"Financiën tijdens scheiding"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Financiële gevolgen scheiding

De financiële gevolgen van een scheiding worden nogal eens onderschat. Vaak lijkt het niet al te ingewikkeld. Eenmaal in gesprek komt er meer bij kijken dan je had gedacht.

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding goed te regelen en soepel te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden al je vragen en helpen je op weg.

Gezonde financiële toekomst

Zorgzaam Scheiden ondersteunt je met financieel advies bij scheiding. Wat verandert er in jouw situatie? En welke afspraken moet je maken om te zorgen dat jij en je ex-partner allebei een gezonde financiële toekomst tegemoet gaan?

Financiële gevolgen scheiding; aandachtspunten

Je financiële situatie is heel bepalend voor je leven, nu en in de toekomst. Dus die wil je goed regelen. Je scheidingsbemiddelaar besteedt daarom uitgebreid aandacht aan alle zaken die er voor jou veranderen op financieel gebied na de scheiding:

Leestip
Fiscale gevolgen van een scheiding

Meest gestelde vragen over financieel scheiden

De meest gestelde over de financiële gevolgen van scheiding gaan over de eigen woning, partneralimentatie, kinderalimentatie en het eigen bedrijf.

Uiteraard wil je ook zo snel mogelijk weten wat je elke maand overhoudt voor je vaste lasten, dagelijkse boodschappen en de leuke dingen in het leven.

Een financieel advies is standaard opgenomen in ons scheidingstraject. Zo heb je snel zicht op je financiële situatie na de scheiding.

 Lees alles over het scheidingstraject

Of ga naar:

Scheiding aanvragen. Wat komt er bij kijken?

Overweeg je uit elkaar te gaan? Dan spelen er vaak veel vragen, zoals hoe je een scheiding kunt aanvragen, wat je moet regelen of welke kosten dit met zich meebrengt.

Heb je vragen over het aanvragen van een scheiding?

Lees alles over scheiding aanvragen

Financieel scheiden: gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden

Bij een scheiding worden al jullie bezittingen en inkomsten verdeeld. Hoe zaken worden verdeeld, hangt af van de situatie: zijn jullie getrouwd of hebben jullie een geregistreerd partnerschap in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Verdeling van opgebouwd pensioen

De meeste stellen denken niet direct aan het verdelen van het opgebouwde pensioen wanneer ze gaan scheiden. Wettelijk is vastgelegd dat je hierover samen afspraken moet maken. Je scheidingsbemiddelaar adviseert je graag over de mogelijkheden.

Financieel advies bij scheiding

  • Snel duidelijkheid over de bestaande financiële situatie
  • Goed financieel advies over de beste oplossingen voor beide partijen
  • Afspraken over alle financiële zaken waar jullie allebei achter staan
  • Eerlijke verdeling van inkomsten en vermogen
  • Voorkomt conflicten over financiële zaken in de toekomst

Vind een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Eerst financiële duidelijkheid, dan afspraken

Veel cliënten vragen om financieel advies bij de scheiding. Om goede afspraken te kunnen maken en te voorkomen dat er zaken over het hoofd worden gezien. Een passend financieel advies bij scheiding begint met financiële duidelijkheid.

Zodra jullie financiële situatie helder is, denken wij mee over mogelijkheden en komen we samen tot passende afspraken, voor alle betrokken partijen.

Leestip
Scheiden en schulden

Financiële gevolgen scheiding 55+

Het besluit om te scheiden op latere leeftijd neem je niet zomaar. Deze beslissing heeft vaak extra veel impact. Emotioneel en financieel heeft het grote gevolgen.

Een gesprek met een financieel adviseur is daarom een vast onderdeel in ons echtscheidingstraject en geeft snel de gewenste duidelijkheid.

Lees meer over het scheidingstraject

Financiële gevolgen scheiding | Zorgzaam Scheiden
"Onze scheidingsbemiddelaar dacht goed mee over alle financiële zaken"

Enkele van onze bemiddelaars

Altijd een bemiddelaar bij jou in de buurt:

Financiën tijdens scheiding

Vaak verandert je financiële situatie al tijdens de scheiding. Bijvoorbeeld omdat een van jullie al ergens anders woont, al dan niet samen met de kinderen. We kijken desgewenst met je mee naar je financiën tijdens de scheiding.

Financieel scheiden met schulden

Zijn er schulden of is de waarde van de eigen woning lager dan de hypotheekschuld? Dan moeten ook deze schulden worden verdeeld. Wij denken met je mee over de meest gunstige manier om financieel te scheiden met schulden.

Uiteraard kijken we ook alvast vooruit naar de fiscale consequenties van scheiden met schulden en de beste manier om hierover afspraken te maken in het scheidingsconvenant.

Leestip
Scheiden en schulden

Financiële gevolgen scheiding | Zorgzaam Scheiden
"Door de afspraken die we hebben gemaakt, gaan we allebei een gezonde financiële toekomst tegemoet"

Budgetplanning

Bij een scheiding zijn de financiën vaak een punt van zorg. Ga ik het financieel redden? Komt er straks voldoende inkomen binnen om van te leven? Heb ik recht op huursubsidie, toeslagen of tegemoetkomingen?

Financiële rust en duidelijkheid

Zorgzaam Scheiden wil je ook in dit stuk graag ontzorgen. Met financiële ondersteuning, advies en een budgetplanning heb je snel zicht op je financiële toekomst. Dat geeft inzicht, rust en duidelijkheid. Het stelt je in staat om verantwoorde financiële keuzes te maken die bij jou passen.

Heb je vragen over je scheiding of ben je op zoek naar een mediator die bij je past?

Kom in contact met een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Afspraak maken