Contact Afspraak maken

Gratis scheiden. Scheiden zonder eigen bijdrage

Het huwelijk is voorbij en jullie willen scheiden. Maar door de hoge kosten lijkt het niet anders te zijn, dan om maar bij elkaar te blijven. Helaas wordt het er thuis niet gezelliger op. En vaak zijn daar ook kinderen bij betrokken.

Wij willen helpen

Als MfN Registermediator ben je bevoegd om een toevoeging aan te vragen. Binnen Zorgzaam Scheiden hebben we meerdere geregistreerde mediators die deze scheidingssubsidie voor jullie kunnen verzorgen. Normaal gesproken moet je een eigen bijdrage betalen van € 96,50 tot € 150,50 per persoon. Indien je aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan laten we de eigen bijdrage vervallen, waardoor de scheidingsbemiddeling gratis wordt. Dit bedrag kunnen jullie vast goed gebruiken en zullen wij voor onze rekening nemen.

Snel maar zorgvuldig

Geef bij het invullen van het contactformulier aan dat je gebruik wil maken van Gratis Scheiden. Wij zullen jullie dan een zeer uitgebreide vragenlijst mailen met alle gegevens die we van jullie nodig hebben. Na retour van die vragenlijst zullen we de toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien wij bericht krijgen van de Raad voor Rechtsbijstand dat jullie hiervoor in aanmerking komen, zullen wij binnen twee weken, een concept van het ouderschapsplan en een concept van het convenant/vaststellingsovereenkomst mailen. Jullie ontvangen hier zelf ook een bericht van per post van de Raad voor Rechtsbijstand.

Jullie zullen met de scheidingsbemiddelaar overleg hebben, zodat de scheidingsbemiddelaar zeker weet dat over alles is nagedacht en jullie weloverwogen beslissingen hebben genomen. Nadat jullie beiden akkoord hebben gegeven voor de scheidingsstukken en jullie een gesprek gehad hebben met onze advocaat, zullen wij het indienen bij de rechtbank. Na het ontvangen van de beschikking, zullen wij na het ontvangen van jullie akkoord, jullie scheiding laten inschrijven bij de gemeente.

De voorwaarden voor gratis scheiden

Indien je per persoon een inkomen hebt van minder dan € 23.000,- val je in deze doelgroep. Daarnaast moeten jullie voldoen aan de voorwaarden die de Raad voor Rechtsbijstand stelt voor het verkrijgen van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wil je een kennismakingsgesprek, neem vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Neem contact op.

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een * zijn verplicht.
Wij wijzen je op onze privacyverklaring.