085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

De kracht van bemiddeling.
Tijdens mijn rechtenstudie inspireerde professor Hoefnagels mij met zijn kennis over de huwelijkswet en zijn verhalen rondom echtscheiding. Hij vertelde over de drama’s van een echtscheiding, waarbij twee advocaten elkaar bestrijden in het belang van de eigen cliënt, ten koste van de relatie. Hij sprak over mediation, waarbij in plaats van conflict, samenwerking centraal staat.

Samen in gesprek blijven is cruciaal voor een goede toekomst. Als MFN-scheidingsbemiddelaar in de regio Tilburg e.o. breng ik mensen in beweging om samen goed uit een scheiding te komen.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Swaas van Heck

Mijn oudste zoon is inmiddels de deur uit en samen met mijn jongste woon ik in Ulvenhout. Door mijn brede achtergrond en ervaring op diverse vakgebieden kan ik dit alles nu combineren en toepassen in het vak als scheidingsbemiddelaar.

Ik vind het heel fijn om mensen weer in hun kracht te zetten en om breed bezig te kunnen zijn met emoties, met juridische zaken, met financiële onderwerpen en het ondersteunen van het scheidingsproces.

Lees verder onder mijn video's

Swaas van Heck

"Samen Scheiden"

Bij een scheiding komt echt veel kijken, zakelijk én emotioneel. Het zorgt voor veel lastige vragen, die zonder hulp moeilijk te beantwoorden zijn.

Nu jullie belang in het behoud van de relatie veranderd is, lijkt de opgave om tot een oplossing te komen soms onmogelijk. En precies daar is de rol van Zorgzaam Scheiden: om dat belang helder op tafel te krijgen.
Ik begeleid jullie tijdens het scheidingstraject in jullie gesprekken en het maken van heldere afspraken. Waarbij respect voor elkaar en het creëren van duidelijkheid en rust voorop staan.

Het doel? Een goede nieuwe start voor jullie (en jullie kinderen), waarbij het goede uit jullie gezamenlijke verleden een mooie herinnering wordt.

Scheiden met Autisme, AD(H)D, PDD-NOS, PTSS en hoog gevoeligheid

Scheidingsbemiddeling gaat om het vinden van elkaar, bij het uit elkaar gaan als partners. Het overhouden van een gezonde basis is immers van belang voor de kinderen, als die in het spel zijn. En die staan voor mij op nummer één.

Mijn beide kinderen zijn hoogbegaafd. Kinderen met autisme en hoogbegaafde kinderen vertonen veel overeenkomsten. Door mijn eigen scheiding weet ik dat het begeleiden van deze kinderen bij een scheiding een andere aanpak vraagt. Zo beperken jullie de negatieve gevolgen van de scheidingsstress, zoals overprikkeling, woede-uitbarstingen en angstklachten zoveel mogelijk.

Lees meer over:
Scheiden en Autisme / ADHD

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Kinderen staan bovenaan

Vaak zeggen ouders in een kennismakingsgesprek dat de kinderen bovenaan staan. Toch zie ik dat de kinderen bij het bespreken van de scheiding soms uit het oog worden verloren.

Ik ben onpartijdig, maar zal dan de belangen van de kinderen bovenaan zetten. Daarom vind ik het fijn als ik ook met de kinderen een gesprek kan aangaan. Het is immers goed om helder te krijgen waar jullie kind mee zit en welke vragen er leven bij hem of haar. Het lukt ook niet altijd om dat als ouder boven tafel te krijgen.

Zo zorg ik ervoor dat jullie de gedachten en behoeften van de kinderen kunnen meenemen in het ouderschapsplan. Is er meer zorg nodig voor jullie kind, dan zorg ik ervoor dat er contact wordt opgenomen met jullie door een kindercoach.

Lees meer over:
Scheiden met kinderen 

Eigen onderneming of ZZP’er

Is er sprake van een eigen onderneming heeft dan komt er iets meer bij kijken bij de scheiding.

Wat gaat er gebeuren met de onderneming na de scheiding? Denk ook aan de waarde van een bedrijf. Moet deze verdeeld worden? En met welk inkomen moet er gerekend worden voor bijvoorbeeld een alimentatieberekening?

Samen met jullie boekhouder of accountant creëren we een overzicht van de zakelijke, financiële kant. Het doel hiervan is jullie een helder en duidelijk overzicht te bieden zodat jullie met een gerust hart een keuze kunnen maken die bij jullie past.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Ik help jullie graag

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Wat kan er met de woning

De door jullie gemaakte afspraken in een getekend scheidingsconvenant over de verdeling van vermogen, schulden en partneralimentatie, zijn voor banken en hypotheekadviseurs vaak nodig voordat zij duidelijkheid kunnen geven over de woning.

