085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Scheiden is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Als je volop in deze emoties zit, zijn er allerlei beslissingen die er genomen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen, een huis en de financiën. Een uitdaging als er nog zoveel emoties en chaos zijn. Tijdens dit proces kan ik jullie begeleiden. Ik zorg ervoor dat de afspraken en de consequenties voor jullie duidelijk en helder zijn. Zodat jullie op basis daarvan de keuzes maken die het beste passen bij jullie situatie. Immers iedere scheiding is anders, zo ook de afspraken.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Petra Keller

En ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Den Bosch. Ik ben getrouwd en ik heb twee pleegdochters met ieder drie kinderen en twee volwassen zonen. In mijn vrije tijd kook ik graag. Daarnaast lees ik veel en ga ik graag op reis en doe ik mee aan races zoals de Carbage Run.

Een tijdje geleden had ik een gesprek met de oudste zoon van onze dochter. Zijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen hij vier jaar oud was. Hij vertelde daarover dat hij blij was hoe zijn ouders het geregeld hadden. Natuurlijk vond hij het vervelend dat hij iedere week met zijn tas heen en weer moest en regelmatig zijn spullen vergat. Maar hij gaf aan dat hij nooit maar iets gemerkt had van spanning tussen zijn ouders, dat er altijd ruimte was om naar de ander te gaan ook al viel dat buiten de afspraken. Ook werd er nooit kwaad gesproken over de ander. Hij zei dat dit hem heel veel rust had gegeven en zich nooit zorgen heeft hoeven maken over wat hij wel en niet kon vertellen aan zijn vader of moeder. Hij realiseerde zich dat dit helaas nog best bijzonder is, hij heeft ook vrienden bij wie het niet zo soepel loopt. Hij kon zich dat gewoon niet voorstellen.

Dit is precies waarom ik het werk doe wat ik doe. Scheiden is voor alle partijen heel confronterend, vooral voor de kinderen valt er ineens veel weg. Twee ouders zijn voor hen toch het fundament waar zij opgroeien, een vertrouwde omgeving. Juist voor hen is het heel belangrijk dat hun ouders gezamenlijk als ouders blijven optreden. Dat zij hun loyaliteit niet hoeven te verdelen en hoeven te kiezen tussen de een of de ander. Dat de communicatie tussen hun ouders altijd mogelijk is. Door met de kinderen in gesprek te gaan en te luisteren naar hun wensen en behoeften geef ik ze een stem in het scheidingsproces. In mijn bemiddeling staan de afspraken voor de kinderen dan ook voorop.

Lees verder onder mijn video's

Petra Keller

Waarom de kinderstem zo belangrijk is tijdens de scheiding

De kinderstem tijdens het scheidingsproces van zijn of haar ouders is belangrijk. Het maakt hierbij niet uit of de kinderen nu 4, 8, 16 of 34 jaar oud zijn. Elk kind heeft zijn eigen behoefte/verlangens als ouders uit elkaar zijn. Het is belangrijk dat zij hierin gehoord worden omdat dit invloed heeft op hun verdere leven. Vaak komen kinderen met verrassende oplossingen.

Door naar het verhaal van het kind te luisteren en deze mee te nemen in het ouderschapsplan of andere afspraken is er meer draagvlak voor de uitvoering van het ouderschapsplan. Op deze manier geven jullie met elkaar het ouderschap gezamenlijk vorm.

Indien gewenst spreek ik ook met jullie kind(eren), om samen te kijken waar hij of zij behoefte aan heeft .

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

 

Kinderen met ADHD, ADD, Autisme, PDD-NOS, PTSS, hoogbegaafd, hoog sensitief

Als een van de kinderen ADHD, ADD, Autisme, PDD-NOS, hoogbegaafd of hoog sensitief is, dan heeft dit andere aandacht of begeleiding en/of zorg nodig. Denk bijvoorbeeld aan rust, regelmaat en structuur. Basiszaken waar veel van deze kinderen goed op gedijen en die juist nu weg vallen.

Tijdens de gesprekken die ik met jullie en met het kind voer, breng ik in kaart wat het kind nodig heeft en houden we rekening met zijn of haar behoeften. Hiervan maak ik een passend ouderschapsplan wat aansluit bij jullie gezinssituatie. Na een periode van zes maanden evalueren we dit ouderschapsplan en passen dit aan waar nodig.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

 

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Eigen onderneming

Als een van jullie een eigen onderneming heeft dan komt er iets meer bij kijken bij de scheiding. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van een bedrijf. Moet deze verdeeld worden? Met welk inkomen moet er gerekend worden voor bijvoorbeeld een alimentatieberekening? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal.

Samenwerking met financiële specialist

Hiervoor werk ik samen met een financieel specialist die alle mogelijkheden op een rij zet en in kaart brengt. Het doel hiervan is jullie een helder en duidelijk overzicht te bieden zodat jullie met een gerust hart een keuze kunnen maken die bij jullie past.

Lees meer over:
Scheiden met een eigen bedrijf

Ik help jullie graag

Bij scheiden komen veel emoties kijken, het is dan soms lastig om goede afspraken te maken, omdat er misschien nog veel verdriet of boosheid kan zijn. Door deze emoties bespreekbaar te maken creëren we ruimte om belangrijke beslissingen te nemen die bij jullie situatie passen. Mijn bemiddeling is gericht op een goede communicatie naar elkaar toe. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Immers als ouders blijven jullie voor altijd met elkaar verbonden.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Eigen woning/hypotheek

Over dit onderwerp worden vele vragen gesteld. Een nieuwe plek vinden zorgt voor veel onzekerheid, zeker in deze tijd met de huidige woningmarkt. Vragen als: kan ik de woning wel overnemen? Hoe zit het met de huidige hypotheek? Allemaal vragen die niet allemaal even makkelijk te beantwoorden zijn. Hiervoor werk is samen met een financieel specialist, een adviseur die voor jullie alle mogelijkheden in kaart kan brengen zodat er een duidelijk beeld ontstaat wat er wel mogelijk is en wat niet. Soms is er meer mogelijk dan je denkt. Samen met de adviseur en jullie bedenken we meerdere scenario’s. Want als plan A niet lukt, dan stappen we over naar plan B. Zo hoeven jullie niet meer met elkaar om de tafel.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Scheiden op latere leeftijd

Een scenario waar jullie misschien nooit aan gedacht hadden. De kinderen zijn de deur uit en het blijkt dat jullie allebei andere verwachtingen hebben van jullie leven. De beslissing is dan ook genomen om uit elkaar te gaan. Bij scheiden op latere leeftijd komen andere uitdagingen bij kijken dan als je jonger bent.

Vaak is er meer vermogen opgebouwd, er is een koophuis, etc. Het pensioen is al dichterbij of jullie zijn al met pensioen of een van beide is met pensioen. Al met al is er op financieel vlak veel te regelen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de kinderen, ook al zijn ze ouder. Aan verjaardagen van hen, maar ook van eventuele kleinkinderen.

Deze situaties komen uitgebreid aan bod in mijn begeleiding. Immers, ouders blijven jullie altijd en voor jullie kinderen is het belangrijk dat er afspraken gemaakt worden hoe jullie dit ook in deze situatie blijven.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we jullie situatie, hoe het traject bij Zorgzaam Scheiden er uitziet en beantwoord ik al jullie eerste vragen. Ook geef ik aan wat de kosten zijn. We werken met vaste pakketprijzen zodat je weet waar je aan toe bent en wat je daarvoor krijgt.

Na dit gesprek weet je wat de kosten zijn, welke stappen we in het vervolgtraject gaan zetten en wat daar voor nodig is. De afspraak kan bij mij op kantoor plaatsvinden of bij jullie thuis.

Wil je een afspraak maken?
Dat kan door contact op te nemen via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Neem contact op

Scheidingsbemiddelaar Den Bosch, Veghel
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Een paar weken geleden werd ik gebeld voor een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit telefoongesprek vertelde de moeder dat ze het de kinderen nog niet hadden verteld. Ze wisten niet...
lees verder
“Mama, wat gebeurt er met onze hond Tommy als jullie uit elkaar gaan?” Voor kinderen is het scheidingsproces een heel onzekere periode. Hun vastigheden en patronen worden...
lees verder

Werkzaam in de regio Den Bosch / Veghel

Ik ben werkzaam in de regio Den Bosch/Veghel:
Den Bosch / 's Hertogenbosch, Rosmalen, Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg, Heusden, Berlicum, Vught, Cromvoirt, Helvoirt, Sint Michelsgestel, Den Dungen, Boxtel, Gemonde, Esch, Liempde, Veghel, Erp, Loosbroek, Vorstenbosch, Schijndel, Sint Oedenrode, Best, Oirschot en Son en Breugel.

Ook ben ik werkzaam in de regio Eindhoven/Veldhoven:
Eindhoven, Veldhoven, Heeze, Leende, Sterksel, Valkenswaard, Westerhoven, Bergeijk, Luyksgestel, Hapert, Reusel, Bladel, Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Hoogeloon, Casteren, Vessem, Wintelre.

Mijn kantoren / gesprekslocaties

  • Daviottenweg 40, 5222 BH Den Bosch
  • Victorialaan 15, 5213 JG Den Bosch
  • Hoofdstraat 43, 5481 AA Schijndel
  • Frisselsteinstraat 5, 5461 AD Veghel
  • Eindhoven: Aalsterweg 322, 5644 RL
  • Eindhoven: Flight Forum 810, 5657 DV
  • Valkenswaard: Kerkhofstraat 21, 5554 HG

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken