085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Een leven voor, tijdens en na de scheiding.
Er is een leven voor, tijdens en na de scheiding. Ik weet hoe heftig een scheiding kan zijn, de woede, het verdriet, de angst en onzekerheid. Terwijl jullie ook van elkaar hebben gehouden, samen lief en leed hebben gedeeld, misschien samen kinderen hebben gekregen.

Dit hele plaatje verdwijnt (ver) naar de achtergrond tijdens een scheiding. Begrijpelijk, want een tornado van emoties raast door jullie heen.

Frysk

De stim fan it bern hearre by jo skieding kin ek yn it Frysk.

In skieding is in emosjonele saak en alhielendal as der bern binne. Ûnwissens en fragen oer de takomst spylje in grutte rol. Wat bestjut it foar de bern? Wat dogge wy mei it hûs? Hoe moat it mei it sparjild en it pensjoen? Alles liket mei elkoar yn konflikt. It liket krekt oft’jimme foarinoar steane, wyls jimme it eins kreas âfhannelje wolle. 

Om dizze drege saken goed te besprekken is it wol sa rêstich, dat jo it petear oer de skieding yn it Frysk hâlde kinne. Dat kin oan myn tafel. Ien fan wêze earste fragen is dan ek: “Wat wol jo leaver prate Frysk of Nederlansk?”” Dan prate wy fierder yn de taal, dêr’jo it meast eigen mei binne.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Sonja Draijer

En ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Friesland.
Ik ben geboren in India, mijn eerste levensjaren bracht ik door in een kindertehuis. Geen hoopvolle start van mijn leven. Maar ik werd geadopteerd, toen ik 2 was, door mijn ouders. Zij zijn gescheiden toen ik op de havo zat.

Ondanks ik niet heel jong meer was heeft dit de nodige impact op mijn leven; mijn huwelijk was de eerste, en enige keer dat zij weer samen in één ruimte waren sinds de scheiding. Het is een leven van continue agenda’s afstemmen. Met verjaardagen van mijn kinderen, feestdagen en speciale gelegenheden. Dus toen ik 5 jaar geleden de kans kreeg om scheidingsbemiddelaar te worden, was de keus snel gemaakt. Dit is voor mij de manier om te helpen vechtscheidingen te voorkomen en bij te dragen in een goede nieuwe toekomst voor zowel jullie als de kinderen.

Ik weet welk leed een scheiding kan veroorzaken. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jullie zelf. De emoties kan ik niet wegnemen, maar door jullie te begeleiden, met jullie mee te denken, oog te hebben voor de verre toekomst en alle praktische zaken te regelen kan er heel veel (toekomstig) leed bespaard worden. En daarom sta ik klaar voor jullie.

Als je nú een vechtscheiding weet te voorkomen door de juiste hulp in te schakelen, die je in deze moeilijke tijd door dit proces kan begeleiden en je kan helpen om je leven na de scheiding vorm te geven. Dan hoeven jullie (en jullie kinderen!) niet de rest van jullie leven te worstelen met de gevolgen van de scheiding en dan is er weer hoop op een fijn leven.

Lees verder onder mijn video's

Sonja Draijer

Kinderstem tijdens de scheiding

In 2014 heb ik met mijn zusje ons kindertehuis in India voor het eerst weer bezocht. Ik ontmoette de vrouw die destijds mijn adoptie geregeld heeft en die nu nog altijd een nieuw (t)huis voor kinderen zoekt die dat niet hebben.

De start van mijn leven daar, en het feit dat ik zelf moeder ben van twee jongens, maakt dat ik in de scheidingen die ik begeleid speciaal aandacht heb voor de kinderen.

Geef de kinderen een kans gehoord te worden

Het zijn soms de ‘kleine’ dingen, die we als volwassenen helemaal niet zo zien of ervaren, die de nieuwe situatie voor een kind moeilijk of niet leuk maken. Bijvoorbeeld als ze na de scheiding in het ene (t)huis geen eigen slaapkamer hebben, maar op een stretcher op zolder naast de wasmachine slapen. Of als ze in hun nieuwe samengestelde gezin op de bank moeten eten omdat er niet voldoende stoelen aan tafel staan voor het complete gezin.

Vanuit mijn rol als kindercoach en als stiefgezinnen coach help ik de kinderen om hier woorden aan te geven zodat jullie als ouders een nieuw warm thuis voor iedereen kunnen creëren.

Tijdens het scheidingstraject is er ruimte voor een kind-gesprek. Hierdoor krijgen de kinderen een kans om gehoord te worden.

Het kind-gesprek is bij mij niet echt een gesprek. Het is een spel, waarbij de kinderen niet veel hoeven te praten, maar vooral lekker bezig zijn. Ik observeer hoe ze het spel spelen en kijk samen met hen naar het resultaat. Het resultaat bespreek ik met jullie aan tafel en kan jullie helpen bij het maken van het ouderschapsplan.

