Contact Afspraak maken

Je gaat scheiden. En nu?
Een scheiding is een heel ingrijpende gebeurtenis voor iedereen die er bij betrokken is. Niet voor niets wordt scheiding al decennialang gecategoriseerd als een van de meest stressvolle gebeurtenissen die een volwassene kan meemaken. Er verandert veel en er komen veel dingen onder druk te staan. 

Ik help jullie graag met de afronding van dit ingewikkelde proces en bij het leggen van de basis voor een nieuwe, positieve toekomst. Met mijn hulp kan de scheiding rustig, zorgvuldig en overzichtelijk worden afgerond. 

De impact van een scheiding

Het is heel normaal dat je je misschien zorgen maakt, verdrietig bent of dat je vragen hebt. Je vraagt je wellicht af hoeveel tijd je na de scheiding met je kind zal doorbrengen, welke impact de scheiding op je woon- en werksituatie heeft, en je maakt je wellicht zorgen wat dit voor je kind betekent. Dit geldt voor veel ouders die te maken krijgen met een scheiding. Je bent immers niet langer partners, maar je blijft wel samen ouders van de kinderen. Dit levert extra vragen en onzekerheden op: Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? En hoe communiceer je hierover met de andere ouder?

Mijn naam is Sandra

En ik weet dat een scheiding niet alleen zwaar is vanwege de praktische veranderingen, maar vooral ook door de wirwar aan vaak heftige emoties. Ik help je graag met beide. Als echte perfectionist heb ik van mijn eigen scheiding een hele studie gemaakt en die kennis deel ik graag met je. Zo weet ik uit ervaring hoe een scheiding voor kinderen die anders zijn (hoogbegaafd, hooggevoelig, AD(H)D, ASS) vaak nog gecompliceerder is en hoe je daar het beste mee omgaat. Mijn expertise ligt in (geweldloze) communicatie en onvoorwaardelijk ouderschap.

Ik kan jullie helpen met een overzichtelijk en persoonlijk plan om antwoorden te vinden op praktische vragen maar vooral ook bij kwesties over ouderschap en scheiding. Want de impact van een scheiding op kinderen is groot maar hoeft niet vanzelfsprekend negatieve gevolgen te hebben.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig het is om de juiste informatie te vinden als je gaat scheiden. Er flitsten na het besluit om te gaan scheiden talloze vragen door mijn hoofd, vragen waarvoor mijn ex-geliefde en ik samen goede oplossingen moesten bedenken.
We hadden baat bij een scheidingsbemiddelaar, die ons hielp met een ouderschapsplan en financiële afspraken. Ik zag hoeveel verschil het maakt om goede hulp te krijgen bij een scheiding. 

Die hulp die ik kreeg gun ik jullie ook. En als het nodig is, nog een tandje meer. Mijn scheidingsbemiddeling is bij uitstek geschikt voor ouders die een stabiele en veilige basis voor hun kinderen willen blijven.

Scheiden met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, AD(H)D of ASS

Ik kan jullie adviseren over hoe om te gaan met de scheiding als er extra zorg nodig is vanwege bijvoorbeeld hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, AD(H)D of ASS. Uit ervaring weet ik dat een scheiding dan vaak nog complexer is. De scheidingsbegeleiding vraagt om een andere aanpak als het moeilijk is om gedachten, gevoelens en emoties te begrijpen of signaleren, als gevoelens overweldigend zijn en als er hierdoor dwars gedrag ontstaat. Bij kinderen valt bij een scheiding de basis weg en juist deze kinderen hebben die zo hard nodig: vertrouwen, veiligheid, regelmaat, structuur en geborgenheid. Dit vraagt om een andere benadering bij het opstellen van een ouderschapsplan en een convenant. Hier help ik jullie graag bij.

Ouderschapsplan en convenant

Ik zorgt dat alle afspraken over de zorg voor de kinderen worden vastgelegd in een volledig en compleet ouderschapsplan, waar jullie nu maar ook in de toekomt op terug kunnen vallen. Ook maak ik voor jullie het scheidingsconvenant, het document waarin alle afspraken over de woning, pensioen, verzekeringen, vermogen, schulden en de belastingdienst netjes worden vastgelegd. Uiteraard verzorg ik ook de juridische afwikkeling van jullie scheiding en regel ik de inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Wat kost een scheiding?

Ik nodig jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan bij jullie thuis of bij mij op kantoor. We bespreken jullie situatie en ik leg uit wat ik hierin voor jullie kan betekenen. Na dit gesprek is helder wat er komt kijken bij de scheiding en weten jullie het vaste tarief op basis van jullie persoonlijke situatie. Mijn scheidingsbemiddeling is gratis als jullie elk een inkomen hebben dat niet hoger is dan € 23.000,-

Extra ondersteuning

Speciaal voor ouders bied ik ondersteuning aan bij het maken van een boekje dat kan helpen bij het vertellen aan de kinderen dat jullie gaan scheiden. Deze ondersteuning is een extra service en zit inbegrepen in mijn vaste tarief. Indien deze extra ondersteuning niet wenselijk is, hoeft dit natuurlijk niet.

Kennismakingsgesprek

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvende kennismaking via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Mijn kantoren

Almere: Ambt Dorknoperlaan 4, 1336 GA
Lelystad: Zaanstraat 6N, 8226 ND 
Emmeloord: Randweg 25, 8304 AS 

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Flevoland:
gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Tel:   06-81787644
Email:   sandra@zorgzaamscheiden.nl
Sandra Linthorst

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.