085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden en nu?
Wanneer jullie het besluit hebben genomen te gaan scheiden komt er veel op je af. Ondanks alle emoties moet er ook veel geregeld worden. Het is dus ook niet vreemd wanneer je het niet overziet. Vragen als hoe moet ik straks financieel verder, hoe regelen we alles voor de kinderen, hoe verdelen we het bedrijf, waar ga ik wonen, zijn heel normaal. Ik neem jullie bij de hand en creëer overzicht in deze emotionele tijd, ontzorg jullie en zo gaan we op zoek naar de oplossing welke het beste bij jullie en jullie situatie past. Nu en in de toekomst, dat zorgt voor rust.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Mirjam

Ik ben moeder van 2 meiden en samen met mijn partner hebben we een druk maar vooral prettig leven in het mooie Brabant.

Door een aantal scheidingen in mijn sociale kring van dichtbij te hebben meegemaakt, ontdekte ik de noodzaak van een goed geregelde scheiding. Niet alleen voor de toekomstige ex-partners, maar zeker ook voor de kinderen. Wanneer ouders het goed met elkaar regelen en er naar de kinderen wordt geluisterd ontstaat er ruimte om de juiste afspraken te maken waardoor er weer een toekomstperspectief ontstaat. Door mijn brede achtergrond en ervaring op diverse vakgebieden kan ik dit alles nu combineren en toepassen in het vak als scheidingsbegeleider.

Of het nu gaat om scheiden en kinderen, eigen bedrijf, ziekte, ik denk met jullie mee en zoek altijd naar de juiste oplossing voor jullie situatie. Iedere scheiding is uniek en vraagt dus ook om een eigen benadering. Maatwerk voor jullie maar zeker ook voor jullie kinderen.

Als scheidingsbemiddelaar en ADR register & familie-mediator ben ik werkzaam in de regio Breda, Roosendaal.

Lees verder onder mijn video's

Mirjam Dekker

De kinderen, ook zij hebben een stem

Wanneer kinderen horen dat hun ouders gaan scheiden staat hun wereld op zijn kop. Ze hebben vaak vragen als bij wie ga ik wonen, kan ik mijn vrienden nog zien, waar vier ik mijn verjaardag?

Ik help jullie als ouders om een ouderschapsplan op te stellen, met daarin het belang van jullie kinderen voorop. Ik stel ook altijd de vraag, welk verhaal wil je dat je kind later over jullie scheiding verteld? Daarnaast vind ik het belangrijk om ook te luisteren naar de kinderen zelf. Zij hebben ook een stem in hoe zij het graag zien. Het is namelijk voor hen net zo ingrijpend en onzeker. Pas als iedereen gehoord is, ontstaat er een ouderschapsplan waar jullie allemaal achter kunnen staan. Op naar een toekomst los, maar ook met elkaar.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Kind gesprek

Als jullie én de kinderen het prettig vinden kan ik het gesprek met de kinderen aangaan.

Zo ontdekken we welke vragen jullie kind nog heeft en waar de zorg zit. Ik maak hierbij gebruik van een kaartspel. Spelenderwijs komen zo vragen op tafel en komt het uiteindelijk tot een gesprek. Na dit gesprek vraag ik de kinderen wat ik met jullie als ouders mag delen. Wanneer een kind dat wil kunnen ze zelf een brief schrijven aan jullie ouders. Zo kunnen jullie de gedachten en wensen van de kinderen meenemen in het ouderschapsplan

Ik help jullie graag

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Aandacht voor kinderen met ADHD/ ADD/ HB/ HSP/ Hoog gevoeligheid

Heeft één van jullie of jullie kinderen ADHD, ADD, HB, HSP of hoog gevoeligheid, dan heeft dit vaak andere aandacht en zorg nodig. Juist dan is rust, regelmaat, structuur en overzicht belangrijk. Deze zaken vallen weg bij een scheiding en kunnen voor het kind voor veel onrust en onduidelijkheid zorgen.

Tijdens onze gesprekken kijken we naar wat jullie/ jullie kind nodig heeft en we houden rekening met zijn of haar behoeften. Ik help jullie graag bij het maken van een passend ouderschapsplan, waarin we rekening houden met jullie gezinssituatie.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Eigen bedrijf/ ondernemer/ ZZP’er

Heeft één van jullie beiden of hebben jullie samen een bedrijf, dan spelen er nog meer zaken mee. Je doel is het bedrijf draaiende te houden. Samen met jullie boekhouder of accountant creëren we een overzicht van de zakelijk financiële kant. Zo ontstaat er een helder inzicht over de mogelijkheden en kunnen jullie de juiste afspraken vastleggen.

Lees meer over:
Scheiden met eigen bedrijf

Pensioen (65+)

Pensioen is meestal een onderwerp waar we nog niet echt mee bezig zijn. Iets voor later, zeker als je jong bent. Maar wanneer jullie gaan scheiden is dit een onderwerp wat zeker niet vergeten mag worden. Daar zorgen we bij Zorgzaam Scheiden dan ook voor. Kiezen jullie voor conversie of verevening? Maar voordat jullie daar een besluit over kunnen nemen zal ik jullie informeren over de financiële gevolgen van een scheiding in jullie situatie. 

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Eigen woning/ hypotheek

Hypotheekverstrekkers geven vaak aan dat zij pas duidelijkheid kunnen geven over de woning na het overleggen van een getekend scheidingsconvenant, waarin de afspraken over de verdeling van vermogen, schulden en eventuele partneralimentatie zijn opgenomen. Jullie willen de afspraken die jullie maken juist graag afstemmen op de woonsituatie en hebben daarvoor behoefte aan financiële duidelijkheid.

Woonsituatie cruciaal voor de kinderen

De woonsituatie is cruciaal voor het maken van afspraken rondom de kinderen. Daarom voorziet een van de financieel adviseurs waar we mee samenwerken jullie direct in het begin van het scheidingstraject van advies.

Zo vergroten we de kans dat jullie wensen rondom de eigen woning uitgevoerd kunnen worden en hebben jullie snel duidelijkheid.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we jullie situatie, hoe het traject bij Zorgzaam Scheiden er uitziet en beantwoord ik al jullie eerste vragen. Ook geef ik aan wat de kosten zijn. We werken met vaste pakketprijzen zodat je weet waar je aan toe bent en wat je daarvoor krijgt.

Na dit gesprek weet je wat de kosten zijn, welke stappen we in het vervolgtraject gaan zetten en wat daar voor nodig is. De afspraak kan bij mij op kantoor plaatsvinden of bij jullie thuis.

Wil je een afspraak maken?
Dat kan door contact op te nemen via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Neem contact op

Scheidingsbemiddelaar Breda, Roosendaal
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

De verdeling van de zomervakantie voor gescheiden ouders is altijd een belangrijk bespreekpunt bij mij aan tafel. Regelmatig hoor ik de ex-partners al snel zeggen: de zomervakantie verdelen we in...
lees verder

Mijn kantoren / gesprekslocaties

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Breda
Breda, Oosterhout, Teteringen, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Etten-Leur, Sint Willebrord, Nispen, Sprundel, Rucphen, Schijf, Wouw, Wouwse plantage, Heerle, Moerstraten, Oudenbosch, Zegge, Hoeven, Bosschenhoofd, Oud-Gastel, Roosendaal, Dorst, Galder, Strijbeek, Achtmaal, Wernhout, Rijsbergen, Den-Hout, Chaam, Zundert.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken