Contact Afspraak maken

Al jaren samen, toch uit elkaar.

Nadat jullie jarenlang lief en leed met elkaar hebben gedeeld en er toch voor kiezen om apart van elkaar verder te gaan, zal dit gepaard gaan met veel emoties. Jullie hebben misschien wel samen kinderen grootgebracht samen veel meegemaakt. Wellicht zijn jullie meer jaren samen geweest dan de jaren zonder elkaar. Het goed afsluiten is dan heel belangrijk om verder te kunnen gaan.

Naast het opstellen van het convenant/vaststellingsovereenkomst en de volledige juridische procedure, zal er ruimte zijn om het verleden een plek te geven. Dit betekent niet dat er een therapeutisch gesprek zal plaatsvinden en dat er sterk naar het verleden gekeken zal worden. Uit ervaring weten we, dat dit in deze fase geen toegevoegde waarde heeft. Jullie komen immers bij ons om het verleden af te sluiten en vorm te geven aan een nieuw begin. 

Het verleden een plek geven houdt bij ons in, dat we met elkaar gaan bespreken hoe jullie in het verleden met elkaar het huishouden hadden georganiseerd en op welke wijze jullie dit willen gaan splitsen. Zodat jullie, met respect voor elkaar, alles kunnen afwikkelen. In ongeveer de helft van de gevallen zien we dat er een akte is opgesteld met huwelijkse voorwaarden, maar is er bijvoorbeeld bijna nooit het verrekenbeding toegepast. Wij zullen samen met jullie de verschillende opties bespreken.

De verdeling van jullie vermogen.

Vaak zijn er in het verleden ook beleggingsverzekeringen afgesloten, waarbij er meerdere mogelijkheden zijn om de gelden te verdelen. Het is voor veel mensen lastig om duidelijke informatie te vinden over financiële zaken, laat staan om te overzien wat de gevolgen zijn bij een scheiding. Dit alles zullen wij samen met jullie in kaart brengen. 

Ook zullen er vragen zijn over wat te doen met de overwaarde van de eigen woning. Misschien rust er niet eens meer een hypotheek op jullie woning en gaat het alleen maar om de waarde van de woning. Wij zullen jullie alle informatie verstrekken en aangeven wat de gevolgen zijn, zodat jullie een gedegen beslissing kunnen nemen. Een volledig inzicht in alle zaken voorkomt, dat jullie jaren later nog tegen problemen aanlopen. 

Het scheidingsproces is al moeilijk genoeg, wij zullen jullie daarin zoveel mogelijk ontzorgen. Hoe intens het proces ook kan zijn, stap voor stap gaan we er samen wel komen. Daarbij is het belangrijk, dat het proces niet langer duurt dan noodzakelijk. Om die reden plannen we de afspraken kort na elkaar met tijdsduren van 1,5 tot 2 uren, indien dit wenselijk is. Wij volgen jullie tempo!

Neem contact op

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Velden met een ⁎ zijn verplicht.