Lees meer over Scheiden met kinderen

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Hieronder heb ik een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Video

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik help jullie graag.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Aandacht voor kinderen met ADHD / ADD / Autisme / PDD-NOS / PTSS / Hoog gevoeligheid, Hoogbegaafdheid

Ieder kind heeft baat bij rust, regelmaat en structuur, maar voor kinderen met ADHD/ADD/Autisme/PDD-NOS/PTSS/Hoog gevoeligheid, Hoogbegaafdheid is dit extra belangrijk. Een scheiding zorgt ervoor dat hun wereld op de kop gaat en kan voor veel onrust zorgen. Tijdens onze gesprekken is er dan ook extra aandacht voor de behoefte van deze kinderen en maken we een passend ouderschapsplan, waarbij we rekening houden met jullie gezinssituatie.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme/ADHD

Eigen bedrijf/ondernemer/ZZP-er

Als je ondernemer bent, kan een scheiding nog complexer zijn. Welke afspraken zijn er vastgelegd over de onderneming, bijvoorbeeld in de huwelijkse voorwaarden, hoe wordt de waarde van de onderneming bepaald, met welk inkomen uit de onderneming wordt gerekend voor kinderalimentatie en/of partneralimentatie, hoe wordt een en ander verdeeld en hoe regel je dat financieel, welke fiscale consequenties zijn er van de diverse mogelijkheden.

Als scheidingsbemiddelaar heb ik ervaring in deze materie en kan jullie helpen inzicht en overzicht te krijgen in de mogelijkheden en gevolgen, zodat jullie goede keuzes kunnen maken voor zowel de ondernemer als de ex-partner.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Eigen woning/hypotheek

Een van de grote zorgen die mensen vaak hebben tijdens de scheiding is’ waar ga ik wonen’?  Moet de gezamenlijke woning worden verkocht? Kan een van ons er blijven wonen, want het is zo’n fijne plek voor de kinderen. En waar moet de ander dan wonen?

Wij werken samen met financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in echtscheiding. Deze geeft al aan het begin van het traject duidelijkheid over de woonmogelijkheden voor jullie beiden. En dat geeft rust, wat weer ruimte geeft om de overige afspraken maken.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Pensioen

Tijdens jullie huwelijk hebben jullie waarschijnlijk pensioen opgebouwd. Nu jullie gaan scheiden moeten ook hier afspraken over gemaakt worden. Ik vertel jullie welke mogelijkheden er zijn ten aanzien van het verdelen van het pensioen en nabestaandenpensioen en vertel wat de gevolgen zijn van de diverse opties. Zodat jullie goed geïnformeerd een keuze kunnen.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we jullie situatie, hoe het traject bij Zorgzaam Scheiden er uitziet en beantwoord ik al jullie eerste vragen. Ook geef ik aan wat de kosten zijn. We werken met vaste pakketprijzen zodat je weet waar je aan toe bent en wat je daarvoor krijgt.

Na dit gesprek weet je wat de kosten zijn, welke stappen we in het vervolgtraject gaan zetten en wat daar voor nodig is. De afspraak kan bij mij op kantoor plaatsvinden of bij jullie thuis.

Wil je een afspraak maken?
Dat kan door contact op te nemen via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Neem contact op

Scheidingsbemiddelaar West-Friesland
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Uit elkaar, en nu? Een vraag die ik vaak krijg is: Hoe gaan we alles zo goed mogelijk regelen voor de kinderen? Er moeten natuurlijk afspraken gemaakt worden over de omgangsregeling en over hoe de...
lees verder
“Het is een chaos in m’n hoofd. Hoe gaan we het na de scheiding allemaal doen zodat onze kinderen er zo min mogelijk onder lijden?” Zegt een bezorgde moeder als zij en haar...
lees verder

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio (west) Friesland: Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Harlingen, Heerenveen, het Bildt, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Littenseradiel, Menameradiel, Schiermonnikoog, Smallingerland, Sneek, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland.

Ook ben ik werkzaam in Oost-Friesland:
Achtkarspelen, De Wolden, Eemsmond, Grootegast, Kollumerland en Nieuwkruisland, Leek, Marum, Meppel, Noordenveld, Opsterland, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Weststellingwerf, Zuidhorn.

Mijn kantoren

  • Dokkum: Hendoweg 3, 9101 PC
  • Drachten: Morra 2, 9204 KH
  • Heerenveen: Dalhuysenstraat 37, 8448 EW
  • Leek: Hoge Traan 22, 9351 VV
  • Lemmer: Industrieweg 1, 8531 PA
  • Leeuwarden: B360, Polluxweg 20, 8938 AZ
  • Sneek: Zwarteweg 4, 8603 AA

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken