Contact Afspraak maken

Eigen woning bij scheiding

Je gaat scheiden en er moet veel geregeld worden. Eén van de eerste vragen is dan ook wat de mogelijkheden zijn inzake de woning. Kan de woning overgenomen worden door één van jullie? Moet hij verkocht worden? Of is het misschien mogelijk dat één van jullie in de woning blijft wonen met de kinderen, zonder dat je de woning overneemt?

Kortom; jullie hebben hier duidelijkheid over nodig om concrete afspraken te kunnen maken. Veelal geven banken en hypotheekadviseurs aan dat zij eerst een getekend convenant willen zien, voordat zij die duidelijkheid kunnen geven. Zij hebben de vastgelegde afspraken over verdeling van vermogen en schulden en eventuele partneralimentatie nodig, voordat er duidelijkheid gegeven kan worden.

Duidelijkheid over de mogelijkheden

Een dilemma. Jullie willen natuurlijk duidelijkheid over de mogelijkheden, maar deze krijgen jullie pas na het tekenen van een convenant. Terwijl jullie juist de mogelijkheden willen weten, om tot goede afspraken te komen. 

Als je vooraf weet wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de woning, dan kunnen jullie de afspraken in het convenant hier juist op afstemmen. Dat betekent niet dat alles moet wijken voor de woonoplossing, maar je kunt het dan wel meenemen in de afwegingen. Het zou toch zonde zijn als jullie na het indienen van het convenant bij de rechtbank, hadden gehoord dat als jullie het anders op papier hadden gezet, één van jullie wel de woning had kunnen overnemen. Met onze aanpak verhogen wij de kans dat jullie wens uitgevoerd kan worden.

Met Zorgzaam Scheiden werken we in heel Nederland samen met financieel-/hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in woonoplossingen bij scheiding. Op die manier kunnen jullie tijdens de scheiding al de gewenste duidelijkheid krijgen. Zo kunnen jullie samen ervoor zorgen dat jullie beiden krijgen wat jullie willen inzake de woonruimte. 

De financieel-/hypotheekadviseurs geven jullie na het kennismakingsgesprek al vrijblijvend informatie over de mogelijkheden in jullie situatie. 

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.