085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden… en nu
Opeens staat de wereld op zijn kop. Alles is onzeker. Hoe komen we hieruit. Waar moeten we afspraken over maken. Wat spreken we dan af.

Duidelijkheid, daar zijn jullie naar op zoek en kan ik jullie bij helpen. Overzicht aanbrengen in het proces en luisteren naar jullie behoeftes. Zodat snel duidelijk wordt hoe jullie verder kunnen en wat jullie daarvoor moeten doen. Zodat jullie in die duidelijkheid zelf de keuzes kunnen maken. Hoe fijn is dat!

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Ik heet Roel Dekker

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie om doormiddel van mediation samen tot afspraken te komen.

Ik geniet van mijn vrouw en ben trotse vader van een dochter en een zoon uit een eerdere relatie. Als gescheiden vader snap ik dat elke situatie anders is en dat jullie wens voorop staat. Dat helpt om goede afspraken te maken voor de kinderen. Dat motiveert mij elke dag.

Ik help jullie dan ook graag om overzicht te krijgen en jullie te helpen om het hele traject goed te doorlopen

Roel Dekker

Kinderen op 1

Wanneer vertel ik de kinderen dat we uit elkaar gaan? Wat vertel je ze dan? Dat zijn de meest gestelde vragen in een scheiding met kinderen. Maar misschien nog wel belangrijker, hoe kunnen wij oprecht recht doen aan de wens van onze kinderen in een ouderschapsplan? Hoe vragen wij aan de kinderen wat hun wensen zijn zonder aanspraak te doen op hun loyaliteit?

De stem van elk kind in een scheidingssituatie is kwetsbaar en juist daarom zo belangrijk om er goed mee om te gaan. Samen kijken we naar de handvatten die hiervoor zijn.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Kind gesprek

Hoe luister je goed naar de wensen van ons kind?

Daar help ik jullie graag mee. Ik maak graag een afspraak met jullie kinderen. In dit gesprek vind ik het belangrijk dat jullie kinderen zich veilig voelen. Jullie toch ook? Alleen in veiligheid zullen kinderen vertellen waar ze mee zitten en wat bij hen leeft. Zo zorg je er samen voor dat hun stem gehoord wordt.

Aandacht voor kinderen met ADHD/ ADD/ Autisme/ PDD-NOS/ PTSS/ Hoog gevoeligheid, Hoogbegaafdheid

Rust, regelmaat en structuur, wie doet wat, hoe borgen we de zorg die we nu goed geregeld hebben. Bij Zorgzaam Scheiden hebben we veel ervaring om aanvullende wensen en afspraken vast te leggen zodat de zorg van jullie kind ook na de scheiding de aandacht krijgt die het verdient. Hoe fijn is dat?

Lees meer over:
Scheiden en autisme / ADHD

Eigen bedrijf / ondernemer / ZZP’er

Als ondernemer snap ik dat hart en ziel in de onderneming is gegaan. De afspraken die je maakt tijdens de scheiding zijn dan ook super belangrijk. Hoe doe je recht aan elkaars behoefte in de afspraken zodat je beide goed verder kunt. Hoe maak je samen goede afspraken. Onderwerpen waar we graag aan tafel naar kijken.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Eigen woning / hypotheek

Wie gaat waar wonen? Wie neemt de woning over? Wat zijn mijn mogelijkheden? Er zijn diverse scenario’s denkbaar. Wat past bij jullie? 

Het is ongelooflijk belangrijk om ook straks beide een thuis te hebben. Voor jezelf en voor de kinderen. Wij kijken aan tafel wat jullie wensen daarbij zijn.

Een financieel adviseur zal jullie helpen als jullie vragen hebben over een hypotheek. Het is belangrijk dat deze financieel adviseur kennis heeft van de complexe situatie bij een scheiding. Hierdoor kunnen jullie optimaal gebruik maken van de mogelijkheden bij een scheiding. Er kan vaak meer dan verwacht. Ik verwijs jullie dan ook graag door zodat jullie optimaal geholpen worden.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen woning

Pensioen (65+)

Als de keuze wordt gemaakt om niet meer samen verder te gaan is het goed om te zorgen dat je ieder apart verder kan. In welke levensfase je ook zit. Wij kijken samen wat jullie af willen spreken en wat recht doet aan jullie relatie.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Alkmaar / Den Helder.
Dat is in Noord-Holland-Noord van Alkmaar tot Hoorn en richting Den Helder.
Alkmaar, Heiloo, Bergen, Sint Pancras, Heerhugowaard, Koedijk, Obdam, Hensbroek, Opmeer, Aartswoude, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Burgerbrug, Schagen, Kolhorn, Oudesluis, Middenmeer, Wieringerwerf, Den Oever, Hippolytushoef, Breezand, Callantsoog, Julianadorp, Den Helder, Texel, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Enkhuizen.

Mijn kantoren

  • Alkmaar: van der Kaaijstraat 64, 1815 VM
  • Alkmaar: Comeniusstraat 2A, 1817MS Alkmaar
  • Den Helder: Marsdiepstraat 621, 1784 AM Den Helder
  • Den Helder: Industrieweg 27, 1785 AG Den Helder
  • Schagen: Laan 21, 1741 EA Schagen
  • Heerhugowaard: Handelsstraat 6, 1704 AB Heerhugowaard
  • Bergen: Hallstein-Nes 5, 1862 AS Bergen

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken