Contact Afspraak maken

Wie is uw scheidingsbemiddelaar?
Mijn naam is Jolanda Hoogeboom-Stokvis en ik ben 45 jaar. Ik ben zelf getrouwd en heb 2 vrijwel volwassen kinderen.

Nu mijn twee zoons praktisch volwassen zijn ben ik 4 jaar geleden begonnen met een studie HBO rechten. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met het vak Mediation. Ik vond dit zo’n mooi vak dat ik heb besloten om de rechten studie even te parkeren en al mijn aandacht op mediation en bemiddeling te richten. Vooral de specialisatie familie vond ik het mooiste om te doen. In mijn eigen omgeving heb ik van dichtbij meegemaakt wat voor een effect scheidingen hebben op de echtparen, maar vooral op de kinderen. Dit ging mij persoonlijk zo aan het hart dat ik daar graag bij wilde helpen. Mijn keuze om scheidingsbemiddelaar te worden was dan ook snel gemaakt.

Ik wil als scheidingsbemiddelaar heel graag mensen helpen bij conflicten en ik geloof dat mensen met goede begeleiding in staat zijn om samen weer goed te kunnen communiceren en daardoor samen tot goede oplossingen te komen, waardoor een gang naar de rechtbank niet meer nodig is.

Meest voorkomende vragen

Er komt nogal wat kijken bij een scheiding. Buiten het feit dat je als ouders natuurlijk alles goed geregeld wilt hebben voor je kinderen, moet je ook nog nadenken over de financiële gevolgen van een scheiding. Hoe zit het bijvoorbeeld met de woning? Wie krijgt de auto? Hoe gaat mijn inkomen eruit zien na de scheiding? Hoe wordt de inboedel verdeeld? Wat gebeurt er met onze pensioenen? Hoe zit het met kinderalimentatie en partneralimentatie? Heel veel vragen waar je natuurlijk antwoord op wilt hebben en die onzekerheid met zich meebrengen. Ik als scheidingsbemiddelaar zal jullie hierbij ontzorgen. Al deze vragen ga ik voor jullie beantwoorden, zodat jullie je kunnen bezighouden met de emotionele kant van de scheiding.

Verschil tussen een mediator en een scheidingsbemiddelaar

Als scheidingsbemiddelaar maak ik het ouderschapsplan op, ik help jullie bij de verdeling, ik zorg voor het convenant, ik doe voor jullie de kinderalimentatie berekening en de partneralimentatie berekening. Als al deze zaken zijn afgerond en jullie beiden akkoord zijn met de stukken, zorg ik ervoor dat de stukken naar de rechtbank gaan via onze eigen advocaat. Ik zal ook zorgen voor de inschrijving bij de gemeente. Dat is wat mij onderscheidt van een mediator. 

De mediator zal zich vooral op de conflicten richten en alle andere zaken vaak uitbesteden. Ik als scheidingsbemiddelaar van Zorgzaam Scheiden zal jullie vaste begeleider zijn gedurende het gehele scheidingstraject. Op die manier hebben jullie een vertrouwenspersoon en krijgen jullie rust.

Scheiding en kinderen

Ik wil mensen in een scheiding goed begeleiden zodat de scheiding tot een goede afronding kan komen en dat ze in de toekomst ook nog apart van elkaar verder kunnen. Een goede afsluiting van het huwelijk/relatie is erg belangrijk zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Er samen uit komen zodat je samen de zorg over de kinderen kunt blijven uitoefenen is voor mij een grote uitdaging. Je wilt als ouders het beste voor je kinderen en daar zet ik mij voor in.

Ik kan jullie helpen met het voeren van een kindgesprek en ik help jullie met het opstellen van het ouderschapsplan. Uiteraard doe ik alles in overleg met jullie als ouders en jullie bepalen uiteindelijk zelf wat er in het ouderschapslan komt. Door de stem van het kind te horen, kunnen we jullie ouderschapsplan nog beter vorm geven.

De kinderen staan bij mij altijd voorop. Zij moeten zo min mogelijk last hebben bij de ingrijpende gevolgen van een scheiding.

Scheiding met kinderen met ADHD of Autisme en hooggevoeligheid

Scheiden is emotioneel voor alle betrokken partijen. Kinderen merken hier ook altijd wat van hoe goed je ze ook wilt beschermen. Kinderen die daarnaast ook nog te maken hebben met ADHD of een vorm van autisme of HSP zullen dit nog heftiger ervaren. Zij hebben extra behoefte aan veiligheid en regelmaat en voor hun valt alles in een keer weg. Dit hoeft niet te gebeuren als we met goede begeleiding tot goede afspraken komen.

Zelf heb ik ervaring met ADHD en autisme omdat dat in mijn gezin ook voorkomt. Ik weet dus uit ervaring wat dit voor de ouders betekent, maar ook wat het voor de kinderen kan betekenen.

Ik help jullie om de scheiding voor de kinderen makkelijker te maken en dat er met het ouderschapsplan ook goed rekening wordt gehouden met de extra behoeften die de kinderen hebben.

De nadruk

Mijn nadruk ligt op de belangen van beide partners om die op tafel te krijgen. Om op zoek te gaan naar oplossingen die door beide partners geaccepteerd worden zodat de scheiding tot een goede afsluiting kan komen. En om ervoor te zorgen dat het geen vechtscheiding gaat worden. Als zelf de oplossingen gevonden kunnen worden is de garantie dat deze oplossingen gaan werken groter dan dat er door een rechtbank een uitspraak wordt gedaan. Hierbij is er altijd een verliezende partij. Ik ga uit van een win-win situatie.

Wat kan ik doen voor jullie?

Ik begeleid bij de beëindiging van het huwelijk en een geregistreerd partnerschap, een samenlevingscontract. Daarnaast help ik jullie ook bij het enkel opstellen van een ouderschapsplan of een herziening van een ouderschapsplan als deze niet meer aansluit op de behoeftes van het kind of de kinderen. En soms is er alleen een herberekening nodig voor de kinderalimentatie, dit kan ik ook voor jullie verzorgen.

Voor mij als scheidingsbemiddelaar is er niks mooiers dan te zien dat partijen die in conflict zijn, met een beetje begeleiding, elkaars standpunten erkennen. Waardoor er ruimte ontstaat om weer goede afspraken te maken die langdurig stand kunnen houden.

Scheiding met een eigen onderneming

Bij een scheiding komt standaard al heel veel kijken, maar als je daarnaast nog ondernemer bent komen daar extra zorgen bij. Wordt het bedrijf voortgezet? Wie krijgt het bedrijf? Wat is het bedrijf waard? Wie is er aansprakelijk voor eventuele schulden in het bedrijf? Hoe zit het met een kapitaalverzekering? Hoe zit het met aandelen? En zo zijn er nog vele vragen te bedenken. Ook op dit gebied kan ik jullie als scheidingsbemiddelaar bijstaan.

Mijn werktijden en gebied

Ik werk van maandag tot en met vrijdag overdag, maar in de avond is ook mogelijk. Eventueel kan ik ook in het weekend voor jullie een afspraak inplannen.

Ik vind het belangrijk om het scheidingsproces zo snel mogelijk te starten en ik zorg er dan ook voor om jullie binnen een paar dagen in te kunnen plannen. Deze emotionele zaken moeten geen maanden duren.

Kosteloos kennismakingsgesprek

Ik kom bij jullie thuis, maar jullie kunnen ook bij mij op kantoor komen als jullie dit fijner vinden. Ik doe er alles aan om jullie de scheidingsbemiddeling aan te bieden die het beste bij jullie situatie past.
Voor het maken van een kosteloos intakegesprek kunnen jullie contact opnemen via het contactformulier, mij bellen of mailen.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Mijn kantoren

Ede: Galvanistraat 1, 6716 AE
Ede: Bennekomseweg 41, 6717 LL
Tiel: Gasthuislingelaan 33, 4002 AG
Veenendaal: Stationsplein 14, 3901 ES
Baarn: Baarnsche Dijk 4D, 3741 LR
Bilthoven: Jan Steenlaan 5, 3723 BS

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Barneveld/Tiel:
Stroe, Voorthuizen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Harskamp, Zwartebroek, Achterveld, De Glind, De Klomp, Otterlo, Lunteren, Barneveld, Terschuur, Bennekom, Wekerom, Woudenberg, Maarsbergen, Maarn, Langbroek, Leersum, Driebergen-Rijsenburg, Overberg, Scherpenzeel, Renswoude, Ede, Ederveen, Wageningen, Rhenen, Veenendaal, Doorn, Amerongen, Elst, Rijswijk, Maurik, Lienden, Ommeren, Zoelen, Tiel, Kerk Avezaath, Kapel Avezaath, Wadenoijen, Eck en Wiel, Ingen, Bergakker.

Tel:   06 83 98 72 09
Email:   jolanda@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Jolanda Hoogeboom

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.