Maar mogelijk willen jullie de afspraken die jullie maken juist graag afstemmen op de woonmogelijkheden en hebben jullie dan ook eerder behoefte aan financiële duidelijkheid. Ook is de nieuwe woonsituatie vaak cruciaal voor het maken van afspraken over de kinderen.

Daarom voorziet een financieel adviseur waar ik mee samenwerk jullie direct in het begin van het scheidingstraject al van advies op basis van jullie behoefte en wensen.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Op latere leeftijd scheiden

Als je het grootste deel van je leven samen hebt doorgebracht dan is het extra pijnlijk als het toch niet meer werkt en je besluit te gaan scheiden.

Bij scheiden op latere leeftijd komen andere uitdagingen bij kijken dan als je jonger bent. Vaak is er meer vermogen opgebouwd, er is een koophuis, etc. Het pensioen is al dichterbij of jullie zijn al met pensioen of een van beide is met pensioen.

Al met al is er op financieel vlak veel te regelen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de impact op jullie kinderen, ook al zijn ze ouder. Aan verjaardagen, speciale gebeurtenissen, maar denk ook aan eventuele kleinkinderen. Ik vind het belangrijk om ook hierbij stil te staan.

Lees meer over:
Scheiden op latere leeftijd

Nazorg

Gescheiden stellen zoeken soms nog hulp bij het opstarten in de nieuwe situatie. De bemiddeling heeft de onderlinge communicatie vaak al verbeterd, en sommige klanten vinden het fijn als je er na de scheiding ook nog even voor hen bent.

Soms helpt een extra stukje begeleiding hen door de zware periode heen. Daar zet ik me graag voor in, zodat ouders echt als “ouders op afstand” verder kunnen en er minder spanning in hun contact komt. Juist de kinderen worden hierdoor geholpen, als zij merken dat hun ouders weer “normaal” kunnen doen met elkaar. Ook voor kinderen kan Zorgzaam Scheiden nazorg bieden i.s.m. IQ Coaches.

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we jullie situatie, hoe het traject bij Zorgzaam Scheiden er uitziet en beantwoord ik al jullie eerste vragen. Ook geef ik aan wat de kosten zijn. We werken met vaste pakketprijzen zodat je weet waar je aan toe bent en wat je daarvoor krijgt.

Na dit gesprek weet je wat de kosten zijn, welke stappen we in het vervolgtraject gaan zetten en wat daar voor nodig is. De afspraak kan bij mij op kantoor plaatsvinden of bij jullie thuis.

Wil je een afspraak maken?
Dat kan door contact op te nemen via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Neem contact op

Scheidingsbemiddelaar Tilburg
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"
Bekijk mijn kantoren en regio

Mijn artikelen

Stel je voor: jullie zijn straks gescheiden en je kind geeft op een dag aan dat hij of zij liever bij de andere ouder wil wonen. Voor de meeste ouders is dat schrikken. Mijn kind wil bij de...
lees verder

Ontvangstlocaties

De meeste mensen vinden het prettig als de scheidingsbemiddeling thuis plaatsvindt, in de discretie van de eigen vertrouwde omgeving. Soms voelt dat niet fijn, bijvoorbeeld als een van jullie al een tijd niet in de echtelijke woning is geweest en het lastig vindt om daar te zijn. In dat geval kunnen jullie terecht op een van de volgende ontvangstlocaties:

Kantoren

  • Spoorlaan 334, 5038 CC Tilburg (centrum)
  • Ellen Pankhurststraat 1A, 5032 MD Tilburg (A58)
  • Lage Ham 190, 5102 AE Dongen (Bedrijvenpark Entrop) 
  • Eerste Zeine 41, 5144AJ Waalwijk
  • Dorpstraat 121, 4851 CL Ulvenhout

Mijn werkgebied

Ik ben werkzaam in de regio Tilburg en Raamsdonkveer:
Tilburg, Berkel Enschot, Heukelom, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Ulvenhout, Biezenmortel, Haaren, Hilvarenbeek, Biest-Houtakker, Esbeek, Diessen, Haghorst, Oost, West en Middelbeers, Lage Mierde, Hooge Mierde, Hulsel, Dongen, ’s Gravenmoer, Baarle-Nassau, Castelre, Rijen, Molenschot, Hulten, Gilze, Alphen, Riel, Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, de Moer, Werkendam, Aalburg, Woudrichem, Drimmelen, Geertruidenberg, Waalwijk.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken