Contact Afspraak maken

Een echtscheiding zet je wereld op zijn kop.
Scheiden is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Als gespecialiseerd mediator in familie- en echtscheidingsproblematiek ben ik een neutrale partij. Jullie hebben waarschijnlijk veel vragen en zorgen. Vaak is de grootste zorg wat het effect gaat zijn op jullie kind. Financieel gezien wijzigt er ook veel en komen er onzekerheden op jullie af. Kan een van jullie in het huis blijven wonen, hoeveel is de alimentatie, welke mogelijkheden zijn er voor het pensioen en wat wordt de nieuwe financiële situatie na de scheiding.  “Gewoon” met elkaar communiceren lukt vaak ook niet meer. Allemaal zorgen en onrust, al in het eerste gesprek creëer ik overzicht en beantwoord ik de belangrijkste vragen, dat zorgt voor overzicht en overzicht zorgt voor rust. Zo weet je snel waar je aan toe bent. 

Het belang van de kinderen voorop

Hebben jullie kinderen? Dan zijn zij waarschijnlijk jullie grootste zorg en vragen jullie je af welke effecten de echtscheiding op hen heeft. Wanneer is een goed moment om de kinderen te vertellen dat jullie gaan scheiden? Tijdens onze gesprekken, bespreken we deze zorgen, berekenen we de alimentatie en maken we een stappenplan. Heb je extra zorgen omdat jij, je partner of jullie kind bijvoorbeeld Autisme, ADHD, PDD-NOS hebben of hooggevoelig is. Dat vraagt om een andere aanpak, denk aan specifieke afspraken in het ouderschapsplan, een duidelijke zorgverdeling, aangepaste gesprekstijden. Samen met jullie stel ik een uitgebreid ouderschapsplan op en kijken we naar een passende wijze om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Mijn naam is Petra van der Brugge

Ik ben een echte bruggenbouwer en werk als scheidingsbemiddelaar in de regio “Midden Nederland”. Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we een prachtige zoon Tim. Ik ben een warme, open en empathische vrouw. Ik begeef me graag onder de mensen en laat iedereen in zijn waarde. Intuïtief voel ik aan waar het werkelijk om gaat. Daar vraag ik naar en zo ontstaan de mooiste gesprekken.

Reorganisatie van ons gezin

Zelf zie ik een echtscheiding als een reorganisatie van het familiesysteem. Het gezin is een team. Door de scheiding verandert je rol in het team maar als ouder blijf je een teamlid. De vraag is: welke rol wil je en hoe vul je deze in? Het is enorm belangrijk dat je met elkaar blijft praten, ook al gaan jullie uit elkaar. Dat terwijl een echt gesprek vaak niet mogelijk is.
Mijn ouders scheidden toen ik 37 jaar was. Dat was verdrietig en pijnlijk, ook al woonde ik al op mezelf en had ik een eigen gezin. De scheiding bracht verdriet, spanning en verwarring met zich mee. In die tijd heb ik vaak gedacht als ik als volwassene al zo van slag ben, hoe moet dat dan voor jongere kinderen zijn? 

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Ik gebruik mijn kennis en ervaring als MfN Registermediator met familieaccreditatie om jullie te helpen in het echtscheidingsproces. Ik ontzorg jullie door het proces van echtscheiding te begeleiden. Ik begeleid de gesprekken, bereken de alimentatie, samen met jullie stel ik een gedegen ouderschapsplan op, maak ik een convenant of vaststellingsovereenkomst en zorg ik dat de echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente. Dat zorgt bij jullie voor rust en ruimte, ruimte voor de toekomst, een nieuw begin.

Bekijk deze video voor een weergave van het scheidingstraject:

Kosteloze kennismaking

Graag nodig ik jullie uit voor een kosteloze kennismaking, waarin ik onze werkwijze nader zal toelichten. We gaan gelijk aan de slag, waardoor je tijdens de kennismaking al gelijk meer rust zult ervaren door het creëren van overzicht en het beantwoorden van belangrijke vragen.

Heb je een vraag of wil je een afspraak plannen? Neem dan contact op via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Mijn kantoren

  • IJsselstein: Swammerdamweg 8b, 3401 MP
  • Nieuwegein: Nevelgaarde 40, 3436 ZZ
  • Woerden: Polanerbaan 13 H, 3447 GN
  • Culemborg: Multatulilaan 12, 4103 NM

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Midden Nederland: Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Utrecht, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Zederik, Kamerik, Polsbroek, Jaarsveld, Lopik, Montfoort, Oudewater, Vleuten, de Meern, Wijk bij Duurstede, Culemborg en Bunnik.

Tel:   06-13409850
Email:   petra@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.