Contact Afspraak maken

Scheidingsbemiddeling en Mediation

Als je hebt besloten om de relatie te beëindigen, dan heb je samen veelal eerst een lastig gesprek te voeren. Vervolgens begint de zoektocht naar de persoon of organisatie die jullie met de scheiding gaat helpen. Dat is vaak ook een uitdaging, want door het ruime aanbod qua scheiding mediators word je er vaak geen wijs meer uit.

Belangrijk is dat jullie bij iemand aan tafel zitten waar je vertrouwen in hebt en die kennis van zaken heeft. Om die reden bieden we een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, want alleen op die manier kan worden ondervonden of jullie bij de juiste persoon aan tafel zitten.

Scheidingsbemiddeling

Wanneer jullie kiezen voor scheidingsbemiddeling bij Zorgzaam Scheiden, krijgen jullie te maken met een scheidingsbemiddelaar en tevens mediator, die enerzijds goed luistert naar jullie behoefte en anderzijds actief meedenkt en mogelijke oplossingen met jullie bespreekt. De scheidingsbemiddelaar houdt het tempo erin, zonder iets te overhaasten. Hij of zij neemt jullie mee langs alle belangrijke onderwerpen bij een scheiding, zoals de verzorging van de kinderen, alimentatie, woning, hypotheek, inboedel, pensioen, spaargeld, schulden, besteedbaar inkomen na de scheiding, etc. Pas wanneer jullie het overal over eens zijn geworden, tekenen jullie het convenant (en eventueel het ouderschapsplan). Vervolgens verzorgt de scheidingsbemiddelaar het juridische traject bij de rechtbank en de gemeente. Nadat al die stappen zijn genomen, zijn jullie officieel gescheiden.

Mediation

Iedere scheiding brengt emoties met zich mee. Hierdoor is het soms lastig om elkaar goed te begrijpen en begrip voor elkaars standpunt op te brengen. Soms lijkt het wel of beiden een andere taal spreken. De mediationvaardigheden van de scheidingsbemiddelaar helpen jullie om hier doorheen te komen. Jullie blijven daardoor in gesprek en op koers richting het eindpunt. De scheidingsbemiddelaar is neutraal, onpartijdig en is verantwoordelijk voor het brengen van balans in de afspraken die jullie gaan maken. Zo kunnen jullie de relatie met respect naar elkaar afsluiten en je beiden richten op een nieuwe toekomst. 

Scheidingsbemiddelaars van Zorgzaam Scheiden

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.