceren, waardoor je niet meer helder krijgt wat er geregeld dient te worden. Een (zorgzame) scheidingsbegeleiding helpt jullie, om rustig met elkaar te praten over de dingen die geregeld moeten worden. Op die manier ontstaat er inzicht in jullie situatie en de te nemen stappen.

Verder met (jullie) leven

Zoals gezegd is een periode van scheiding een hele vervelende fase in je leven. Je hebt het gevoel alsof je leven stilstaat of misschien zelfs dat het je ‘gevangen’ houdt. Je wilt niets liever dan verder met je (nieuwe) leven. Scheiden is een proces waar jullie doorheen moeten en als scheidingsbemiddelaar begeleid ik jullie met zorg, stap voor stap om dat proces zo goed mogelijk te doorlopen. Zodat er uiteindelijk toekomstgerichte afspraken gemaakt worden, waar jullie beide én jullie kinderen mee geholpen zijn. Het doel is daarbij, dat je zo snel als mogelijk weer door kunt en beginnen met opbouwen van een leven na de scheiding.

Wat betekent onze scheiding financieel?

Ook in financiële zin zorgt een scheiding voor onzekerheden. Kan een van jullie in het huis blijven wonen? Hoe regelen jullie de hypotheek? Kunnen jullie je leven voortzetten zoals jullie gewend waren? Vragen die wat onderzoek vergen om te kunnen beantwoorden. Ook hierbij krijgen jullie mijn hulp. Tijdens de gesprekken zorg ik ervoor, dat jullie inzicht krijgen in jullie situatie na de scheiding. We bespreken de mogelijkheden en scenario’s die van toepassing kunnen zijn en maken duidelijke afspraken. In het convenant zullen we deze afspraken vervolgens helder beschrijven. Te allen tijde wordt voorkomen dat jullie vastlopen in het proces. Mochten zaken anders lopen dan verwacht, dan is er altijd een plan B waar we vooraf bij stil hebben gestaan.

Wat kan ik jullie bieden?

Een persoonlijke en deskundige begeleiding naar een duurzame oplossing met duidelijke afspraken.
Ik vind het belangrijk om ruimte te creëren, om belangen te waarborgen en oplossingen te vinden die aan alle belangen 'recht' doen. Ik ondersteun jullie, om met respect voor elkaar, als ex-partners en ouders verder te kunnen leven. Gezamenlijk streven we ernaar om (toekomstgerichte) afspraken te maken waarbij ieder wint. In praktische zin houdt dit in, dat ik jullie ondersteun bij financiële en juridische vraagstukken en het maken van een ouderschapsplan. Stap voor stap nemen we de zaken, die voor de scheiding geregeld moeten worden, door en stellen we het scheidingsconvenant en ouderschapsplan op. Zodat er spoedig weer lucht en ruimte ontstaat voor de opbouw van jullie nieuwe levens.

Kennismakingsgesprek

Ik vind het belangrijk dat jullie bij iemand aan tafel zitten, waar je vertrouwen in hebt en die kennis van zaken heeft. Om die reden bied ik een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek ontdekken we of er een klik is en inventariseren we jullie situatie, creëren we overzicht en bespreken we wat ervoor nodig is om zorgzaam uit elkaar te gaan. 
Zorgzaam Scheiden werkt met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie vooraf weten waar jullie in financiële zin aan toe zijn. 

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken dan kan dit via het invullen van het contactformulier, email of telefoon. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op nemen. 

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Noord-Holland-Noord van Alkmaar tot Den Helder:
Alkmaar, Heiloo, Bergen, Sint Pancras, Heerhugowaard, Koedijk, Obdam, Hensbroek, Opmeer, Aartswoude, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Burgerbrug, Schagen, Kolhorn, Oudesluis, Middenmeer, Wieringerwerf, Den Oever, Hippolytushoef, Breezand, Callantsoog, Julianadorp, Den Helder, Texel.

Ook ben ik werkzaam in de regio Zaanstad/Hoorn en Enkhuizen:
Zaanstad, Zaandam, Purmerend, Volendam, Landsmeer, Waterland, Beemster, Wormerland, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Enkhuizen.

Mijn kantoor bevindt zich in Bergen NH maar ik ben flexibel qua locatie en wij kunnen in overleg bepalen waar de gesprekken plaatsvinden.

Mijn overige kantoren:

 • Provincialeweg 302, 1506 MJ Zaandam
 • De Factorij 2 d, 1689 AL Zwaag
 • Kwadijkerkoogweg 16, 1442 LA Purmerend
 • Jan Ligthartstraat 1, 1817 MR Alkmaar
 • Handelsstraat 6, 1704 AB Heerhugowaard
 • Starnmeerdijk 6, 1488 AG Starnmeer
 • Industrieweg 27, 1785 AG Den Helder
 • Hallstein-Nes 5, 1862 AS Bergen

Tot slot; Waarom een zorgzame begeleiding bij een scheiding?

Bij een scheidingsbegeleiding heb je de mogelijkheid, om niet alleen te kijken naar wat wettelijk de rechten en plichten zijn. Samen bekijken we wat jullie nodig hebben en op welke wijze jullie het prettig vinden om het met elkaar te regelen. Respect voor elkaar en het respect naar de relatie toe zijn het uitgangspunt. 
Tijdens een zorgzame scheidingsbegeleiding staan alle belangen (zeker ook die van jullie kinderen!) centraal. Deze vormen continu het uitgangspunt om tot afspraken te komen die alle betrokkenen recht doet. Nu en in de toekomst.

Scheidingsbegeleiding zorgt ervoor dat;

 • Een fatsoenlijke relatie wordt behouden met ex-partner
 • Jullie de oplossing in eigen handen hebben en houden
 • De scheiding sneller en goedkoper verloopt
 • Er ruimte is voor elkaars mening
Tel:   06 4102 2956
Email:   irene@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Irene Zonneveld

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.