085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis die gepaard gaat met verdriet, angst, boosheid, frustratie en zoveel meer. Dit resulteert vaak in een moeilijke en gespannen communicatie.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Nicole

Als scheidingsbemiddelaar ben ik werkzaam in de regio Capelle aan den IJssel en omstreken. Ook ben ik getrouwd en moeder van 2 jongens en ben ik een enthousiaste en toegewijde mensenluisteraar met een ondernemersachtergrond.

Mijn motivatie haal ik vooral uit het feit dat ik mensen kan helpen in een zeer moeilijke, maar ook erg belangrijke periode in hun leven. Er moeten immers belangrijke beslissingen worden genomen betreffende de kinderen, de woning, evt. een eigen bedrijf enz. Het geeft ontzettend veel voldoening te zien dat mensen die een conflict met elkaar hebben en heel moeilijk kunnen communiceren uiteindelijk terug in dialoog met elkaar komen en samen tot oplossingen komen waar ze weer mee verder kunnen. Het doel is dat jullie na de scheiding een nieuw startpunt hebben. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het van belang dat jullie de relatie op een goede manier voortzetten. Jullie blijven tenslotte de ouders van jullie kinderen. Hiervoor moeten er goede afspraken gemaakt worden.

Mijn bemiddeling biedt dan ook de kans om een regeling op maat uit te werken, afgestemd op de behoeften van alle betrokkenen. Jullie maken onder mijn begeleiding zelf afspraken, zo houden jullie de regie over de scheiding. Met het positieve gevolg dat jullie deze periode beter kunnen afsluiten.

Mensen beluisteren, begrijpen, begeleiden en verbinden, dat geeft mij energie en daar zal ik mij in blijven verdiepen.

Nicole Ferdinandus

Kinderen? Ook hun stem is belangrijk

De strijd tussen ouders kan traumatische gevolgen hebben voor de kinderen. Men kan als partners dan wel een verschillende weg inslaan, men blijft altijd ouder. Een echtscheiding vraagt van kinderen een grote aanpassing op emotioneel gebied. De kinderen krijgen te maken met rouw, settelen in een nieuwe omgeving, de veranderende relatie tussen ouders etc. Kinderen hebben ruimte nodig om in eigen tempo hun leven en relaties opnieuw vorm te geven. Mijn begeleiding is erop gericht om ouders te helpen om te handelen in het belang van de kinderen. Respect en vertrouwen staan het gehele traject centraal. Als jullie kind behoefte heeft aan een kind gesprek dan probeer ik die behoefte te signaleren en een afspraak met jullie kind in te plannen. Op deze manier kijken we ook naar zijn of haar wensen en wordt jullie kind gehoord, wat weer heel belangrijk is voor de verwerking.

Aandacht voor kinderen met  ADHD / ADD / Autisme / PDD-NOS / PTSS / Hooggevoeligheid

Heeft één van jullie kinderen ADHD, ADD, Autisme, PDD-NOS, PTSS of is er een hoog sensitief kind in het gezin aanwezig, dan heeft dit speciale aandacht en zorg nodig. Juist rust, regelmaat en structuur zijn belangrijk. Deze basis zaken vallen weg bij een scheiding en kunnen voor het kind voor veel onrust zorgen. Tijdens onze gesprekken kijken we naar wat jullie kind nodig heeft en we houden rekening met zijn of haar behoeften. Ik help jullie graag bij het maken van een passend ouderschapsplan, waarin we rekening houden met jullie gezinssituatie.

Een eigen bedrijf wat nu?

Bij een scheiding moeten er veel dingen geregeld worden, maar heeft één van jullie beiden een eigen bedrijf, dan speelt er nog veel meer mee. Er moeten o.a. afspraken gemaakt worden over de financiën. Zitten er fiscaal nog haken en ogen aan? Van wie is de zaak eigenlijk? En krijgt de andere partner ook een deel van de onderneming of een vergoeding? Deze vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden, omdat elke situatie toch net even anders is. Met mijn ondernemersachtergrond kan ik jullie helpen om e.e.a. duidelijk te krijgen en goede afspraken te maken.

Een eigen woning/hypotheek

Als jullie een eigen woning bezitten dan zou het kunnen dat één van beide in de woning wil blijven wonen. Er moet dan bekeken worden of dit mogelijk is en wat hiervoor nodig is. Ook kan besloten worden om de woning te verkopen. Allemaal keuzes gemaakt moeten worden. Er zullen misschien vragen zijn over de hypotheek, of over het pensioen. Met al deze vragen kunnen jullie terecht bij de financieel adviseur waarmee ik samenwerk, zodat jullie een weloverwogen besluit kunnen nemen.

De stappen in het scheidingsproces

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
  • Convenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
    Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Ik kan mij voorstellen dat jullie veel vragen hebben. Ik nodig jullie daarom van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor kunnen jullie contact met mij opnemen via het invullen van het contactformulier, per email of telefoon.

Naar het contactformulier

Mijn kantoren

Vaak vinden mensen het prettig als ik bij hen thuis langs kom voor de gesprekken. Mocht je het fijner vinden om op een onafhankelijke locatie af te spreken, dan is dat ook mogelijk. Op onderstaande locaties heb ik ook een kantoor;

Capelle aan den IJssel: Lylantse Plein 1, 2908 LH (Flexlounge/Het Coachhuis)
Schoonhoven: Haven 67, 2871CL (De oude apotheek)
Rotterdam-Zuid: Zippers, Olymiaweg 4-14, 3077 AL

Vlaardingen: van Beethovensingel 126, 3133 EA
Vlaardingen: Olivier van Noortlaan 108-118, 3133 AT

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de volgende plaatsen; Alblasserdam, Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Bleskensgraaf, Brandwijk, Capelle aan de IJssel, Gouderak, Goudriaan, Groot-Ammers, Haastrecht, H.I. Ambacht, Kinderdijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Langerak, Lekkerkerk, Molenaarsgraaf, Moordrecht, Nieuwpoort, Nieuw Lekkerland, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan de IJssel, Ottoland, Oud-Alblas, Ridderkerk, Rotterdam, Schoonhoven, Stolwijk, Streefkerk, Vlist.

Verder ben ik werkzaam in de regio Westland / Schiedam:
Schiedam, Hoek van Holland, Westland, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland, Maasdijk, De Lier, Naaldwijk, Honselerdijk, Monster, Ter Heijde, Poeldijk.

Ook ben ik werkzaam in de regio Rotterdam.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge