085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie willen uit elkaar, en nu?
Wat jullie situatie ook is, of jullie getrouwd zijn of samenwonen, of jullie kinderen hebben, een eigen huis of onderneming, de vraag ‘en nu?’ dient zich snel aan. Gaan jullie als vrienden uiteen of spelen er nog veel emoties? Zodra jullie uit elkaar willen komen er veel vragen op je af: wat moet er geregeld worden en hoe doen we dat? Hoe het ook is, een goede begeleiding die afgestemd is op jullie situatie is dan belangrijk. Belangrijk omdat de toekomst voor ieder van jullie weer een nieuwe vorm moet krijgen, dat geeft overzicht en rust. En dan kunnen jullie ook de juiste keuzes maken die vandaag nodig zijn. Mijn begeleiding is hierop gericht.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Milena (1962)

En ik heb een jarenlange ervaring in het begeleiden van scheidingstrajecten. Naast MfN registermediator met familiespecialisatie heb ik een uitgebreide achtergrond op diverse vakgebieden, zoals persoonlijke ontwikkeling, NLP, communicatie, financieel en het ondernemerschap. Alle ervaringen in het werkveld gebruik ik in het vak scheidingsbemiddelaar en hierdoor kan ik de meeste situaties goed begeleiden. Afstemming, rust en overzicht zijn voor mij sleutelwoorden en dat krijg ik regelmatig terug van de mensen die ik begeleid.

Zelf ben ik moeder van drie volwassen kinderen, ben geruime tijd geleden gescheiden en heb een nieuw leven kunnen opbouwen. Terugkijkend op die periode weet ik hoeveel verandering dit heeft gebracht en hoe belangrijk het is om de tijd te nemen voor het maken van goede afspraken. Voor het eerst zit je samen aan tafel om te praten over je eigen belang en die van de kinderen, in plaats van het gezamenlijke belang. Best ingewikkeld, toch?

Ik werk in de regio Nieuwleusen – Dalfsen - Ommen – Hardenberg – Coevorden – Raalte – Lemele – Vroomshoop - Heino.

Milena Prochazka

De kinderen en het kindgesprek

Ieder kind beleeft een scheiding op een eigen unieke manier. Afhankelijk van de leeftijd en eigen ervaringen laat de scheiding een indruk achter. Goede indrukken en soms moeilijke of vervelende indrukken. Het gedrag van een kind is een reactie, maar toont lang niet altijd waar een kind mee ‘zit’. Soms kan een kindgesprek verhelderend zijn, praten met een onbekende kan ruimte bieden. Ik gebruik verschillende methodes afgestemd op de leeftijd van een kind, om een beeld te vormen wat op dat moment voor het kind heel belangrijk voelt. Een kind voelt zich graag gehoord en een kindgesprek kan jullie ondersteunen bij het maken van afspraken.

Bij Zorgzaam Scheiden hebben we veel kennis en ervaring in de begeleiding van kinderen met ADHD/ADD/Autisme/PDD-NOS/PTSS/Hooggevoeligheid en Hoogbegaafdheid. Ook bij mij is dit gekoppeld aan eigen ervaringen waardoor ik mij op dit gebied inhoudelijk heb ontwikkeld.

Lees verder over:
Scheiden met kinderen

Een nieuwe woonplek?

De gezamenlijke woning wordt vaak behouden voor een van de partijen, de ander gaat op zoek naar een nieuwe woonplek. In deze tijd is dat soms een stressvolle bezigheid. De koopwoningen zijn aan het pieken in prijs en de huurwoningen niet beschikbaar of hebben een hoge huur. Met de afspraken die jullie maken in het convenant nemen we de tijd om deze ‘puzzel’ passend te maken voor beiden. Niet alleen voor nu, maar ook zodat jullie hier over een aantal jaar goed op kunnen terugblikken.

Hebben jullie een koopwoning of is er een koopwens? Ik werk hierbij samen met een financieel adviseur, dit geeft een goed beeld van de mogelijkheden en de afspraken in het convenant zijn dan op voorhand getoetst. Ook dat geeft rust.

Lees meerover:
Scheiden met koophuis

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Een eigen bedrijf (BV, ZZP of VOF/Maatschap)

Het hebben van een eigen onderneming en het voortbestaan hiervan is van grote invloed op de afspraken. Hebben jullie vastgelegde afspraken gemaakt, bijvoorbeeld met huwelijkse voorwaarden? Is de onderneming het werk van een persoon of samen en hoe zal dit er straks uitzien? Vaak spelen fiscale vraagstukken een rol. Ik heb regelmatig ondernemers, klein en groot, aan tafel en kan jullie hierin goed begeleiden.

Meer over:
Scheiden met een eigen bedrijf

Pensioenen

Vaak merk ik dat pensioenen nog een ‘ver van mijn bed show’ is. Toch is het van belang de pensioenen goed te bespreken, ook als jullie nog jong zijn.

Naast het ouderdomspensioen spelen er ook keuzes rondom het Bijzonder Partner Pensioen die belang zijn, zeker wanneer jullie kinderen samen hebben.

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie uit voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt plaats op mijn kantoor of (na overleg) bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie situatie, licht ik toe hoe wij werken en wat voor jullie de kosten zullen zijn. Bij Zorgzaam Scheiden werken we met een vast tarief, dit tarief is afhankelijk van jullie situatie. Indien jullie voldoen aan de voorwaarden kan een deel van jullie factuur worden vergoed door de Raad van Rechtsbijstand, dit heet een ‘toevoeging’.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek, kunnen contact opnemen via het contactformulier of email. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Naar het contactformulier

Scheidingsbemiddelaar Raalte, Hardenberg
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

We willen uit elkaar maar zijn het oneens – wat nu? Soms nemen partijen contact met ons op met de vraag of mediation wel mogelijk is in hun situatie? Of ze niet beter naar een advocaat...
lees verder
Hoe het begon De vader van Sem is verliefd op iemand anders. Zijn ouders gaan scheiden. Sem ziet zijn moeder vaak boos en verdrietig. Hij maakt zich zorgen om haar en hij is boos op zijn...
lees verder

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Raalte / Hardenberg:
Hardenberg, Coevorden, Ommen, Hellendoorn, Raalte, Wachtum, Stieltjeskanaal, Gramsbergen, Kloosterhaar, Vriezenveen, Dedemsvaart, Balkbrug, Dalfsen.

Mijn kantoren

  • Raalte: Boeierstraat 10, 8102 HS 
  • Punthorst: Rollecate 32, 7715 RL

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken