085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie als neutrale partij bij het afhechten van het partnerschap en het maken van afspraken over ouderschap, de woning, het inkomen en het vermogen. Ik help jullie om te komen tot eigen oplossingen. Jullie gaan over de inhoud en ik begeleid jullie proces. Graag voer ik ook met de kinderen een gesprek over de scheiding. Ouders kunnen de wensen en behoeften die tijdens zo’n kindgesprek naar voren komen meenemen in het ouderschapsplan. 

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Ik ben Mariska

Ik woon in het mooie Holten samen met mijn vriend en 5 kinderen. Mijn oudste zoon is 20 en binnen een jaar na zijn geboorte werd hij opgevolgd door een tweeling, 2 meiden van inmiddels bijna 19 jaar oud. Mijn jongste 2 kinderen zijn een dochter van 10 en een zoontje van 7 jaar.

Lees verder onder mijn video's

Mariska Noordam

Persoonlijke ervaring met scheiden

Met de vader van mijn oudste 3 ben ik getrouwd geweest en heb ik co-ouderschap: week om week. We hebben goede regelingen tussen ons en met onze kinderen getroffen waarin hun belang voorop staat. Natuurlijk hebben we de nodige uitdagingen gehad, echter hebben we dit in harmonie weten op te lossen. Zo vieren we de verjaardagen van onze kinderen gezamenlijk, samen met onze nieuwe partners.
Met de vader van mijn jongste 2 kinderen heb ik een regeling waarbij hij ze hen om het weekend ziet met een extra dag elke week. Deze relatie was al behoorlijk complex en vraagt daardoor een andere aanpak van probleemoplossing. Ik heb geleerd van mijn omgeving en de gesprekken die ik voer dat geen scheiding hetzelfde is.

Als moeder wil ik het beste voor mijn kinderen en ik heb mijn best gedaan ze het gevoel te geven dat er onvoorwaardelijk van ze wordt gehouden. Door deze ervaringen ben ik bij Zorgzaam Scheiden terechtgekomen. Het welzijn van met name de kinderen is een belangrijk onderdeel voor mij. De kinderen en wat goed voor hen is, is in een scheidingsprocedure veel te vaak onderbelicht. Daarnaast is eenieder gebaat bij een duidelijke, eerlijke en vlotte afhandeling.

Pensioen en 65+

Scheiden als je al wat ouder bent en je lang getrouwd bent geweest is een lastig stuk. Naast verdriet en rouwen komen er vragen over de toekomst en de financiële onzekerheid. Vaak regelde de een dit en de ander dat en traditionele rolverdelingen komen vaak voor. Hoe alles is geregeld tot zover is dan vaag en onduidelijk. Bij allebei kan er dan een gevoel van onrust ontstaan.  Jullie hebben misschien kinderen en kleinkinderen. Hoe dit straks gaat met verjaardagen, daar gaan we het natuurlijk ook over hebben. Tijdens een goed gesprek aan tafel geef ik overzicht en ruimte om de gevolgen van jullie stap goed te overzien.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Eigen Bedrijf

Een eigen bedrijf, hoe groot of hoe klein, geeft extra complicaties in het scheidingsproces. Wat is van wie en wie heeft recht op welke winst dan wel schuld bij een scheiding?
Door de financiële situatie snel en transparant op tafel te leggen kan dit op de juiste en juridische manier worden opgenomen in het convenant. Bij mijn scheiding was dit een substantieel onderdeel en heb dit aan den lijve ondervonden. Bij Zorgzaam Scheiden hebben we de juridische en fiscale kennis in huis, zodat jullie hierin op de juiste wijze worden begeleid.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Scheiden en kinderen

Scheiden met kinderen verloopt heel wat anders. Zonder kinderen zou je je ex in principe niet weer hoeven te zien. Kinderen zijn en blijven jullie plakkerige lijm.

Het mooiste is als alle partijen vanuit zachtheid en respect voor elkaar en vooral voor hun kinderen handelen. Een scheiding is voor jullie kinderen een traumatische gebeurtenis. Ze voelen zich vaak schuldig, zijn loyaal aan beide ouders op hun eigen manier en ze hebben vaak het gevoel te moeten kiezen. Kinderen kunnen het gevoel hebben tussen twee vuren te staan, vooral als er onenigheid is om de opvoeding, keuzes of bezigheden. Dit is en wordt een zeer belangrijke levensles voor jullie kinderen. Hoe gaan mijn ouders met hun problemen om?

Luisteren naar de kinderstem

Voor mij is het een belangrijk onderdeel van het scheidingsproces dat de kinderen hun stem laten horen en zich gehoord voelen. Ik hoor graag van jullie kind(eren) in een persoonlijk gesprekje wat hun wensen en behoeftes zijn. Dit is geen zwaar gesprek met moeilijke definitieve vragen, soms doen we een spelletje en dan komen er antwoorden oplossingen en ideeën. 

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Bekijk de video voor jullie kind

Autisme/ ADHD/ Hooggevoeligheid

Een scheiding is altijd spannend, maar bij gezinnen waarin AD(H)D, ASS, PDD-NOS, PTSS, hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid speelt zijn de spanningen extra groot. Ook vergt dit iets extra’s bij het opstellen van het ouderschapsplan en/of het echtscheidingsconvenant. Ik neem de tijd om stukken rustig en duidelijk te bespreken en geef daar waar nodig is tijd om het in te laten dalen.  

Woning

Een eigen woning is vaak letterlijk en figuurlijk een kostbaar bezit en dat geeft zorgen. Misschien is een van jullie beide voornemend om het huis te houden. Het is een fijne plek voor de kinderen. En waar moet de ander dan wonen? Ik werk nauw samen met een financieel adviseur die gespecialiseerd is in het leveren van maatwerk op het gebied van een eigen woning bij scheiding. Ik bespreek de diverse mogelijkheden in een goed gesprek bij jullie aan tafel?

Huisdieren

Ook huisdieren scheiden mee. Als jullie en jullie kinderen van een huisdier houden, is het een pijnlijk idee om het dier na de scheiding te moeten missen. Huisdieren moeten bovendien ook na de scheiding dagelijks verzorgd worden, kosten geld en het kan zijn dat jullie verschillen in opvattingen over wat goed is voor het dier.

Daarom is het belangrijk om goede en duidelijke afspraken te maken, zeker ook voor jullie kind.

Kennismakingsgesprek

Willen jullie weten wat ik voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met mij op via ons contactformulier, stuur een e-mail of bel. Ik kom graag bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek of ontvang jullie op een van mijn werklocaties. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, stellen we vast hoe jullie scheidingstraject er ongeveer uitziet en wat jullie scheiding kost.

We werken met vaste tarieven voor scheidingen, die afhankelijk van de complexiteit van de situatie verschillen. Bij ons weten jullie dus vooraf waar jullie aan toe zijn en wat jullie eraan kwijt zijn.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help jullie op weg.

Scheidingsbemiddelaar Doetinchem
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Doetinchem:
Doetinchem, Ruurlo, Zeddam, Ulft, Dinxperlo, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen, Haaksbergen, Rijssen, Holten, Epse, Lochem, Steenderen, Hummelo, Wehl, Zelhem.

Mijn gesprekslocaties

Doetinchem: Hanzestraat 1, 7006 RH
Doetinchem: Louise de Colignystraat 11 en 11b, 7001 GD
Winterswijk: Beatrixpark 22, 7101 BN

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken