085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden, dat betekent dat er voor jullie een onzekere en emotioneel zware tijd aanbreekt.
Ik kan jullie daarbij helpen. Een tijd waar je het liefst zo snel mogelijk door heen gaat en waarbij jullie zaken goed en overzichtelijk willen regelen. Er moeten veel vragen worden beantwoord zoals wie gaat er in het huis wonen, hoe zit het met het spaargeld, wat gebeurt er met het pensioen en als er door jullie beiden een zaak wordt gerund, hoe wordt dat verdeeld. 

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Peter

Ik ben werkzaam als mediator en scheidingsbemiddelaar in de regio Zeeland en West-Brabant. Ik help jullie graag om de scheiding tot jullie beider tevredenheid te doen eindigen. Mijn kracht zowel als persoon, als scheidingsbemiddelaar, is dat ik ervoor zorg dat jullie je verhaal kunnen doen waarbij ook ruimte is voor emoties. In alle vertrouwelijkheid kun je zaken bespreken en uitspreken, die snel leiden tot een oplossing wat rust creëert. 

Jullie scheiding wordt door mij helemaal geregeld, dat wil zeggen; van de volledige juridische afwikkeling tot aan de inschrijving van de echtscheiding in het echtscheidingsregister van de desbetreffende gemeente.

Lees verder onder mijn video's

Peter Boutens

Zakelijk en persoonlijk

In de gesprekken probeer ik jullie door het scheidingsproces te leiden en jullie te informeren over die zaken die uiteindelijk leiden tot het definitief uitspreken van die scheiding. Dus de zakelijke kant, maar er is zeker ook ruimte voor de emotie en jullie persoonlijke kant van het verhaal gebaseerd op wederzijds respect en de ruimte die je elkaar juist in dit proces geven moet.

Bij Zorgzaam Scheiden staat het belang van de kinderen voorop

Het is belangrijk dat zij ook worden gehoord. Als jullie kind dat wil of jullie stellen het op prijs dat ik met het kind spreek maak ik daar zeker tijd voor vrij. Ook hun stem is uitermate belangrijk. Zo’n gesprek brengt rust bij de kinderen en bij jullie. Daarnaast hoor ik ook graag de mening van jullie kind(eren) om jullie ouderschapsplan zo optimaal mogelijk op te kunnen stellen. Het is immers een plan voor jullie allemaal. 

Lees meer over Scheiden met kinderen

Eigen onderneming

Als jullie beiden of 1 van jullie een onderneming heeft, komen er allerlei financiële en fiscale aspecten bij kijken waar je hoofd op dat moment niet naar staat. Bij Zorgzaam Scheiden beschikken wij over financiële en fiscale specialisten die jullie kunnen adviseren over de onderneming. Wil je liever zelf op zoek? Dat kan ook. Ik help je graag waar nodig.

Lees meer over Scheiden met een eigen bedrijf

65+

Wanneer partners besluiten uit elkaar te gaan leeft er bij velen het idee dat het pensioen van degene is en blijft die het heeft opgebouwd. Dat ligt soms toch wat genuanceerder. Niet in alle gevallen is het pensioen voor een partner. In de gesprekken die ik voer komt dit onderwerp als er een pensioen is opgebouwd uitgebreid aan bod en licht ik dit graag toe.

Lees meer over Scheiden op latere leeftijd

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Eigen woning

Naast de vraag over co-ouderschap of niet is een ander belangrijk punt de eigen woning en daarop rustende hypotheek. Vrij vaak in het begin wordt er al aangegeven dat een van de partners daar graag in wil blijven wonen wat betekent dat indien er sprake is van overwaarde de andere partner moet worden uitgekocht. Hier zitten diverse, waaronder fiscale, gevolgen aan.

Samenwerking met financieel adviseurs

Wij werken samen met hypotheek adviseurs die op de hoogte zijn van alle ins en outs rondom dit onderwerp en jullie als scheidende partners daarin prima kan adviseren en voorrekenen wat de gevolgen zijn van deze beslissing.  Indien jullie dat willen breng ik je graag in contact met onze adviseur die rechtstreeks met jullie bespreekt wat te doen.

Lees meer over:
Scheiden met een koophuis

De stappen in het scheidingsproces

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Ouderschapsplan - indien er kinderen betrokken zijn bij de scheiding worden in het ouderschapsplan de afspraken vastgelegd omtrent de kinderen. Alles komt aan bod, zoals afspraken over de zorg en de opvoeding van de kinderen, maar denk hierbij ook aan afspraken over vakanties en eventuele schoolkeuzes
  • Convenant/vaststellingsovereenkomst – hierin worden afspraken gemaakt over alle gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
  • Afronding – na akkoord van beide partijen draag ik zorg voor de juridische afwikkeling van jullie scheiding. De getekende papieren worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. Als de beschikking er is dan zorg ik dat de scheiding wordt geregistreerd bij de gemeente waar jullie zijn getrouwd. Op deze manier is jullie scheiding van het begin tot het einde geregeld.

Lees meer over:
Het scheidingstraject

Kennismaken 

Het is belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jullie vertrouwen hebben in mijn werkwijze.

Graag nodig ik jullie daarom uit voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek beantwoord ik jullie vragen en bespreken we jullie persoonlijke situatie. Daarnaast informeer ik jullie verder over het verloop van het scheidingsproces en vertel ik wat ik voor jullie kan betekenen. 

Mochten jullie vragen hebben of al een afspraak willen maken, dan kan dat via het invullen van het contactformulier, e-mail of telefoon. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

Naar het contactformulier

Scheidingsbemiddelaar Zeeland
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Nog niet zo lang geleden zat ik aan tafel me twee jonge ouders, beiden begin 30. Ze hebben 1 kind van 2 jaar en hadden besloten om uit elkaar te gaan. Los van het feit dat ze nog maar 5 jaar...
lees verder
Ik wil scheiden maar mijn partner niet. Wat moet ik doen? Heel regelmatig word ik gebeld met deze vraag. Ook tijdens een kennismakingsgesprek gebeurt het regelmatig dat we aan tafel zitten en er...
lees verder
Stellen die ik aan tafel krijg hebben vaak deze vraag: “Wat moeten we met het huis? Snel verkopen zodat er geld vrijkomt om na de scheiding een nieuwe start te maken? Of zullen we eerst...
lees verder
Sinterklaas is weer in het land! Wat een fijn kinderfeest is dat toch. Samen eten, cadeautjes krijgen, liedjes zingen en gezellig samen zijn. Hoe zou het zijn voor kinderen met gescheiden...
lees verder

Kantoren:

Middelburg: Het Coachhuis, Lange Noordstraat 48, 4331 CE
Goes: De Koploper, Stationsplein 21, 4461 HP
Vlissingen: Dockwize, Edisonweg 41 B, 4382 NV
Kamperland: Ondernemersbron Zeeland, Noordstraat 1A, 4493 AE
Terneuzen: M2GO City, Stadhuisplein 3, 4531 GZ

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Zeeland en West-Brabant:
Schouwen-Duivenland, Middelburg, Terneuzen, Goes, Veere, Vlissingen, Zierikzee, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Hulst, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Ossendrecht, Wouw, Hogerheide, Oude Molen, Zoomvliet, Huijbergen.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken