"Het gevoel er niet te mogen zijn"

085 130 18 11
Contact
Afspraak maken

Kinderverstoting, wij zijn er voor jullie!

Inmiddels nemen jongeren contact met ons op voor advies hoe contact te krijgen met een ouder. Zij hebben het gevoel dat die ouder geen contact meer wil. Dit levert zoveel verdriet op dat soms zelfs hun schoolresultaten eronder lijden.

Heb je vragen over kinderverstoting of wil je scheidingsbemiddeling inzetten?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Bespreken van kinderverstoting

Jongeren durven het vaak niet te bespreken met hun vrienden. Ze zijn bang dat zij de schuld krijgen. Ook kennen ze niemand anders die als kind verstoten is en leggen om die reden de schuld dan bij zichzelf. Dit heeft nadelige gevolgen voor hun zelfbeeld.

Het gaat om het kind

Ieder verhaal heeft drie kanten: de kant van vader, de kant van moeder en de kant van het kind. En wie er dan ook gelijk zou hebben, het is het kind die zelfs nog op volwassen leeftijd, de gevolgen moet dragen. Het gevoel er niet te mogen zijn, door een ouder niet gewaardeerd te worden, aan de kant gezet te worden, heeft gevolgen voor hun eigen vriendschapsrelaties en liefdesrelaties. Het kind, daar moet het om gaan.

Campagne tegen kinderverstoting

Via onze social mediakanalen besteden we veel aandacht aan ouderverstoting. Terecht dat er veel berichten kwamen vanuit jongeren die met kinderverstoting te maken hadden.

Via TikTok hebben verschillende jongeren ons benaderd en vroegen of er ook video’s gemaakt konden worden over kinderverstoting. Dat gaan we nu doen. We zullen aandacht geven aan dit grote probleem, waar helaas al veel kinderen de dupe van zijn geworden.

Wij zijn er voor jullie

Heb je vragen over kinderverstoting, of wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding en bijhorende afspraken goed te laten verlopen?

Plan een vrijblijvende kennismaking
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je op weg.

Promovideo's

Bekijk hier onze twee promovideo's over kinderverstoting.
Deel 1:

 

Deel 2:

Enkele van onze bemiddelaars

Altijd een bemiddelaar bij jou in de buurt:

Wil je scheidingsbemiddeling inzetten om de scheiding soepel te laten verlopen en ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar die bij je past?

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op en helpen je graag verder.

Artikel(en) over dit onderwerp

Papa en mama gingen scheiden en ik werd verstoten
‘Komt mama ooit nog terug?’  Vraagt hij aan zijn vader. Zijn vader twijfelt even en zoekt naar de juiste woorden. Een paar seconden gaan voorbij en dan antwoordt hij: ‘Vast...
lees verder
Kinderverstoting; ieder verhaal heeft drie kanten.
‘Ik ben niet goed genoeg voor hem, niet leuk genoeg, niet slim genoeg, ik lijk te veel op mijn moeder en hij haat haar. Hij vindt de zoons van zijn nieuwe vriendin leuker dan dat hij mij...
lees verder

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge