085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden, en nu….
De beslissing is genomen, jullie gaan scheiden. Ergens natuurlijk zeer spijtig want zo hadden jullie het niet bedacht. Nu jullie niet samen verder gaan kan dat voor veel onzekerheid zorgen. Daarnaast kan het emotioneel ook nog eens zwaar zijn. Het is begrijpelijk dat het hierdoor moeilijker is om goed met elkaar te blijven communiceren, om goede keuzes te maken en daadkrachtig alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken. Want hoe moet het nu verder, hoe gaat de toekomst er uitzien? Als scheidingsbemiddelaar bied ik jullie graag ondersteuning zodat jullie weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Hierbij hebben we aandacht voor jullie eigen belangen en staan we bovenal ook stil bij de belangen van jullie kinderen. Hoe mooi zal het zijn om na het beëindigen van jullie relatie als partners nog respectvol met elkaar om te gaan zodat jullie vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan?

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Marcel

Ik ben werkzaam als mediator en scheidingsbemiddelaar in de regio Twente. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben van nature iemand die wat wil betekenen voor een ander. Het begeleiden van een scheiding, een periode die voor veel mensen zwaar kan zijn, is een van die manieren. Ik ben ervoor om deze periode goed te laten verlopen zodat je daarna weer verder kunt.

Het is belangrijk om te weten dat je alles goed hebt geregeld. Dat geeft vertrouwen en rust voor de toekomst.

Marcel Zielman

Kinderen? Ook hun stem is belangrijk

Als ouders uit elkaar gaan zijn het niet alleen zakelijke dingen die geregeld moeten worden. Je bent dan straks geen man en vrouw meer maar zeker nog wel vader en moeder. Een echtscheiding vraagt van kinderen een grote aanpassing op emotioneel gebied.

Hun hele zekerheid wordt onzeker. Waar ga ik wonen? Wat gebeurt er met mijn huisdier? Waar vier ik mijn verjaardag? Allemaal vragen die wij tegenkomen tijdens gesprekken met kinderen.

Gesprek met het kind

Als jullie het willen dan kan ik met jullie kind(eren) in gesprek om vanuit ervaring deze onzekere tijd een stukje minder onzeker te maken. Het wordt vaak nog vergeten bij een scheiding maar vraag de kinderen wat ze willen. Dit hangt natuurlijk ook samen met de leeftijd, maar voor iedere leeftijdsfase is er een manier om met een scheiding om te gaan. Ik kan daarbij helpen.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Aandacht voor kinderen met ADHD/ ADD/ Autisme/ PDD-NOS/ PTSS/ Hooggevoeligheid

Heeft één van jullie kinderen ADHD, ADD, Autisme, PDD-NOS, PTSS of is er een hoog sensitief kind in het gezin aanwezig, dan heeft dit vaak andere aandacht nodig. Juist dan is rust, regelmaat en structuur belangrijk. Deze zaken vallen weg bij een scheiding en kunnen voor het kind voor veel onrust zorgen.

Tijdens onze gesprekken kijken we naar wat jullie kind nodig heeft en we houden rekening met zijn of haar behoeften. Ik help jullie graag bij het maken van een passend ouderschapsplan, waarin we rekening houden met jullie gezinssituatie.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Een eigen bedrijf wat nu?

Bij een scheiding moeten er veel dingen geregeld worden, maar heeft één van jullie beiden een eigen bedrijf, dan speelt er nog veel meer mee. Er moeten o.a. afspraken gemaakt worden over de financiën. Van wie is de zaak eigenlijk? En krijgt de andere partner ook een deel van de onderneming of een vergoeding? Deze vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden, omdat iedere situatie toch net even anders is.

Met mijn ondernemersachtergrond kan ik jullie helpen om e.e.a. duidelijk te krijgen en goede afspraken te maken.

Lees meer over:
Scheiden met een eigen bedrijf

Een eigen woning/hypotheek

Als jullie een eigen woning bezitten dan zou het kunnen dat één van beide in de woning wil blijven wonen. Er moet dan bekeken worden of dit mogelijk is en wat hiervoor nodig is. Ook kan besloten worden om de woning te verkopen. Allemaal keuzes gemaakt moeten worden.

Er zullen misschien vragen zijn over de hypotheek, of over het pensioen. Met al deze vragen kunnen jullie terecht bij de financieel adviseur waarmee ik samenwerk, zodat jullie een weloverwogen besluit kunnen nemen.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Kennismakingsgesprek

Willen jullie weten wat ik voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met mij op via ons contactformulier, stuur een e-mail of bel. Ik kom graag bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek of ontvang jullie op een van mijn werklocaties. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, stellen we vast hoe jullie scheidingstraject er ongeveer uitziet en wat jullie scheiding kost.

We werken met vaste tarieven voor scheidingen, die afhankelijk van de complexiteit van de situatie verschillen. Bij ons weten jullie dus vooraf waar jullie aan toe zijn en wat jullie eraan kwijt zijn.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Scheidingsbemiddelaar Twente
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Elk gezin heeft zijn uitdagingen. Tijdens het huwelijk, tijdens een scheiding en ook in de periode na de scheiding. Bijvoorbeeld als er nieuwe partners in beeld komen en er samengestelde gezinnen...
lees verder

Mijn gesprekslocaties

Oldenzaal: Check-in, Lossersestraat 2, 7574 AE
Almelo: Javatoren, Stationsstraat 11, 7607 GX
Hengelo: Business Center Twente, Molenstraat 20, 7551 DC 
Hengelo: Lansinkveste, Lansinkesweg 4, 7553 AE
Enschede: Wethouder Beversstraat 185, 7543 BK

Doetinchem: Hanzestraat 1, 7006 RH
Doetinchem: Louise de Colignystraat 11 en 11b, 7001 GD
Winterswijk: Beatrixpark 22, 7101 BN

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Twente:
Enschede, Hengelo, Almelo, Dinkelland, Oldenzaal, Losser, Tubbergen, Borne, Denekamp, De Lutte, Overdinkel, Deurningen, Ootmarsum, Geesteren, Langeveen, Vriezenveen, Weerselo, Haaksbergen.

Ook ben ik werkzaam in de regio Doetinchem:
Doetinchem, Ruurlo, Zeddam, Ulft, Dinxperlo, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen, Haaksbergen, Rijssen, Holten, Epse, Lochem, Steenderen, Hummelo, Wehl, Zelhem.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken