085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden een moeilijke keuze dat je graag goed geregeld wilt hebben.
Soms gaat de liefde voorbij en wordt er de keuze gemaakt om ieder een eigen weg in te slaan. Op dat soort momenten is het belangrijk dat jullie alles goed regelen, zodat er op een goede manier dat hoofdstuk afgesloten kan worden en jullie met vertrouwen de toekomst in kunnen gaan.

Juist wanneer er kinderen in het spel zijn is het belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden zodat zowel beide ouders als kinderen weten waar ze aan toe zijn. Jullie blijven tenslotte de ouders van jullie kinderen en willen dat jullie kinderen zo gelukkig mogelijk opgroeien.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de financiële situatie goed geregeld wordt. Als scheidingsbemiddelaar begeleid ik jullie om dit alles op een goede en overzichtelijke manier te regelen.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Kim

Ik ben Kim Janssen en werkzaam als scheidingsbemiddelaar in de regio Eindhoven van gemeente Reusel-De Mierden tot gemeente Heeze-Leende en van gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten tot gemeente Bergeijk.

Graag help ik jullie om in de stressvolle en vaak emotionele periode dat een scheiding met zich meebrengt om alles inzichtelijk te maken zodat de scheiding goed geregeld wordt. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om hulp te krijgen want ook ik heb een scheiding vanuit de andere kant van de tafel meegemaakt. Mij gaf tijdens die periode de begeleiding door een scheidingsbemiddelaar rust en vertrouwen zodat ik nadat alles goed geregeld was, samen met mijn zoon en dochter een nieuw hoofdstuk kon beginnen.

Mijn missie is om als scheidingsbemiddelaar jullie helpende hand te zijn om de scheiding in jullie situatie (met of zonder kinderen, getrouwd of samenlevingscontract of met een eigen bedrijf) goed te begeleiden zodat jullie ook vol vertrouwen en met een gerust hart de toekomst in kunnen gaan.

Kim Janssen

Het geluk van het kind centraal

Kinderen hebben beide ouders nodig in hun leven om zich gezond te kunnen ontwikkelen en op te groeien. Het is daarom erg belangrijk dat de scheiding goed geregeld wordt, want na de scheidingen zullen jullie als ouders moeten blijven communiceren om alles zo goed mogelijk voor de kinderen te laten verlopen.

Samen met jullie maak ik een passend ouderschapsplan waar het belang van het kind centraal staat. Omdat het kind centraal staat in het ouderschapsplan ga ik (indien gewenst en alleen met jullie toestemming) ook met jullie kind(eren) in gesprek. Ieder kind is anders en heeft andere behoeftes het is belangrijk dat deze in kaart worden gebracht.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Kind gesprek

Als Zorgzaam Scheiden hebben we een leuk kaartspel met vragen en illustraties gemaakt dat door kinderen die zelf een scheiding hebben meegemaakt dat we meestal gebruiken bij deze gesprekken.

Zo maken we het gesprek laagdrempelig voor het kind en komen we te weten hoe de kinderen in jullie scheiding staan. Deze informatie deel ik uiteraard met jullie en betrekken we naast jullie keuzes ook in het ouderschapsplan.

Aandacht voor kinderen met ADHD/ ADD/ Autisme/ PDD-NOS/ PTSS/ Hoog gevoeligheid, Hoogbegaafdheid

Rust, regelmaat en structuur zijn vaak belangrijke punten bij kinderen of ouders met ADHD/ ADD/ Autisme/ PDD-NOS/ PTSS/ HSP of hoogbegaafdheid. Tijdens een scheiding zijn op die punten juist veel veranderingen, waardoor het in deze situatie extra belangrijk is om daar rekening mee te houden.

Tijdens het maken van een voor jullie passend ouderschapsplan gaat er extra aandacht uit naar rust, structuur, overzicht en duidelijke communicatie zodat zowel de kinderen als ouders precies weten waar ze aan toe zullen zijn.

Lees meer over:
Scheiden en autisme / ADHD

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Ik heb een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Video

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

De stappen in het scheidingsproces

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
  • Echtscheidingsconvenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
  • Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Lees meer over:
Het scheidingstraject
Of neem contact met mij op

Eigen woning/hypotheek

In een scheiding zorgt de woonsituatie vaak voor veel onzekerheid. Kan een van jullie in de woning blijven wonen? En hoe zit het dan met de hypotheek? Het is daarom belangrijk dat er snel duidelijkheid komt in welke mogelijkheden er zijn. Ik werk samen met een financieel adviseur die voor jullie beiden bekijkt wat jullie mogelijkheden zijn qua woningbehoud of aanschaf van een andere woning.

Lees meer over:
Scheiden met een koophuis

Eigen bedrijf/ondernemer/ZZP’er

Bij een scheiding moet er normaal gesproken al veel geregeld worden, maar als één van jullie beiden ondernemer is komt er nog wat extra bij kijken. Vaak moet er een waarde van de onderneming bepaald worden. Ook is het bepalen van het inkomen van een ondernemer voor de alimentatie complexer dan bij iemand die in loondienst is. Samen gaan we alles overzichtelijk in kaart brengen, zodat jullie met een gerust hart de keuzes kunnen maken waar jullie beide achter staan.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Pensioen (65+)

Als je gaat scheiden, dan hebben jij en je aanstaande ex-partner volgens de wet recht op een deel van elkaars pensioen. Het gaat hierbij om ouderdomspensioen en partnerpensioen, ook wel nabestaandenpensioen genoemd.

Het is belangrijk dat hierover wordt nagedacht en dat er duidelijke afspraken worden vastgelegd. We helpen jullie bij het opvragen van de juiste gegevens bij het pensioenfonds, zodat het voor jullie beiden duidelijk wordt hoe jullie inkomen eruit komt te zien als jullie pensioengerechtigd zijn.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Mijn kantoren / Gesprekslocaties

  • Flex 4 You: Croy 7 5653 LC Eindhoven
  • Bond Eindhoven: Luchthavenweg 81 5657 EA Eindhoven
  • Flight Forum 810, 5657 DV Eindhoven
  • Het coachhuis: Noord Brabantlaan 265 5652 LD Eindhoven
  • Place for Bizz: Kerkhofstraat 21 5554 HG Valkenswaard
  • Businessdome Eersel: Brouwer 1 5521 DK Eersel

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Eindhoven/Veldhoven:
Eindhoven, Veldhoven, Heeze, Leende, Sterksel, Valkenswaard, Westerhoven, Bergeijk, Luyksgestel, Hapert, Reusel, Bladel, Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Hoogeloon, Casteren, Vessem, Wintelre.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken