Contact Afspraak maken

Jullie gaan scheiden, en nu?
Aan het besluit om te gaan scheiden zijn al veel emoties voorafgegaan. De toekomstverwachtingen zijn veranderd en er moet een nieuw toekomstperspectief worden ontwikkeld.
Naast de emoties, zorgt het voor vele vragen. Hoe de zorg voor de kinderen te regelen?
Wat moet er gebeuren rondom huisvesting en alimentatie? Hoe ziet het financiële plaatje er na de scheiding uit?

Mijn naam is Thérèse

Als scheidingsbemiddelaar ben ik werkzaam in de regio Leiden, Alphen aan de Rijn, Boskoop en Gouda.
Als gescheiden moeder van 2 meiden weet ik hoe belangrijk het is voor de kinderen om elkaar als ouder te blijven respecteren en goede haalbare afspraken met elkaar te maken.
Het mooiste compliment wat je kunt krijgen van je kinderen is dat de scheiding emotioneel was maar dat ze wel trots op je zijn hoe je als ouders er samen voor hun bent.

Het belang van het kind staat voorop

Als gedragsdeskundige voor verschillende zorginstellingen, heb ik gezien wat een scheiding voor problematiek bij kinderen teweeg kan brengen. Het kan ook anders.
Ik kan jullie helpen met handvatten om de zorg- en contactregeling met de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Extra aandacht als het gaat om persoonlijke problematiek bij kinderen 

Kinderen met ADHD, ADD en ASS  hebben mijn bijzondere belangstelling gezien mijn expertise als gedragsdeskundige. Structuur en duidelijkheid in de scheiding maakt het voor hen dragelijker. Graag bied ik jullie hierin ondersteuning.

Scheidingen waarin bijzondere rolpatronen tussen ouders bestaan

Cultuurverschillen, verschil in opleidingsniveau en persoonlijkheidsproblematiek maken de communicatie tussen partners (met of zonder kinderen) vaak zeer lastig. 
Ook heb ik expertise als relatietherapeut en heb ik ervaren dat deze aspecten juist bij een scheiding om extra zorg en aandacht vragen. Onpartijdig de belangen behartigen van beide partijen staan voor mij hierbij bovenaan. 

Een nieuw toekomstperspectief, de invulling

Als partners ga je uit elkaar, als ouders blijf je altijd verbonden.
Om de zorg voor de kinderen goed te regelen is het van belang om tot een rechtvaardig ouderschapsplan te komen met, indien mogelijk, ook afspraken over onderwerpen die in de toekomst gaan spelen. Denk hierbij aan onderwerpen als: 
Hoe om te gaan met de nieuwe partner; vakanties met de nieuwe partner; positie van de nieuwe partner ten opzichte van de kinderen.

Om in de toekomst discussie te voorkomen is het belangrijk hierbij stil te staan en er afspraken over te maken. Natuurlijk is het mogelijk dat er onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden die toch leiden tot discussie. Ik zal ook na het scheidingstraject bereikbaar zijn voor jullie en jullie helpen.

Praktische zaken

Uiteraard zullen de financiële en juridische zaken moeten worden geregeld. Hierin kan ik jullie stap voor stap begeleiden om tot afspraken te komen die vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ik beantwoord graag jullie vragen en informeer jullie over het scheidingsproces. Hiervoor plan ik dan met jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Zorgzaam Scheiden werkt met vaste tarieven, zo zijn er geen verrassingen achteraf. 
Ook voor vragen kunnen jullie contact opnemen via het invullen van het contactformulier, email of telefoon.

Mijn kantoren

Alphen aan den Rijn - Crown Business Center: Leidse Schouw 2, 2408 AE
Bodegraven - Crown Business Center: Tolnasingel 1, 2811 NS
Leiden - Crown Business Center Key-Point: Schipholweg 103, 2316 XC

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Leiden, Leidendorp, Oestgeest, Hoogmade, Warmond, Oude Ade, Zoeterwoude, Hazerswoude dorp, Hazerswoude rijndijk, Koudekerk a/d Rijn, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Nieuwebrug, Aarlanderveen, Ter Aar, Zwammerdam, Waddinxveen, Boskoop, Gouda en Reeuwijk.

Tel:   06-22 52 86 01
Email:   therese@zorgzaamscheiden.nl
MfN Registermediator
Thérèse de Leeuw

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.