Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden. En nu? 
Gaan scheiden is een beslissing die veel emoties met zich meebrengt en tegelijk ook heel veel vragen. Vragen over hoe jullie het met de kinderen moeten regelen. Wat er met het huis moet gebeuren. En een hele belangrijke, hoe ziet jullie financiële toekomst er apart van elkaar uit?

Mijn naam is Myrthe

En ik ben jaren scheidingsbemiddelaar in de Stedendriehoek en regio Arnhem geweest. Samen met mijn partner Jeremy Otter hebben we Zorgzaam Scheiden en Zorgzaam Kids opgericht. Samen hebben we inmiddels ook een zoon Jax gekregen.
Ook ik ben gescheiden en heb uit mijn vorige huwelijk twee meiden gekregen. Jeremy heeft uit zijn vorige huwelijk een zoon gekregen. Dit mag je dus wel een samengesteld gezin noemen. 
Ik ben mij er zeer van bewust, dat wat de situatie ook is, je altijd het beste wilt voor je kinderen. Helaas heb ik ook moeten meemaken, dat als de andere ouder niet in harmonie wil scheiden, dit het leven van de kinderen zeer moeilijk maakt. Daarnaast heb ik als gezinstherapeut veel kinderen gezien die de dupe werden van de scheiding van hun ouders. Ik weet inmiddels dat dit ook anders kan en daar kan ik jullie mee helpen.

Scheiden met Autisme of ADHD

Dat is wel even een ander verhaal. Het is niet niks, een kind opvoeden met ADHD, PDD-NOS, ODD of een andere vorm van Autisme. Dit vraagt om een andere manier van opvoeden dan het opvoeden van een kind zonder een stoornis.
Als je als ouders wilt gaan scheiden, is er een andere aanpak nodig voor het opstellen van het ouderschapsplan en de communicatie hierover naar de kinderen toe.
Of als één van jullie een stoornis heeft. Dit vergt een andere aanpak dan gemiddeld, om de documenten op te stellen samen met jullie.

Al jaren samen, toch uit elkaar.

Nadat jullie jarenlang lief en leed met elkaar gedeeld hebben en er toch voor kiezen om apart van elkaar verder te gaan, zal dit gepaard gaan met veel emoties. Jullie hebben misschien wel samen kinderen grootgebracht en veel samen meegemaakt. Wellicht zijn jullie meer jaren samen geweest dan de jaren zonder elkaar. Het goed afsluiten is dan heel belangrijk om verder te kunnen gaan.

Waar gaan jullie wonen?

Een scheiding zorgt voor financiële onzekerheden. Kan ik alle kosten nog wel betalen? Kan ik in het huis blijven wonen? En hoe regelen we de hypotheek? Vragen die niet zomaar te beantwoorden zijn. Ik zorg ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt en we bespreken verschillende scenario’s. Dit kunnen jullie dan vervolgens bespreken met de hypotheek adviseur. We zullen het in het convenant zodanig beschrijven dat er ook een plan B op papier staat, zodat jullie niet als het niet uitvoerbaar blijkt te zijn, opnieuw met elkaar om de tafel moeten.

Mijn rol

Ik zal jullie begeleiden in het opstellen van een ouderschapsplan. Daarnaast begeleid ik jullie bij de financiële en juridische vraagstukken. Zodat alle praktische vraagstukken omtrent het regelen van een scheiding zijn doorgenomen. Dit alles leggen we vast in een duurzaam scheidingsconvenant. Zodat jullie beiden, met respect voor elkaar, een nieuw leven kunnen beginnen.

Extra

Naast alle hierboven genoemde zaken, bied ik jullie op basis van mijn ervaring als gezinstherapeut een extra gesprek aan, over hoe om te gaan met je kinderen rondom de scheiding en daarna. In dit gesprek krijgen jullie antwoord op de vraag wat een scheiding met jullie kinderen doet, inclusief tips hoe hier het beste mee om te gaan is als ouders. Dit gesprek is een extra service en zit inbegrepen in mijn vaste tarief. Indien dit niet wenselijk is, hoeft dit natuurlijk niet.

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Gedurende dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie en zal ik uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen. Wij werken met een vast tarief voor de gehele scheiding. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie te horen welk tarief dat is, dit is afhankelijk van jullie situatie. Op die manier zijn er geen verrassingen achteraf en weten jullie waar jullie aan toe zijn. Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op via het invullen van het contactformulier, email of telefoon. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Mijn kantoor

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Stedendriehoek:
Apeldoorn, Deventer, Ede, Brummen, Dieren, Voorst, Twello, Terwolde, Eerbeek, Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Diepenveen, Olst, Wijhe, Lettele, Bathmen, Schalkhaar.

Tel:   085 130 18 11
Email:   contact@zorgzaamscheiden.nl
LinkedIn:  

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge