085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Jullie gaan scheiden, en nu?
Scheiden is nooit leuk, zelfs niet als jij diegene bent die de knoop heeft doorgehakt. Het is veelal een moeilijke, zware periode in jullie leven. Emoties springen alle kanten op en het kost vaak enorm veel energie. Er komt van alles op jullie af, dingen waar je niks of weinig van af weet, maar die je wel zo goed mogelijk wilt regelen. Zijn er kinderen in het spel? Of misschien een eigen bedrijf? Dan kan dat de complexiteit nog eens veel groter maken.

Ongetwijfeld ontstaan er allemaal vragen over hoe jullie nu het beste verder kunnen gaan, welke stappen er nodig- en mogelijk zijn om alles zo goed mogelijk te regelen. Samen nemen we alle opties door en bekijken wat voor jullie beide de beste mogelijkheden zijn. Natuurlijk hebben we aandacht voor jullie eigen belangen, maar daarnaast staan we zeker ook stil bij de belangen van de kinderen.

Mediation wordt meestal pas ingezet als mensen er samen niet meer uit lijken te komen. Als jullie mediator creëer ik rust en een open, ontspannen sfeer waarin alles weer besproken kan worden. Zelfs dingen die voor de mediation onmogelijk leken. Hierbij reik ik de juiste 'handvaten' aan waarmee jullie samen tot voor jullie én voor jullie kinderen zo optimaal mogelijke beslissingen kunnen komen. Wanneer alles goed geregeld is, kunnen jullie daarna vol vertrouwen met een nieuw leven beginnen.

Neem direct contact op
Of lees hieronder verder over mij.

Mijn naam is Timo

Ik ben MfN Registermediator en Scheidingsbemiddelaar bij Zorgzaam Scheiden, regio Utrecht. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met muziek of met lekker eten. Gewoon in de keuken of helemaal lekker; op de barbecue-smoker. Daarnaast ben ik graag met mijn gezin en onze hond in de natuur te vinden. Er op uit met de rugzak of in de kano en dan het allerliefst in bergachtige gebieden.

Van nature ben ik iemand die graag helpt, iemand die goed kan luisteren en waar andere mensen makkelijk mee praten. Deze talenten kan ik in mijn werk als mediator dan ook goed inzetten. Rust, begrip en duidelijkheid zijn dingen die van essentieel belang zijn aan de mediation tafel en dat is wat ik jullie kan bieden.

Timo de Zwart

Waar ik jullie mee kan helpen

Als jullie scheidingsbemiddelaar creëer ik rust en ruimte waarin jullie je op je gemak en gehoord voelen. Ik neem jullie mee door de mogelijkheden en zorg dat ieder van jullie afgewogen- en voldoende geïnformeerde beslissingen kan nemen. Zodat er uiteindelijk duidelijke afspraken worden gemaakt waar jullie je beide in kunnen vinden. Aan de hand van jullie inbreng maak ik het scheidingsproces overzichtelijk en ik help jullie bij iedere stap die gemaakt moet worden.

Ik zal alle praktische, financiële en juridische zaken uitvoerig met jullie doornemen. Wanneer jullie kinderen hebben help ik jullie tevens met het opstellen van een passend ouderschapsplan. Wanneer alle vraagstukken omtrent de scheiding goed zijn doorgenomen leggen we alles vast in een toekomstbestendig scheidingsconvenant.

Lees alles over Het Scheidingstraject

Videoboodschap voor jullie kind

Ik vind de kinderstem belangrijk. Indien jullie willen, zal ik ook met jullie kind praten. Ik heb een videoboodschap voor jullie kind opgenomen. Indien jullie willen, kunnen jullie die laten zien.

Video

Scheiden en kinderen

Wanneer er kinderen betrokken zijn in het scheidingstraject weegt het belang van goede afspraken nog zwaarder. Je bent straks geen man en vrouw meer, maar zeker nog wel vader en moeder. Een echtscheiding vraagt een hoop aanpassingsvermogen van jullie kind(eren). Hun hele zekerheid valt weg.

Vragen over alledaagse dingen zoals; Waar ga ik wonen? Wat gebeurt er met mijn huisdier? Waar vier ik mijn verjaardag? Dit zijn dingen die voor jullie kind erg belangrijk zijn. Dus hoe beter jullie alles geregeld hebben, des te meer rust de kinderen zullen ervaren in deze moeilijke periode.

Met het kind in gesprek

Als jullie dat wensen kan ik met jullie kind(eren) in gesprek om wellicht deze onzekerheid een stukje weg te nemen. In alle commotie rondom een scheiding wordt het vaak vergeten om kinderen te vragen wat ze willen. Natuurlijk is dit leeftijdsafhankelijk, maar voor bijna iedere leeftijdsfase is er een manier om met de scheiding om te gaan en ik kan daarbij helpen.

Het is bijzonder om te zien wat structuur, rust en plezier met kinderen doet. Vanuit die gedachte zal ik jullie begeleiden in het opstellen van een ouderschapsplan wat volledig aansluit bij jullie wensen én die van jullie kind(eren).

Lees meer over:
Scheiden met kinderen

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Aandacht voor kinderen met autisme, ADHD, ADD, PTSS, PDD-NOS, HSP

Heeft één van jullie kinderen autisme, ADHD, ADD, PTSS, PDD-NOS of is er een hoog sensitief kind in het gezin aanwezig, dan heeft hij of zij vaak een andere benadering nodig. Juist dan is rust, regelmaat en structuur belangrijk. Bij een scheiding vallen deze zaken weg en kan dit bij uw kind voor veel onrust zorgen. Tijdens onze gesprekken kijken we naar wat jullie kind nodig heeft en proberen we alles zo in te richten zodat jullie aan de behoeften van jullie kind kunnen blijven voldoen.

Lees meer over:
Scheiden en autisme / ADHD

Een eigen woning

Een scheiding heeft ook grote gevolgen voor jullie woonruimte. Van één naar twee huizen heeft niet alleen praktisch, maar zeker ook financieel een grote impact en al helemaal als jullie samen een koopwoning hebben. Blijft er één van jullie in de woning wonen, dan zal bekeken moeten worden wat de mogelijkheden zijn en wat hiervoor allemaal nodig is. Of moet de woning worden verkocht? Kan er een nieuw huis worden gekocht? En kan dat al voordat de scheiding is voltrokken? Waar moet je dan op letten? Dit zijn allemaal punten die ik met jullie door zal nemen.

Het is vooral belangrijk dat jullie alle gevolgen overzien voordat er een beslissing wordt genomen. Daarom werken wij samen met financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in echtscheidingssituaties. Zij weten de juiste wegen te bewandelen bij de banken en denken mee in het vinden van de juiste oplossing voor jullie beiden.

Lees meer over:
Scheiden met koophuis

Scheiden en een onderneming

Een scheiding kan meer complex worden wanneer er sprake is van een eigen onderneming. Er spelen dan nog veel meer dingen mee waar afspraken over gemaakt moeten worden. Veel mensen zijn bang dat ze hun onderneming kwijt zullen raken. Omdat ze bijvoorbeeld de ander uit moeten kopen en dit misschien niet mogelijk is. Er zijn echter nog veel andere mogelijkheden die ik graag allemaal met jullie door zal nemen. Dit zal duidelijkheid scheppen en ervoor zorgen dat jullie samen keuzes kunnen maken waar jullie beide achter staan.

Lees meer over:
Scheiden en een eigen bedrijf

Pensioen 

Dit is een onderwerp waar veel mensen zich zorgen over maken wanneer ze gaan scheiden. Vaak omdat men zelf niet goed weet hoe ze daar nu precies mee om moeten gaan. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. De wet schrijft voor dat men moet met elkaar verevenen indien zij niet tot andere afspraken komen. Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. In de mediation zullen we deze allemaal uitvoering bespreken.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Ik beantwoord graag je vragen en help je op weg.

Kennismakingsgesprek

Graag nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie en kunnen jullie vragen stellen.

Verder zal ik uitleggen wat ik allemaal voor jullie kan betekenen, hoe ik werk en wat de kosten voor de scheidingsbemiddeling zijn. Dit tarief is afhankelijk van jullie situatie. Bij Zorgzaam Scheiden hanteren we een vast tarief ongeacht het aantal gesprekken dat nodig is, dit betekent: Geen extra kosten of verrassingen achteraf. Jullie weten dus meteen waar jullie aan toe zijn.

Neem contact op

Scheidingsbemiddelaar Utrecht
"Hoor jij de kinderstem tijdens jullie scheiding?"

Werkzaam in

Ik ben werkzaam in de regio Utrecht:
Utrecht, Oud Zuilen, Maarssen, Maarssenbroek, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Breukeleveen, Nieuwer Ter Aa, Oukoop, Kockengen, Portengen, Portengensebrug, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Vreeland.

Mijn gesprekslocaties

Uit de praktijk blijkt dat gesprekken over de scheiding beter verlopen wanneer deze op een neutrale locatie gevoerd worden. Vandaar dat de gesprekken bij voorkeur plaatsvinden op één van onze gesprekslocaties.

  • Weg der Verenigde Naties 1, 3527KT Utrecht
  • Utrecht Oorsprongpark, Oorsprongpark 7, 3581 ET Utrecht
  • Het Coachhuis, Communicatieweg 9-3, 3641 SG Mijdrecht
  • Het Coachhuis, Kerkstraat 12, 1191 JB Ouderkerk

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken